Annonce
Lokalavisen Assens

Erhvervsfolk køber unik fynsk træbygning: Vil genåbne skænkestue

Plums Gård er solgt. Arkivfoto: Søren Plovgaard
Murermester Palle Johansen og erhvervsmanden Jørgen Strøjer har købt Plums Købmandsgård i Assens. De vil blandt andet arbejde på at genåbne gårdens skænkestue i løbet af foråret.

Assens: Plums Købmandsgård i Assens er blevet solgt til erhvervsmanden Jørgen Strøjer og murermester Palle Johansen. Købmandsgården og den fredede trælade, der hører til, omfatter i alt 8000 kvadratmeter, som har været i Plum-familiens eje i generationer.

Det har længe været et ønske for de nuværende ejere, brødrene Ole og Karsten Plum, at sikre bevaringen af de historiske bygninger, som har været ejet af familiens siden midten af 1800-tallet. Dette kommer til at ske i forbindelse med de nye ejere, siger Karsten Plum i en pressemeddelelse.

- Vi har ikke ønsket at sælge til hvem som helst. For os begge har det handlet om at finde købere, som forstår at passe på området og dets værdi for Assens, lyder det.

Begge brødre er fyldt 80 år og er født og opvokset i købmandsgården.

Jørgen Strøjer, Strøjer Holding, og Palle Johansen, Assens Murer og Entreprenørforretning, har købt Plums Købmandsgård. Fotos: Søren Plovgaard

Købmandsgården er kendt udenfor Assens, da den er en af Europas største træbygninger og har været centrum i filmen ”Jul i Købmandsgården” samt i forbindelse med optagelserne til tv-serien ”1864”.

Overtagelsen af Plums Købmandsgård betyder blandt andet, at gårdens skænkestue i løbet af foråret 2021 vil blive genåbnet, fremgår det af pressemeddelelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce