Annonce
Lokalavisen Assens

Giver hinanden albuen: Nyt anlæg sparer 400 tons CO2 om året

Bestyrelsesformand Poul Erik Kristiansen, administrerende direktør Birger Strandby Ernst, borgmester Søren Steen Andersen samt formand for Miljø, Teknik og Plan i Assens Kommune, Dan Gørtz, har forpligtet hinanden i et klimapartnerskab. Foto: Assens Forsyning A/S
Assens Kommune og Assens Forsyning har forleden indgået en klimapartnerskabsaftale.

Assens: Assens Kommune og Assens Forsyning har givet hinanden 'albue' på en såkaldt klimapartnerskabsaftale, der forpligter parterne til at reducere udledningen af CO2 med mindst 70 procent i 2030 og være CO2-neutrale inden 2050.

Det oplyser Assens Forsyning i en pressemeddelelse.

- Vi glæder os over partnerskabsaftalen og til at yde et lokalt bidrag til det globale klima og den grønne omstilling. Vi arbejder allerede intenst med klimatilpasningsprojekter samt med at renovere og optimere kloaksystemerne, så vi undgår oversvømmelser og overløb til vandmiljøet. Samtidig er vi i Assens Kommune blandt landets mest effektive til at sortere og genanvende affald. Klimapartnerskabsaftalen er derfor en naturlig del af den indsats og dagsorden, vi som selskab har valgt at prioritere, siger bestyrelsesformand Poul Erik Kristiansen, ifølge pressemeddelelsen.

Forsyningen er i fuld gang med at etablere et nyt renseanlæg og nyt biogasanlæg, som bidrager til målsætningen, hvor otte mindre renseanlæg bliver skrottet.

Annonce

Nyt anlæg sparer CO2

Man anslår, at den manøvre er med til at reducere CO2-udledningen med 400 tons om året.

- Samtidig bliver anlægget så energieffektivt, at det producerer mere energi i form af el og varme, end det forbruger. Anlægget bliver dermed noget af det mest effektive og miljøvenlige i branchen, fortæller administrerende direktør Birger Strandby Ernst.


Samtidig bliver anlægget så energieffektivt, at det producerer mere energi i form af el og varme, end det forbruger. Anlægget bliver dermed noget af det mest effektive og miljøvenlige i branchen

Birger Strandby Ernst, direktør


For Assens Kommune bliver klimapartnerskabsaftalen med Assens Forsyning den femte af slagsen. Tidligere er der indgået aftaler med Strøjer Tegl, Fynbus, Kiilto og Assens Fjernvarme.

Assens Forsyning oplyser, at man i dag udleder omkring 680 tons CO2, når det gælder elforbrug til transport og rensning af spildevand på de nuværende otte renseanlæg. Når det nye renseanlæg står klar, vil udledningen være cirka 265 tons.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Stadig for høj smitte i Assens: Legepladser spærres af, skole omdannes til teststed og plakater på arabisk og engelsk

Lokalavisen Assens

Fodboldfitness for alle

Annonce