Annonce
Lokalavisen Assens

Ny genbrugsplads har slået portene op: Snart kan det næste renoveringsprojekt gå i gang

Mandag formiddag kunne den nye genbrugsplads i Haarby endelig slå portene op igen efter flere måneders ombygning og renovering. Ifølge Søren Rasmussen, der er drifts- og affaldschef i Assens Forsyning, er den nye indretning både til gavn for medarbejdere og borgere. Foto: Amalie Hermansen
Den nyrenoverede genbrugsplads i Haarby kunne mandag formiddag slå portene op for byens borgere, der har ventet længe på den forbedrede plads. Assens Forsyning har allerede blik for den næste store renovering.

Haarby: Den første bil med en trailer fuld af genbrugsmateriale kom allerede trillende 10 minutter før, den nye genbrugsplads i Haarby kunne genåbne sine porte mandag formiddag efter flere måneders nedlukning efter en gennemgående renovering og ombygning.

Borgerne i Haarby har længtes efter deres genbrugsplads, og klokken 10 kunne drifts- og affaldsleder ved Assens Forsyning Søren Rasmussen med tilfredshed se portene åbne sig og den første kunde komme trillende ind på havetraktor med en trailer spændt bagpå.

- Det er fantastisk spændende, at vi nu kan åbne. Genbrugspladsen her i Haarby var virkelig slidt ned. Det var jo en gammel kommunal entreprenørgård, og den har aldrig haft det formål at være genbrugsplads. Så det er på tide, at vi nu har fået en moderne plads, hvor vi udnytter arealet meget bedre, siger han.

Annonce

En færdig plads var vigtig

Det var planen, at den nye genbrugsplads på Trunderupvej skulle have stået klar i september sidste år, men den store genåbning er blevet udskudt ad flere omgange. Og det har givet anledning til frustration blandt flere borgere i Haarby, der har været nødsaget til at spænde traileren bagpå bilen og køre turen til Glamsbjerg eller Assens.

Søren Rasmussen er drifts- og affaldschef i Assens Forsyning, og han står dermed i spidsen for kommunens seks genbrugspladser. Han ser frem til, at kommunens næste genbrugsplads snart skal renoveres. Foto: Amalie Hermansen

- Det (forsinkelsen, red.) startede i udbudsprocessen, som måtte gå om. Og når vi skyder den proces, så skyder vi også vores byggeproces, så vi gik fra at skulle bygge i en god periode til en mindre god periode, hvor der har været frost. Det er rigtig ærgerligt, og det har været irriterende, men en nødvendighed, siger Søren Rasmussen.

For at åbne en halvfærdig genbrugsplads var ikke en mulighed.

- Det vigtigste for os var, at den stod helt færdig, og at man får en fornemmelse af en helt færdig plads, når man kører ind, i stedet for en halvfærdig en, siger drifts- og affaldslederen.

Annonce

Ny renovering

Selvom Assens Forsyning lige har afsluttet den store ombygning i Haarby, betyder det ikke, at det næste projekt ikke er lige rundt om hjørnet.


Medarbejderne får en ny plads, hvor det hele virker. På den gamle var mange af tingene lige skruet sammen og fikset, så det kunne holde til i overmorgen. Så de får helt bestemt et meget bedre arbejdsmiljø.

Søren Rasmussen, drifts- og affaldsleder


- Vi har samlet set seks pladser, og Haarby er den fjerde, der er blevet ombygget, så den lever op til den nye genbrugspladsstruktur. Den næste i rækken er Vissenbjerg, som er i lige så dårlig stand, som den her i Haarby var. Så den står over for en stor renovering, siger Søren Rasmussen.

Haarby Genbrugsplads

Her er tre ting, som er en fordel på den nye genbrugsplads ifølge Assens Forsyning:

1. Pladsen er indrettet med en indre ringvej, hvor brugerne kan komme af med affaldet. Rundt om pladsen er der plads til, at entreprenører og vognmænd og andet tung trafik kan håndtere affaldet.

2. Det er muligt at komme af med farligt affald på pladsen.

3. En del af genbrugspladsen er døgnåben, så borgerne kan aflevere deres haveaffald uden for normal åbningstid.

Pladsen i Haarby har åbent i dette tidsrum: Mandag-fredag: Kl. 10-18 og Lørdage: Kl. 9-17.

Han fortæller, at forsyningen allerede arbejder på det kommende projekt med blandt andet lokalplan. Søren Rasmussen forventer, at renoveringen af genbrugspladsen i Vissenbjerg sendes i udbud som totalentreprise i løbet af i år.

Derudover er Assens Forsyning næsten færdig med at bygge en døgnåben haveaffaldsplads på Helnæs, og at der vil blive lavet en mere i Barløse-området, når den rigtige lokation er fundet.

Den nye genbrugsplads i Haarby betegnes som en super-genbrugsplads. Der er blandt andet kommet to spor i stedet for et, så de almindelige personbiler har et spor at køre i, mens den tungere trafik kører i sit eget i ydersiden af pladsen. Foto: Assens Forsyning
Annonce
Annonce
Lokalavisen Assens

Velfærd skaber grundlag for bedre bosætning

Annonce
Annonce
Lokalavisen Assens

Skal du have børnene med til "Midt om natten"?

Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Ny friskole starter i Jordløse: - Vi vil gerne tænke skolen forfra

Lokalavisen Assens

Spil under åben himmel

Lokalavisen Assens

Syng Sammen til aftenklokken

Lokalavisen Assens

27-årig alenemor kom i mål: Endelig student!

Lokalavisen Assens

EM i fodbold i Landsbyens Hus

Lokalavisen Assens

Ny legeplads til en million skal være samlingssted for hele Vissenbjerg

Lokalavisen Assens

Sport uden sved på panden

Lokalavisen Assens

Assens bliver 500 år i 2024: Politikerne vil skyde 500.000 kr. af på stor folkefest

Lokalavisen Assens

Jans sjældne Pickup og 100 andre veteranbiler kommer til træf

Lokalavisen Assens

Stor check til ungdomsspillere

Lokalavisen Assens

Vil du kaste lys og lyd over "Midt om Natten"?

Lokalavisen Assens

Blædel og Nordbo slår borgerne i Tommerup ihjel: Nu leder de efter flere gerningssteder

Lokalavisen Assens

Se EM i fodbold i Landsbyens Hus i Jordløse

Lokalavisen Assens

Den 28-årige storbypige Pernille er vendt hjem - til Gl. Brydegaard: - Jeg vil ikke undvære mit arbejdsliv på landet

Lokalavisen Assens

Da brugsen lukkede, trådte familie sammen: Nu får landsby sit eget kulturhus

Lokalavisen Assens

Arena fejret i smeltende varme

Lokalavisen Assens

Flere uddannelser til Glamsbjerg

Erhverv

24-årige Nadja bestyrer Normals nye sommerbutik midt i eksamensræset: - Ja, jeg har haft travlt

Lokalavisen Assens

Ingen har monopol på børnene

Lokalavisen Assens

Vindmølle brudt i brand: Røgen kan ses flere kilometer væk

Lokalavisen Assens

Firma sælger tøj til hele verden - nu vil de også klæde asseneserne på

Annonce