Annonce
Lokalavisen Assens

Paw er ny direktør i Jordløse-virksomhed: - Jeg drømmer om en vækst på 15-20 procent de næste mange år

Paw Christiansen med en sæk til 25 kilo kartofler. Sækkene sælges fortrinsvis til større avlere, men mange af Bk-packs produkter aftages også af private købere. Foto: Søren Plovgaard
Hvis du har købt en sæk kartofler, er der stor sandsynlighed for, at sækken er købt på virksomheden Bk-pack i Jordløse. Men virksomheden har også et trykkeri og pakkeri med stort vækstpotentiale.

Jordløse: Den, der lever stille, lever godt.

Sådan lyder et gammelt ordsprog. Men nogen gange kan det også være godt at bryde stilheden og træde en anelse mere frem i rampelyset.

Sådanne tanker har man gjort sig hos virksomheden Bk-pack, der i næsten 40 år har ligget på Jordløse Møllevej i Jordløse. Bk-pack har på det seneste fået ny direktør og ny bestyrelsesformand, og de har allerede sat deres aftryk på virksomheden, der er placeret på en grund, hvor Jordløse Mølle tidligere lå.

Annonce

En af de mere synlige ændringer er sket foran Bk-packs erhvervsbygninger, hvor der nu er ryddet en del jord, træer og buske, så virksomheden træder mere tydeligt frem i landskabet.

For et lille års tid siden indtrådte Carl Graversen fra Haarby som bestyrelsesformand, og i september sidste år tiltrådte Paw Christiansen som direktør for Bk-pack. Han er 34 år, stammer fra Broby-egnen, bor i Haarby og har tidligere kørt Danmark tyndt som sælger i automationsbranchen.

- Det var vigtigt for mig at vise ud ad til, at her ligger der faktisk en virksomhed, og at der selv i lille Jordløse kan ligge et firma, som gerne vil profilere sig. Jeg tror, mange er kørt forbi her ved den gamle Jordløse Mølle uden rigtigt at vide, hvad der ligger her. Jeg har selv tidligere kørt meget rundt i Danmark og har selv erfaret, at noget af det første, man ser, også er det der definerer en virksomhed. Det synes jeg også er vigtig her hos Bk-pack, også selv om det jo ikke ligefrem vælter ind ad døren med folk hver dag, siger Paw Christiansen.

Virksomheden hviler på to forretningsben: Bk-pack og Print2Pack.

Bk-pack er den ældste del af virksomheden. Her sælges der blandt andet et stort sortiment af sække til grøntsager og brænde, jordbærbakker i plastik, papirposer, kantbånd til sække, presenninger og net til paller, bure og stilladser. Bk-packs nyeste påfund er såkaldte tunnelbure, som kan benyttes til dyrkning af grøntsager.

- Det er en vare, som er stukket meget af de senere år. Det skyldes nok coronaen, der har fået mange mennesker til at dyrke deres egne grøntsager, siger Paw Christiansen og tilføjer, at Bk-pack er steget med 10 procent i omsætning de første fire måneder af året i forhold til samme periode sidste år.

Afsætningen sker både til private kunder med salg direkte fra Bk-packs lokaler på Jordløse Møllevej samt til erhvervskunder som eksempelvis gartnerier og større planteavlere. På emballagedelen er Torup Bakkegård ved Sandager Bk-paks største aftager.

Seneste påfund i Bk-pack-regi er små mobile drivhuse, som man kan samle lidt på samme måde, som man samler et partytelt. Drivhusene måler 0,8 x 2,5 meter.

Fem år gammelt trykkeri

Trykkeriet Print2Pack er en knap fem år gammel. Det opstod, da Bk-packs ejer Kenneth Knudsen fandt på at købe en stor digital printer. Afdelingen beskæftiger sig hovedsagligt med tryk og pakning af private labels.

- Vi trykker og pakker for en lang række virksomheder, og det kan for eksempel være tryk på poser eller på folieindpakning af slik, som virksomhederne så anvender i reklameøjemed. I efteråret pakker vi også en del til julekalendere, forklarer Paw Christiansen.

Lotte Raun startede på kontoret hos BK Pack i Jordløse i september sidste år. Hun kom fra en stilling hos Metalpres i Haarby. Før den tid arbejde hun i mange år hos Shell i Haarby. Hun er meget glad for sit nye bogholderjob hos Bk-pack. Privatfoto

- Det er et marked, som vi tror meget på, men indtil videre har vi ikke skiltet så meget med det eller brugt ret meget energi på det, men det kommer vi til nu, siger Paw Christiansen, der glæder sig over, at virksomheden for nylig blev økologicertficeret af Fødevarestyrelsen.

Væksten afspejler sig også i antallet af ansatte i Bk-pack. Da Paw Christiansen for lidt over et halvt år siden satte sig i direktørstolen, var der otte ansatte i virksomheden. I dag er det tal steget til 11.

Paw Christiansen lægger ikke skjul på, at han har mange planer og drømme med Bk-pack. Et af de aftryk, han allerede har sat i virksomheden er, at det opsøgende arbejde med at skaffe flere kunder i butikken er intensiveret under hans ledelse.

Bk-pack har haft til huse her på Jordløse Møllevej siden 1990. Tidligere gemte virksomheden sig en smule, men nu er der blevet ryddet jord foran erhvervsbygningerne, så virksomheden nu træder meget tydeligere frem fra vejen. Foto: Søren Plovgaard

- Vi har haft alt for lidt fokus på at trække nye kunder til og ikke gjort nok for at profilere virksomheden og dens produkter. Lidt firkantet sagt har Bk-pack levet af de kunder, man havde. Nu har vi fat i nogle store kunder og nogle aftaler, som vi forventer snart kommer i hus, men jeg vil også meget gerne prøve at sælge nogle flere produkter til privatkunder, forklarer Paw Christiansen.

Annonce

Større synlighed

Han er også i gang med at gøre noget ved virksomhedens synlighed på de sociale medier og søgemaskinerne.

- Når vi søger på et af vores produkter, kan vi se, at vi ofte er billigst på prisen. Men vi popper slet ikke op blandt de øverst virksomheder på Google, og det gør vi nu noget ved. Det bliver ikke billigt at ændre på, men det koster nu engang penge at tjene penge, siger Paw Christiansen.

Første halvår af 2021 var ikke noget godt halvår for Print2Pack. Coronaen ramte hårdt, men i år er nedgangen vendt til en solid optur i trykkeri og pakkeri. I forhold til samme periode sidste år er Print2Pack vokset i omsætning med 93 procent.

Jack Knudsen bor i Aarup og er produktionsleder hos Bk-pack. Han har været ansat i virksomheden i to år og har en baggrund som salgschef i Spar-kæden. Her er han i gang med at trykke tvistfolie til at pakke bolsjer ind i for firmaet Bolsjekonen i Bramming. Foto: Søren Plovgaard

- Den tendens forventer vi fortsætter i år, siger han.

Bk-pack har ansat en bogholder på fuld tid, hvor man tidligere hyrede en medarbejder ind til bogholderjobbet på timebasis. Det er være med til at frigøre Paw Christiansen for opgaver, så han kan koncentrere sin indsats på den overordnede forretning.

Paw Christiansen fortæller, at virksomheden gør meget ud af at være lokal. Bk-pack er sponsor for flere lokale initiativer.

Vi har haft alt for lidt fokus på at trække nye kunder til og ikke gjort nok for at profilere virksomheden og dens produkter. Lidt firkantet sagt har Bk-pack levet af de kunder, man havde. Nu har vi fat i nogle store kunder og nogle aftaler, som vi forventer snart kommer i hus

Paw Christiansen, direktør i Bk-pack

Bk-pack i Jordløse

Bk-pack ApS blev grundlagt af Birgitte og Flemming Knudsen i 1983 og havde fra begyndelsen sin produktion i en mindre bygning i Jordløse.

I begyndelsen af 1990’erne blev den tidligere Jordløse Mølle på Jordløse Møllevej 27A købt og bygget om. Her har Bk-pack administration, trykkeri og lager.

Virksomheden ejes i dag af Birgitte og Flemming Knudsens søn og datter, Kenneth Knudsen og Linda Danielsen.

Kort tid efter årtusindskiftet udvidedes virksomheden med to nye lagerhaller, så virksomhedens lagerkapacitet i dag er på 4000 kvadratmeter.

Bk-pack har igennem årene opbygget et netværk af samarbejdspartnere i Fjernøsten og Europa. Ligesom vi har mange kunder i Skandinavien og det meste af Midt- og Nordeuropa.

Produkterne omfatter et bredt sortiment af netsække til brænde og grøntsager samt fuglenet til vinplanter, stilladsnet, PP-sække, sandsække, havesække og storsække samt forskelligt tilbehør til dise.

Derudover har virksomheden et trykkeri, der er leveringsdygtigt i trykning af kantbånd, afmærkningsbånd, reklamebånd, bannere og streamers, som i de senere år er blevet styrket med moderne teknologi.

I november 2010 etablerede Bk-pack en webshop, så produkter også kunne erhverves af private.

Bestyrelsen består af Carl Christian Nørgaard Graversen, Kenneth Fabricius Knudsen og Linda Fabricius Knudsen.

Print2Pack klarer mange forskellige trykkeopgaver. Her er det tryk på flasker og stearinlys. Foto: Søren Plovgaard
Direktør Paw Christiansen i showroomet hos Bk-pack, hvor mange af virksomhedens produkter er udstillet. Foto: Søren Plovgaard
Lageret med sække i alle størrelser. Foto: Søren Plovgaard
Bk-Pack holder til, hvor Jordløse Mølle en gang lå. Fotoet er fra 1950'erne.
Et af Print2Packs styrker er, at kunderne ikke behøver at bestille et bestemt antal eksemplarer for at få udført en ordre. Her er det en aktuel opgave for det Konservative Folkeparti. Foto: Søren Plovgaard
Bk-pack i Jordløse. Foto: Søren Plovgaard
Paw Christiansen har været direktør i Bk-pack i lidt over et halvt år, og han har allerede sat flere tydelige aftryk på virksomheden. Foto: Søren Plovgaard
Bk-pack er Danmarks førende leverandør inden for netsække - for eksempel som her til kartofler. Foto: Søren Plovgaard
Paw Christiansen og Jack Knudsen, direktør og produktionsleder hos Bk-pack. Foto: Søren Plovgaard
Tryk på drikkeflasker. Foto: Søren Plovgaard
Annonce
Lokalavisen Assens

Nu bliver de første snublesten lagt i Assens

Annonce
Lokalavisen Assens

Tilbygning rives ned og bygges op igen: Nye og mere moderne toiletforhold på vej på havnen

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Peter Schmeichel drager på sin første turné - giver én koncert på Fyn: Faren insisterede på, at han skulle lære et instrument

Lokalavisen Assens

Efter 32 år med blomsterbutik i Assens: Åse har sidste arbejdsdag 31. maj

Lokalavisen Assens

Ægteparret Sanne og Jesper knokler løs i lille fodboldklub: - Vi tæller ikke timerne

Lokalavisen Assens

Kathrine og Andreas brænder for musicalgenren: Nu arrangerer de stor støttekoncert i Ebberuphallen

Lokalavisen Assens

Familiefaren, forskeren og formanden vinder stor  hæderspris: Når de andre går i seng, begynder han på sit andet arbejde

Annonce