Annonce
Lokalavisen Assens

Nyt liv i historisk bygning: Rikke vil åbne bar med 150 forskellige øl

Der kommer snart nyt liv i Skænkestuen i Plums Gård. Foto: Søren Plovgaard
Rikke Bredning vil gerne åbne ølbar i Skænkestuen, men hun mangler at få de sidste detaljer på plads.

Assens: Rikke Bredning havde endnu ikke sat blækket på kontrakten, da avisen talte med hende fredag eftermiddag.

Men hun bekræfter, at det er hende, der gerne vil rykke ind i den historiske skænkestue bagerst i Plums Gård.

- Jeg skal lige have læst kontrakten igennem først, så der mangler stadig de sidste detaljer, understreger Rikke Bredning.

Annonce

Planen er at åbne en ølbar, så snart de nuværende coronarestriktioner giver mulighed for det.

Ølbaren kommer blandt til at byde på et udvalg af 150 forskellige ølmærker, og der bliver også mulighed for at bestille mad i restaurationslokalerne.


Jeg skal lige have læst kontrakten igennem først, så der mangler stadig de sidste detaljer.

Rikke Bredning


Rikke Bredning lufter desuden muligheden for at arrangere en række udendørskoncerter i den gamle købmandsgård, der kan skrive sin historie helt tilbage til slutningen af 1700-tallet.

Skænkestuen beholder sit oprindelige navn, oplyser Rikke Bredning, der har værtserfaring fra branchen efter blandt andet syv års ansættelse som daglig leder af restaurations- og kursuscentret Gl. Brydegård.

Restaurationslokalerne i Plums Gård ejes af Ole Plum gennem selskabet Plums Købmandsgaard A/S. Da Anja Madsen og Grethe Jensen 1. juli 2015 valgte at lukke den populære Café CupCake, trådte Ole Plums bror Karsten Plum til som restauratør og ændrede navnet til Café Plums Gård.

Restaurationslokalerne har stået tomme, siden Karsten Plum for godt halvandet år siden valgte at lukke Café Plums Gård.

Nu skænkes der snart igen i lokalerne.

Skænkestuen

Brødrene Frederik og Niels Plum købte købmandsgården i Østergade 38 i 1876 af deres fætter Bertel Bruun. Nogle år senere indrettede de skænkestue.

Skænkestuen var populær hos egnens og byens karle og landboere, der i skænkestuen kunne spise deres medbragte mad og få en snaps eller en tår kaffe på husets regning. En stor del af personalet i Plums Købmandsgård var dengang ansat med kost og logi, og i gården fandtes desuden et folkekøkken, hvor der blev tilberedt varm mad.

Den tidligere ejer Arne B. Plum, der var født i 1903, mener at huske, at den oprindelige skænkestue lå i den østlige gårdlænge tættere på Østergade.

Skænkestuen blev senere flyttet til den nuværende ejendom, hvor der oprindeligt var korn- og frølager på loftet (det blev senere lavet om til en badmintonbane).

Plum-familien drev selv skænkestuen frem til 1980. Mange vil stadig kunne huske fru Anna Madsen som servitrice i skænkestuen. Hun var i øvrigt svigermor til Ole Plum, der sidder i bestyrelsen for A/S Plums Ejendoms-Aktieselskab.

Efter 1980 har disse personer haft forpagtningen af Plums Skænkestue: 1980-1991: Erik Christgau og Sigvald Tingkær, Restaurant Hereford Beef-House. 1991-2001: N. Hoang, Asia House. 2002-2003: Plums Ejendoms-Aktieselskab, café og restaurant. 2003-2004: Klaus Jensen, café og restaurant. 2004-2005: Brian Matzen, Restaurant Alfred & Camilla. 2007-2010: Birgitte og Finn Teilmann, Café Lina. 2010-2015: Anja Madsen og Grethe Jensen, Café CupCake. 2015-2019. Karsten Plum og Bente Kær Pedersen, Café Plums Gård og Plums Gourmet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Forfatter besøger boghandel

Lokalavisen Assens

15 måneder uden en fest: Så blev der bestilt stegt flæsk med persillesovs og nye kartofler til beboerne på Æblehaven

Annonce