Annonce
Lokalavisen Assens

Var det noget med en æggekage uden flæsk?: Restaurant Maagen er snart klar med en vegetaræggekage

Sådan kan Restaurant Maagens vegetaræggekage komme til at se ud. Privatfoto
Æggekagen er Restaurant Maagens signaturret, og lige nu eksperimenterer man med at fremstille en særlig vegetarudgave af den populære ret. Flæsket skiftes ud med vaskede, friturestegte kartoffelsskræller.

Assens: Restuarant Maagen i Assens har siden åbningen i august sidste år haft stor succes med at servere æggekager med et bjerg af stegt flæsk og spæk på toppen.

Trekroner-æggekagen er restaurantens signaturret og altid en sikker vinder på menukortet.

For de fleste mennesker er flæsket på æggekagen mindst det halve af retten, men nu lancerer Maagen snart en æggekage med vegetarbacon. Restauranten er lige nu ved at lægge sidste hånd på retten.

Annonce

For Restaurant Maagens indehaver Jan Rudbæk Larsen er det ikke noget nyt at eksperimentere med vegetarretter.

- Allerede da jeg kom ind i restaurationsbranchen for fem år siden og blev spurgt, om jeg ville lave vegetarretter til nogle kunder, begyndte jeg at opdage vegetar- og veganermad som noget særdeles spændende mad at arbejde med. Det gjorde, at jeg senere på spillestedet Arne B i Svendborg ofte kunne tilbyde en almindelig og en vegetarbuffet til alle koncerter. Det er disse erfaringer der i dag gør, at vi relativt nemt kan lave vegetar- og vegansk a la carte i restauranten, fortæller Jan Rudbæk Larsen.

Er selv 75 procent vegetar

Siden åbningen sidste år har Restaurant Maagen haft Trekroner-æggekage med chiliristede champignoner på menukortet.

- De smager fantastisk, men det ligner desværre ikke den originale Trekroner-æggekage. Derfor har jeg længe gået og tænkt på en visuel løsning og kom ind på tanken om vegetarbacon som skulle ligne vores røget spæk. Vi eksperimenterer stadig, men vi har allerede fundet den visuelle løsning via skrællen fra vaskede kartofler, som krydres og tørres og lægges på køl, forklarer Jan Rudbæk Larsen.

Restaurant Maagen benytter kartoffelskræller på toppen af restaurantens vegetariske æggekage. Her er der gang i kartoffelskrælningen i køkkenet. Privatfoto

Han tilføjer, at når restaurant Maagen modtager en ordre på en vegetaræggekage, kommer de klargjorte, vaskede kartoffelskræller i friture i et minut, og de bliver efterfølgende ligeså sprøde som det kendte tyndskårede spæk, som en Trekroner-æggekage ellers er kendt for.

- Jeg har efterhånden selv omlagt 75 procent af min egen kost til vegetarisk, simpelthen fordi det bare smager bedre, siger Jan Rudbæk Larsen, der forventer at Maagen seneste 1. november kan tilbyde æggekage med vegetarbacon.

Jeg har efterhånden selv omlagt 75 procent af min egen kost til vegetarisk, simpelthen fordi det bare smager bedre

Jan Rudbæk Larsen, Restaurant Maagen, Assens
Jan Rudbæk Larsen i køkkenet i færd med at fremstille en af restaurant Maagens berømte Trekroner-æggekager. Æggekagen har taget navn efter restaurant trekroner i Faaborg, som Jan Rudbæk Larsen ejer og som i mange år var berømt for at lave gode æggekager. Arkivfoto: Søren Plovgaard
Friturestegte kartoffelskræller skal udgøre det visuelle udtryk på Maagens vegetaræggekage. Privatfoto
Annonce
Annonce
Lokalavisen Assens

Debat: Vi skal satse på den forebyggende indsats hos de ældre

Annonce
Annonce
Lokalavisen Assens

Ældre og handicappede må ikke tabes i den grønne dagsorden

Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Sara, Camilla og Jeanette er kandidater til byrådet fra hvert sit parti: Men én ting er de enige om...

Lokalavisen Assens

Stor misforståelse om serviceloftet

Lokalavisen Assens

Sara fra Barløse kæmpede sig over franske bjergtinder: - Når det har været ekstra hårdt, tænker jeg på, at jeg har samlet penge ind

Lokalavisen Assens

Turup - nu også med egen bålhytte

Lokalavisen Assens

Bevæget afsked: Syngedrengenes korleder skal være organist i Store Heddinge

Lokalavisen Assens

Slut med fedtede fingre: Haarby først på Fyn med ny pantmaskine, der kan tage 100 dåser og flasker på én gang

Lokalavisen Assens

Fynsk vinbonde gør det igen - denne gang uden sin vinmager: Nicolai vinder guld i verdens største vinkonkurrence

Lokalavisen Assens

Lars vil have ungdomshus i Assens: - Tiden er moden

Lokalavisen Assens

Elev overtager kendt frisørsalon i Assens fra sin mester

Lokalavisen Assens

Skål! Æblekage i flydende form var et kæmpehit: Se alle billederne fra Æblefestivalen her

Lokalavisen Assens

Får vi de sidste med?

Lokalavisen Assens

Shasja vil knække kræften - og du er inviteret med

Lokalavisen Assens

Vinhandler igen ramt af den sære skrivekløe: Mere drama i ny bog

Lokalavisen Assens

Michelle får pris for 'heltegerning': Nu skal hun og familien i Lalandia

Lokalavisen Assens

Kommunalvalget nærmer sig: - Det er ikke ligegyldigt, hvem du stemmer på

Erhverv

Hemmelig virksomhed bygger nær ny McDonalds: 250 arbejdspladser på vej

Lokalavisen Assens

Svar på rygter og usandheder om det supplerende menighedsrådsvalg i Assens-Gamtofte sogne

Lokalavisen Assens

En måned til kommunalvalget: Poul Poulsen dropper valgplakaterne

Lokalavisen Assens

Ikonisk skolebygning er blevet renoveret - se resultatet, som skolen har kæmpet for i mange år

Lokalavisen Assens

Operakoncert på Helnæs: Jesper Buhl optræder med gæster

Lokalavisen Assens

Winie går Halloween-amok med skeletter, hekse, edderkopper og græskar: - Jeg er nok lidt barnlig...

Annonce