Annonce
Lokalavisen Lemvig

Gartneriet Lemvig er klar til det spirende forår

Tommy Bomholt Gay i det farvestrålende hav af stedmoderblomster. Gartneriet Lemvig leverer stedmoderblomster til 45 kirkegårde i det midt- og vestjyske. Foto: Allan Damgaard
April og maj er årets to travleste måneder for Gartneriet Lemvig, der godt kan mærke den generelt øgede interesse for haven. Susanne Lund og Tommy B. Gay overtog gartneriet for fire år siden, og hvert år har de ansat yderligere én medarbejder.

Lemvig: - Lige nu er der stor interesse for at plante forår i krukker, og nu hvor frosten ser ud til at være væk, bliver der for alvor gang i havearbejdet, siger Tommy Bomholt Gay, der sammen med hustruen Susanne Lund ejer Gartneriet Lemvig.

Det er fire år siden, de overtog gartneriet efter Erik Østerby Pedersen, der stadig arbejder nogle timer i gartneriet og samtidig med sin store erfaring kan give vejledning om produktionen.

Gartneriet i Sønderbjerg står foran årets to travleste måneder, april og maj, og det er samtidig startskuddet til den udvidede åbningstid. Gartneriet går nu over til at have åbent alle dage, og det gælder også helligdagene, som der snart kommer nogle stykker af i forbindelse med påsken.

- Lige om lidt får folk rigtig travlt med havearbejdet, og så skal vi selvfølgelig også være klar til at honorere den efterspørgsel, der kommer, siger Tommy B. Gay.


Lige om lidt får folk rigtig travlt med havearbejdet, og så skal vi selvfølgelig også være klar til at honorere den efterspørgsel, der kommer.

Tommy Bomholt Gay, indehaver af Gartneriet Lemvig


Gartneriet Lemvig er det, der i fagsproget hedder en blomsterbutik med egenproduktion, og lige nu kan man f.eks. se tusindvis af de farvestrålende stedmoderblomster ude i drivhusene.

En stor del af de 80.000 stedmoderblomster skal leveres til kirkegårde. Gartneriet har aftale med 45 kirker om levering. Det er lokale kirker, og det er også kirker i Holstebro, Herning og Silkeborg. Desuden sælger mange af stedmoderblomsterne i gartneriets egen butik.

Der er også plads til mange andre planter i det store drivhusareal. F.eks. er tomatplanterne i fuld gang med at vokse sig store, så de inden så længe er klar til at indtage de vestjyske drivhuse.

Annonce

Ikke i så mange byer

- Vi kan godt tillade os at være stolte af, at vi her i Lemvig har en egenproduktion af planter og blomster. Det har man ikke i så mange byer. Det betyder f.eks., at vi kan følge med det lokale behov for diverse planter - vi kan simpelthen gå ud i vores drivhuse efter nye forsyninger, siger Tommy B. Gay.

Lige nu er der stor efterspørgsel på næringsstoffer til haven - f.eks. gødning og kalk. Gartneriet har bragt - og bringer - masser af disse varer ud til kunderne, mens der selvfølgelig også er mange, der selv henter dem.

Hos Gartneriet Lemvig står roserne opmarcheret  - klar til forårets komme. Foto: Allan Damgaard

Selv om gartneriet har en stor egenproduktion, bliver der også købt planter hos andre leverandører - primært fra det midt- og vestjyske område.

- Der har været historier i medierne om, at der er stor efterspørgsel på planter og træer til haven, og det kan vi også godt mærke. Det har også været nævnt, at havecentrene måske kan løbe tør. Vi har været tidligt ude med bestillingerne, så vi forventer at kunne følge med efterspørgsel, siger Tommy B. Gay.

Annonce

Stor haveinteresse

Han kan tydeligt mærke, at interessen for haven blot er blevet forstærket under coronanedlukningen.

- Der er især stor interesse for det, man kalder for den spiselige have - altså hvor man dyrker de ting, der kan spises. En ting som krydderurter er også blevet vældig populær. Der er desuden mange, der vælger planter, der fremmer insektlivet i havet, siger Tommy B. Gay.

Hvis man skal have plantet hæk - eller suppleret sin hæk - så skal det også gerne ske i april. Eller eventuelt i oktober. Det er de to optimale måneder for det arbejde.

Susanne Lund og Tommy B. Gay har nu i fire år stået i spidsen for gartneriet, og de har hvert år ansat yderligere én medarbejder, således at medarbejderstaben i dag - dem selv medregnet - tæller 12 personer. Det er ikke alle, der er på fuld tid.

- Hvis vi nu skal blive i fagsproget, så har vi oplevet en sund organisk vækst, siden vi overtog gartneriet. 2020 var vores hidtil bedste år, og det skulle det selvfølgelig også gerne være, siger Tommy B. Gay.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce