Annonce
Lokalavisen Lemvig

Søger otte modige mænd til ny mandegruppe

Allan Andersen er sammen med Ole Sørensen leder af det nye "Kom videre mand"-forløb. Han har selv deltaget i et forløb, da han stod i en livskrise. Pressebillede
Frivilligcenter Lemvig tilbyder et gruppeforløb til mænd, der er kommet i en livskrise. Der er plads til otte mænd, og det begynder den 22. februar.

Lemvig: For tredje år i træk tilbyder Frivilligcenter Lemvig et effektivt gruppetilbud til mænd. Det nye forløb starter mandag den 22. februar. Det oplyser frivilligcentret i en pressemeddelelse.

"Kom videre mand"-konceptet går ud på, at otte mænd mødes en gang om ugen otte uger i træk. Mændene har det til fælles, at de befinder sig i en livskrise.

Deltagelse sker anonymt, ligesom det er gratis at deltage i forløbet, hvor en frivillig mandlig gruppeleder fører mændene gennem otte forskellige temaer.

Annonce

Traditionelt har selvhjælpsgrupperne mest tiltrukket kvinder, og der har været mange fordomme og manglende viden om gruppetilbud til mænd. Men "Kom videre mand"-konceptet virker.

De deltagende mænd oplever social støtte fra gruppen og identificerer sig med de øvrige deltagere. Over tid og efter endt gruppeforløb oplever mændene generelt større tilfredshed med livet og føler sig bedre i stand til at handle i overensstemmelse med deres værdier. I mødet med andre i samme situation finder de styrken til at komme videre.

Skal tale om det

Selvom skilsmisse, arbejdsløshed eller stress er en barsk omgang for begge køn, er kvinder ofte mere erfarne i at bruge deres netværk og læsse frustrationerne af på familie og venner, mens en del mænd oplever at stå alene med problemerne.

Mange mænd mangler nære venner at tale med den slags om, og har derfor større risiko end kvinder for at gå ned med flaget. For andre kan det være tabubelagt at have udfordringer og problemer i hverdagen.

Erfaringerne viser, at det gavner at tale i stedet for at tænke. At være sammen med andre i stedet for at være helt alene. Og at lytte til sig selv og andre i samme situation i et trygt forum giver noget særligt.

Annonce

Lokale gruppeledere

En af grundene til, at "Kom videre mand" gør det så godt, er, at forløbet gennemføres med klar struktur og en dygtig gruppeleder.

Årets "Kom videre mand"-forløb er særligt privilegeret. Udover Ole Sørensen fra Nørre Nissum, der har ledet de seneste års forløb i Lemvig og delvist i Struer, vil Allan Andersen bidrage som mødeleder.

Dette års forløb bliver Ole Sørensens sidste. Fremover bliver det Allan Andersen, der skal lede forløbene. Allan Andersen har en bred erhvervserfaring fra såvel det offentlige som det private arbejdsmarked. I dag er han aktiv billard- og golfspiller.

Allan Andersen der er uddannet i metodikken bag "Kom videre mand", har selv deltaget i et "Kom videre mand"-forløb sidste år, så han ved, hvad det indebærer at være ramt af en krise.

I år afvikles "Kom videre mand"-forløbet hos Frivillligcenter Lemvig, Havnegade 14, Lemvig. Første møde holdes mandag den 22. februar.

Interesserede skal i første omgang tage kontakt til daglig leder Jørgen Krogh hos Frivilligcenter Lemvig på tlf. 2080 1450 eller info@frivilligcenterlemvig.dk. På basis af en samtale besluttes det i fællesskab, om tilbuddet er noget for den enkelte.

Annonce
Annonce
Lokalavisen Lemvig

Marineudstilling lukker søndag - børn kan male marinemalerier til kulturnatten

Annonce
Annonce
Lokalavisen Lemvig

Løvfaldsmessen trak igen 2000 gæster: Fællessang og udsolgt tombola

Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Lemvig

Thyborøn Fjernvarme i dialog med virksomheder om overskudsvarme

Lokalavisen Lemvig

Boksere forsøger sig for fjerde gang: Flytter Fight Night til nyt sted

Lokalavisen Lemvig

Få introduktion til klassisk musik

Lokalavisen Lemvig

Udgiver Lemvigbogen for 10. gang

Lokalavisen Lemvig

Museum fik indleveret et stykke fra et moderne kampfly

Lokalavisen Lemvig

Harboøre er klar med Løvfaldsmessen

Lokalavisen Lemvig

Her skal der helst være grus i maskineriet

Lokalavisen Lemvig

Lemvig Boghandel får besøg af forfatteren bag ny roman om nonnen Kirstine på Stubber Kloster

Lokalavisen Lemvig

Her gælder det om at løfte i flok... eller hvordan Peter fangede en indbrudstyv juleaften

Lokalavisen Lemvig

Museet for Religiøs Kunst i akut mangel på frivillige - var tæt på at lukke i en weekend

Lokalavisen Lemvig

Gry hentede tre medaljer ved DM: Gik fra Billedskolen til kajakken

Lokalavisen Lemvig

Kig ind i forfatteren Gunvor Krejbergs univers

Lokalavisen Lemvig

Rabalder giver den gas i Vandborg

Lokalavisen Lemvig

Elever samlede svampe og græs til uddannelsesdebat

Lokalavisen Lemvig

Bøvlings kunstmesse har denne gang en større palet

Lokalavisen Lemvig

Bibliotekaren anbefaler: Spændende bøger om "hor, mord og ildebrand"

Lokalavisen Lemvig

Det er næppe sket før i Lemvig Kommune: Fire tømrerlærlinge fik den højeste udmærkelse til deres svendeprøve

Lokalavisen Lemvig

Hun har malet 30 kvadratmeter revy-kulisser

Lokalavisen Lemvig

Bayeux-tapetet og kalkmalerier i danske kirker

Lokalavisen Lemvig

Løvfaldsmessen vender tilbage efter coronapause

Lokalavisen Lemvig

Landmand fik besøg af 700 mennesker

Annonce