Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

Bistro 113 serverer mad med kærlighed: - Det er vigtigt, at maden er lavet med god samvittighed

Det er knapt et år siden, Daniel Olivencia åbnede Bistro 113 i Espergærde. Konceptet med hjemmelavet take-away er blevet rigtig godt taget imod. Foto: Lars Johannessen
Take-away-restauranten Bistro 113 i Espergærde har fået en forrygende start. For indehaver Daniel Olivencia var det en hjertesag at vende tilbage til den branche, han ikke kunne slippe.
Annonce

KOMBAGFACADEN:  Det er tre år siden, at Daniel Olivencia sammen med kæresten Gabrielle Bernburg og parrets tre børn flyttede til Espergærde efter at have boet i en årrække i Hellerup.

For Daniel var der tale om et varmt gensyn.

- Jeg er født i Snekkersten, hvor jeg også delvist er vokset op. Jeg har en dansk mor og en spansk far. Det betyder, at jeg også er vokset op på Mallorca, fortæller han.


Det er lidt en sygdom at være i den her branche. Enten kan man ikke holde den ud, ellers kan man ikke være i andre

Daniel Olivencia


Beslutningen om at flytte til Espergærde var også med til at vække den slumrende drøm til live, som Daniel havde om at vende tilbage til restaurationsbranchen efter i en årrække at have ernæret sig som erhvervsmægler, fortæller han.

- Jeg er nærmest født ind i restaurationsbranchen, min far har arbejdet i faget og har gjort det hele sit liv.  Jeg har også selv arbejdet i faget.  Selv om jeg har lavet mange andre ting,  har det altid haft noget med restaurationsbranchen at gøre. Som erhvervsmægler var jeg specialiseret i salg af restauranter.

Annonce

God hverdagsmad

Han har også været medejer af  Restaurant ES på Skovriderkroen og var tilbage i 2014 med til at udvikle brasseriekonceptet - Brasserie 1861- på Strandhotel Marienlyst foruden en række andre opgaver.

- Det  er lidt en sygdom at være i den her branche. Enten kan man ikke holde den ud, ellers kan man ikke være i andre, siger Daniel.

Bistro 113 er på kort tid vokset fra en ansat til tre fuldtidsansatte og fire-fem ungarbejdere. Fra venstre ses kok Casper Præst Andersen, indehaver Daniel Olivencia, og kokkekollegarne Rasmus Eriksen og Brian Dobantón. Foto: Lars Johannessen

Det var den bagage kombineret med savnet af et større udvalg af take-away, der skabte idegrundlaget for Bistro 113.

- Vi syntes, der manglede et lokalt alternativ til sushi og pizza. Vi var vant til, der hvor vi boede før, at have et meget stort udvalg. Og så kom ideen om at lave god hverdagsmad,  fortæller Daniel Olivencia.

Annonce

Hjemmelavet mad med gode råvarer

Konceptet bygger på kærlighed til den gode smag og råvarer og ikke mindst dyrevelfærd. Således bliver maden udelukkende tilberedt af kød fra fritgående dyr, og man kan være helt sikker på, at kødet heller ikke indeholder antibiotikarester. Som kyllingerne fra "The Happy Chicken Project - Velfærd", der bliver stegt på den franske måde på roterende grillspyd - også kaldet rotisserie- kylling.

- Det er vigtigt, at maden er lavet med god samvittighed. Det betyder også, at det koster lidt mere. Men vores erfaring er, at kunderne gerne vil betale for ordentlige råvarer, forklarer Daniel Olivencia.

Og det er ikke kun kødet, der er i orden. Det gælder også det øvrige tilbehør, som der er kælet for helt ned til detaljen.

- Al vores mad er lavet fra bunden. Saucer, dressinger og de briocheboller vi bruger til vores burgere bliver leveret friskbagte fra en kvalitetsbager, fortæller Daniel .

Annonce

Travlt fra dag et

Bistro 113 åbnede med et brag i starten af maj sidste år. På grund af corona var det ikke muligt at få leveret alt inventar til tiden. Det betød, at kølerum og den ene emhætte ikke var helt på plads til første åbningsdag.

- Men vi havde alt det andet, så vi kunne lige så godt gå i gang. Vi troede ikke, at vi ville få så travlt. Første dag havde vi 200 bestillinger, næste dag var det 300. Det var helt vildt, så flot en modtagelse vi fik. Folk syntes, det var spændende og nyt. I forvejen skete der jo ikke så meget på grund af corona, fortæller Daniel, som dengang kun havde sin lillebror til at hjælpe sig.

I dag tæller bistroen tre fuldtidsansatte samt fire-fem ungarbejdere udover indehaveren selv.

- Vi har en god forretning. Folk er virkelig gode til at støtte op om os. Vi har også allerede en del stamgæster. Der er især mange fra Snekkersten og Espergærde, men vi har også gæster der kommer fra Hornbæk, Ålsgårde, Kvistgård og sågar Hillerød, fortæller Daniel.

Annonce

Tid til familien

Bistroen har åben for frokost og aftensmad. Og lukker klokken 20. Det betyder, at Daniel også har tid til at være sammen med sin familie, som ud over kæresten tæller parrets tre børn Victor på 13 år, Emilia på syv og Valdemar på tre år.

- Det var præmissen for at vende tilbage til faget, at der også var mulighed for at være sammen med familien. Ellers er det for høj en pris at betale, fortæller han.

Annonce

Faldet rigtig godt til

For Gabrielle Bernburg, som er vokset op på Østerbro,  har det været en positiv gevinst at flytte til Espergærde.

- Vi er rigtig glade for at bo her. Jeg kan ikke forstille mig at bo et andet sted. Vores børn elsker det også. Selv vores ældste, som var lidt skeptisk ved udsigten til at skulle flytte. Espergærde har det hele, skov, havn, strand og et fantastisk nærmiljø med gode faciliteter. Og så har det også været let at lære nye mennesker at kende, siger Gabrielle.

Til daglig arbejder hun som lærer og pendler hver dag til Rødovre for at passe sit arbejde.

-  Men så slipper jeg for at lave aftensmad. Den sørger Daniel for at tage med hjem til os fra Bistro 113.  Det var en del af aftalen, fortæller hun med et smil.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce