Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

Corona får motionister til at gå træningsbesærk i det fri

Udendørstræning har vundet indpas i mange træningscentre. Her et foto fra konditions- og styrketræningen i sidste uge på Fredericiavej for medlemmer af Forever Healthy Fitness. Foto: Torben Sørensen/ Kalabas.dk
Selv om fitness- og motionscentre igen har åbent, er der flere der planlægger at fortsætte med udendørstræning. - Det er et stort ønske fra vores medlemmer, fortæller Stefan Brinking Nielsen, medindehaver af Forever Healthy Fitness.

HELSINGØR: Mens fitness- og motionscentre har været lukket i lange perioder under coronakrisen, er der en del motionsudbydere, der som alternativ til indendørstræningen har tilbudt træning i det fri. Et af de lokale centre er Forever Healthy Fitness, der tæller tre afdelinger i henholdsvis Espergærde, Ålsgårde og Helsingør.

- Det var noget, vi begyndte med efter første nedlukning. Vores erfaring er, at det kun er blevet større. Med udendørstræningen har vi ramt en anden målgruppe, som vi ellers ikke ville have set, siger medindehaver Stefan Brinking Nielsen som sammen med hustruen Elisabeth Brinking Nielsen står i spidsen for Forever Healthy Fitness.


Annonce

Det er god gammeldags træning, hvor deltagerne forbrænder rigtig mange kalorier

Stefan Brinking Nielsen, medindehaver Forever Healthy Fitness


Også i motionsforeningen og aftenskolen DOF Kronborg Motion har man fået øjnene op for træning i naturen. Her bruger deltagerne udendørsarealerne tæt på Helsingør-Hallen heriblandt skovområdet og de grønne arealer bagved bebyggelsen Hellebo Park.

- Vi har oplevet en enorm interesse og et behov, som vi ikke vidste var der inden corona. Tidligere havde vi kun et enkelt hold. Vi har nok tænkt mere traditionelt, fortæller Torben Vinther, leder af DOF Kronborg Motion.

Naturen kan noget andet

Interessen for at træne udendørs har til trods for, at det nu igen er muligt at træne indenfor  ført til, at begge motionsudbydere har besluttet at fortsætte med udendørs træning som et fast tilbud. En af fordelene ved at træne udenfor er, at det ikke kræver et coronpas. Men det er ikke det, der nødvendigvis tæller for deltagerne.

- Det er et stort ønske fra vores medlemmer, at vi fortsætter med fortsat at tilbyde udendørs træning udover vores indendørs-hold.  Det, vi hører, er, at naturen kan noget andet.  Det giver nogle andre træningsmuligheder i forhold til kondition, styrke og kombinationstræning. Der er mere plads. Det er god gammeldags træning, hvor deltagerne forbrænder rigtig mange kalorier.  siger Stefan Brinking Nielsen.

Forever Healthy Fitness tæller aktuelt 15 udendørs hold fordelt på alle tre afdelinger. Udendørstræningen fordeler sig på en bred vifte af forskellige hold - herunder "dansehold" som  "crossdance" og "zumba", og forskellige konditions-, styrke- og crosstræningsprogrammer.

Annonce

Syv udendørs hold

DOF Kronborg og Motion tilbyder aktuelt syv udendørs hold med træning  som en del af det nye sæsonprogram, der også tæller en del indendørs hold  i anledning af genåbningen.

- Vi er ret sikre på, at interessen for at træne udenfor fortsat er der, også med den årstid vi bevæger os ind i. Selv om marts ikke ligefrem bød på det bedste vejr, er vores erfaring, at folk dukkede op - uanset vejret. Vi er spændt på, hvad der sker til efteråret, siger Torben Vinther.

I træningscenteret Mana Gym i Helsingør er der blevet løftet vægte, sjippet og brændt kalorier af under hele nedlukningen- om det har regnet, blæst eller sneet.

- Der er rigtig mange af vores medlemmer, der er glade for at træne udenfor og er blevet bidt af det, selv om de har stået og trænet i minus fire grader, fortæller Henrik Madsen, som står i spidsen for Mana Gym på 25 år.

Mana Gym benytter en del af parkeringsarealet udenfor til træningsområde- som er ejet af udlejer. Det ligger derfor ikke i fremtidsudsigterne at bevare udendørstræningen som et permanent tilbud, men det fortsætter en rum tid endnu, oplyser Henrik Madsen.

- Vi satser på at fortsætte noget tid endnu, afhængig af hvad der kan lade sig gøre. Jeg kan godt være bekymret for, at der kommer en ny nedlukning. Det er ingen hemmelighed, at hvis jeg kunne og ikke var begrænset i forhold til pladsen, så  havde jeg lige på stedet gjort muligheden for at træne udendørs til et permanent tilbud, siger Henrik Madsen.

Det er ikke nødvendigt at have coronapas, når man træner udendøre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nordsjælland

Den spiser din pant, mens pengene tikker ind på dit kort: Pantstation i Helsingør bliver den første af sin slags herhjemme

Lokalavisen Nordsjælland

Arnes kolonihavehus har fire hjul, bliver trukket af en traktor og har solceller på taget: Arne tøffer Danmark rundt

Annonce