Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

Forsea efter svensk grænselukning: - Vi opretholder fuld sejlads mellem Helsingør og Helsingborg

Forsea sejler med uændret sejlplan mellem Helsingør og Helsingborg- også efter svenskerne har lukket deres grænser. Foto: Lars Johannessen.
- Vi har da allerede mærket og set, at danskere bliver afvist i Helsingborg og sendes retur til Helsingør, fortæller teknisk direktør Jens Ole Hansen, rederiet Forsea.
Annonce

ØRESUND: Allerede natten til tirsdag, få timer efter, at svenskerne officielt havde lukket grænserne for danskere, blev 10 danskere afvist af politiet i Helsingborg. Det skete efter de havde taget over med en af Forseas færger fra Helsingør.

Grænserne er blevet lukket, efter der i Danmark er konstateret tilfælde af smitte med den muterede form for coronavirus, der først blev konstateret i England.

Også ved Lernacken, Øresundsbroens tilslutning til det svenske fastland uden for Malmö, blev 20 danskere stoppet og "vendt om", ifølge oplysninger fra det svenske politi til nyhedsbureauet TT.


Vi foretager naturligvis løbende alle de sikkerhedsmæssige tiltag for at minimere smitterisikoen. Os bekendt er der hverken personale eller passagerer, der er blevet smittet ombord på vores skibe

Jens Ole Hansen, teknisk direktør, Forsea.


- Vi fortsætter vores sejlplan uændret, fortæller Jens Ole Hansen, teknisk direktør i rederiet Forsea.

- Det vil sige, at vi sejler med tre færger. Vi har passagerafgange hver halve time og vi har vores afgange for både arbejdspendlere og godstransport som hidtil, oplyser Jens Ole Hansen, teknisk direktør i rederiet Forsea.

- Vi foretager alle de sikkerhedsmæssige tilpasninger, der er påkrævet, både fra dansk og svensk side, siger Jens Ole Hansen, teknisk direktør i rederiet Forsea, der sejler på ruten Helsingør-Helsingborg. Foto: Lars Johannessen.

Rederiet har i løbet af hele corona-året skruet både lidt op og ned for sejlplanen afhængigt af de restriktioner, der er blevet pålagt fra regeringens side.

- Vi foretager naturligvis løbende alle de sikkerhedsmæssige tiltag for at minimere smitterisikoen. Os bekendt er der hverken personale eller passagerer, der er blevet smittet ombord på vores skibe, siger Jens Ole Hansen.

Han lægger ikke skjul på, at det i hele coronakrisen har været en udfordring at tilpasse sejladsen og færgerne i forhold til regler og restriktioner i Sverige og Danmark.

- Det er en meget speciel situation. Der har været og er en masse forhold, der skal reguleres for, i forhold til regelsæt fra to forskellige lande og deres måde at håndtere krisen på, siger Jens Ole Hansen.

Derfor lukkede Sverige sine grænser

Svenskernes lukning af grænsen er sket for at stoppe spredningen af en ny variant af coronavirus, som blandt andet er fundet i Danmark.

Indrejseforbuddet vil indtil videre gælde en måned.

Grænsen er stadig åben for svenske statsborgere, der gerne må rejse ind i Sverige.

Danskere med bopæl og folkeregisteradresse i Sverige må også rejse ind i Sverige.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

Donation der varmer: Ladcykel gør det lettere for elever med udviklingshandicap at tage med på ture ud i naturen

Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nordsjælland

Det socialistiske paradis: - På en almindelig folkeskole oplevede vi, hvordan 12-årige børn var i stand til at citere Lenin og tænke i kor og bære ens tørklæder

Lokalavisen Nordsjælland

Nyt kvik-testtilbud i Helsingør bliver hovedsagligt benyttet af pendlere: - Vores fornemmelse er, at der er et større behov

Annonce