Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

Marianne er tom for ord: Røntofte overdynget med lokal støtte

Lederen af Røntofte Krisecenter Marianne Kirkegaard oplever et stigende antal henvendelser fra lokale, som gerne vil støtte krisecenterets arbejde. Arkivfoto: Lars Johannessen
Lederen af Røntofte Krisecenter, Marianne Kierkegaard, er rørt over, at lokalsamfundets støtte til krisecentret, har vokset sig større end nogensinde før.
Annonce

HELSINGØR: I en tid overskygget af corona-pandemien, skinner et lys i mørket ved Røntofte Krisecenter i Helsingør. De oplever nemlig en større lokal støtte end nogensinde før.

- Det er svært at finde de rigtige ord. Det er overvældende. Det giver en særlig følelse, når man oplever et lokalt samfund som Helsingør, Hornbæk, Espergærde, ja hele lokalområdet, der favner vores lille krisecenter, fortæller leder Marianne Kierkegaard.

Annonce

Tårer i øjnene

Røntofte Krisecenters leder »aner ikke sine levende råd til«, hvordan hun skal takke for den store hjælp. Hun ser hver dag, hvilken glæde det skaber hos de mange kvinder, der søger hjælp hos krisecentret.


Der er en kvinde herinde, som da hun kom kun havde en halvtredser til et par vinterstøvler. Hun havde tårer i øjnene, da hun fik dem. »Hvem skal jeg takke«, blev hun ved med at sige.

Marianne Kierkegaard, leder af Røntofte Krisecenter


- Ida Lundahl ( gift med tidligere ejer af rejsebureauet Top Tours Bjarne Lundahl)  kommer med kæmpe sække med gaver til børnene. I år er der 18 børn, der får en gave hver. Jeg ville elske, hvis de selv kunne se lysene i øjnene på børnene, når de hver morgen pakker gaver op, siger hun.

Og det er bare én donation blandt mange. Marianne Kierkegaard fortæller også om tøjbutikken i Humlebæk, Frk Fin , der donerede vinterstøvler og tøj til kvinderne på krisecentret, ligesom en anden donerede vinterjakker, tøj, tandbørster og tandpasta.

- Der er en kvinde herinde, som kun havde en halvtredser til et par sko i foråret, da hun kom. Hun havde tårer i øjnene, da hun fik et helt nyt par. »Hvem skal jeg takke«, blev hun ved med at sige, forklarer Marianne Kierkegaard.

Annonce

En anden verden

Krisecentrets leder husker også, at de efterlyste en barnevogn til en mor med tvillinger. Inden, de havde nået at se sig om, blev Marianne Kierkegaard kontaktet af en lokal forretningsmand, der havde fundet en tvillingebarnevogn i Hillerød. Samme aften kørte han dertil, betalte selv og kom sent samme aften og afleverede den til moren.

- Det er så rørende, og der er mange flere historier som den her. Penge, der kommer ind på vores fond fra menighedsråd, Rotary og alt muligt andet, siger hun.

Marianne Kierkegaard forklarer, at støtten i år har været større end før, og det er der en særlig grund til, mener hun.

- Det har været et år, hvor vi har følt os så magtesløse. En total surrealistisk tid. Coronaen har sat en paraply ned over hovedet på os. Vi har ikke fået lov til at kramme hinanden og mærke hinandens nærvær. Det er smukt, at folk reagerer med næstekærlighed, forklarer hun.

Annonce

Stor bil fyldt med gaver

- Forleden blev jeg ringet op af en kvinde - Louise, der spurgte om jeg kunne huske hende. " Det kunne jeg ikke". Om aftenen kom der en stor bil proppet med gaver til alle børn og kvinder på Røntofte og ovenikøbet en fladskærm til stuen, så de kan spille alle de spil, de vil. Der var ovenikøbet en særlig hilsen til hvert barn og kvinde, inden de lukker gaven op - og den skal læses op først juleaften. Louise fortalte, at de har samlet sammen fra det meste af Nordsjælland, fortæller Marianne Kierkegaard.

Røntofte modtager en del pengegaver, heraf fra flere gengangere - ikke mindst op til jul.

- Vi har også haft en spejder William, som bor lokalt, som sidste år gik rundt for at samle gaver ind til Røntoften, fordi han gerne ville have, at børnene på Røntofte skulle have en lige så god juleaften som ham selv, fortæller Marianne Kirkegaard.

Annonce
Annonce
Indland

Danmarks første kvindelige biskop takker af

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nordsjælland

Arrangør af Gåtur langs Kysten holder ved: Der er mange, der føler sig ensomme i en mørk tid - at gå åbner sindet

Lokalavisen Nordsjælland

Donation der varmer: Ladcykel gør det lettere for elever med udviklingshandicap at tage med på ture ud i naturen

Annonce