Annonce
Lokalavisen Nyborg

Ørbæk Mosteri redder 363.000 kilo æbler

I seks uger i efteråret 2020 indsamlede Ørbæk Mosteri æbler fra borgere på hele Fyn. En koldere sæson for æbler end normalt betød dog, at de faktisk kunne have fået mindst tre gange så mange æbler, som de gjorde. Arkivfoto: Orskov Foods A/S
Mosteriet i Ørbæk, ejet af Orskov Foods, har sammen med de danske haveejere reddet 363.000 kilo danske æbler.

Ørbæk: 363.000 kilo danske æbler svarende til 316.084 liter æblemost.

Det har mosteriet i Ørbæk reddet sammen med de danske haveejere i samarbejde med detailkæden Rema 1000 og bevægelsen Stop spild af mad.

Hvert år leverer danskerne flere millioner gode danske æbler fra deres egne haver til Ørbæk Mosteri, som ejes af Orskov Foods, som bliver lavet om til æblemosten "Årets Ævlerov”.

Annonce

Til kamp mod madspild i 83 år

Siden 1938, altså i 83 år, har Ørbæk Mosteri lavet most på æbler fra danske private haver. For hver 10 kilo æbler får haveejerne en liter æblemost retur.

De 363 tons æbler, som fynboerne leverede i efteråret 2020, blev til 316.084 liter æblemost, og de mange kartoner æblemost blev forhandlet i udvalgte Rema 1000 butikker, som kan melde udsolgt af "Årets Ævlerov".

Hos Orskov Foods er man glade for at kunne bidrage til kampen mod madspild.

- Det har altid ligget i vores DNA, at vi vil undgå spild. Derfor er vi også rigtig glade for, at “Årets Ævlerov” har haft held med få forbrugerne til at se det gode i at vælge en dansk æblemost, der både giver god smag i munden, fordi den smager godt, og fordi den er med til at reducere madspild, siger Jesper Dalskov-Rasmussen, der er salgschef hos Orskov Foods, i en pressemeddelelse.

Samarbejdet om at redde de danske æbler fortsætter igen i år med.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce