Annonce
Lokalavisen Nyborg

Byens nye julelys bliver klar til tiden

- Tidsplanen holder, og vi bliver færdige med alt det, der skal være lys i, så det er klar, når der trykkes på knappen, siger Christian Stougaard, elinstallatør og ejer af Nyborg El. Foto: Kasper Riggelsen
Kommunen og Handelsstandsforeningen investerede tidligere på året i ny julebelysning til Nyborg. Det har ført ekstra arbejde med sig, men ifølge Nyborg El når belysningen at være klar til på fredag.
Annonce

Nyborg: Det bliver først rigtig jul i den gamle kongeby, når julelysene fortrænger vintermørket i Nyborg midtby.

I år får borgerne glæde af helt nyt julebelysning i form af blandt andet nyindkøbte guirlander. I alt er der købt ind for over én million kroner til ny belysning.

De nye guirlander er dog ikke nogen, man bare kan hænge op, da de skal hænge i helt nye beslag. Grunden til det er, at mange husejere har renoveret facader, hvorved de gamle beslag er blevet fjernet.

Det har givet ekstra arbejde for Nyborg El, som står for ophængning af julelysene. Men ifølge elinstallatør og ejer af Nyborg El, Christian Stougaard, når lysene at blive klar til deadline 29. november.

- Vi mangler på nuværende tidspunkt (torsdag 21. november, red.) to guirlander, da der ikke er beslag i forvejen. De sidste to beslag er ved at blive produceret, forklarer han.

- Vi er ved at lave strømforsyninger til guirlanderne. Det er vi langt med, og på fredag (22. november) tester vi de sidste forsyninger af. Onsdagen efter pynter vi juletræet og tester det af, så det er klar til at blive tændt. Så tidsplanen holder, og vi bliver færdige med alt det, der skal være lys i, så det er klar, når der trykkes på knappen.

Nyborg El fik datoen 29. november af kommunen og har derefter regnet ud, hvornår den skulle hænge lysene op. Foto: Kasper Riggelsen
Annonce

Nødvendigt med nyt lys

Finansieringen af de nye julelys kommer gennem Handelsstandsforeningen, der har investeret 350.000 kroner i den nye belysning, og kommunens borgere, der finansierer med 752.000 kroner fra kommunekassen.

Ifølge Ulrik Nielsen, der er formand for handelsstanden, kunne det ikke længere betale sig at bruge den gamle julebelysning på grund af udgifter til vedligehold.

- Den eksisterende belysning er meget slidt. Den ville måske kunne klare et enkelt år mere, men så var den også færdig. Reperationsomkostningerne på den var begyndt at stige voldsomt, ligesom på en gammel bil. På et eller andet tidspunkt er man nødt til at gøre op med sig selv, om det kan betale sig at blive ved med at bruge penge på lappeløsninger. Eller om man i stedet skulle købe en ny, udtalte han til Fyens Stiftstidende tidligere på året.

I alt skal der hænges næsten 70 guirlander op, forklarer Christian Stougaard fra Nyborg El. Foto: Kasper Riggelsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Mød Gud online

Annonce