Annonce
Lokalavisen Nyborg

De vandt billetter til jernbanemuseet

Alma på 7 år fra Sulkendrup står bag dette flotte og hyggelige tog. Hele hendes familie har bidraget med tegninger, og de har vundet en tur til jernbanemuseet.

Tak for mange fine tegninger til konkurrencen om billetter til Dansk Jernbanemuseum i Odense. Fire østfynske familier løb med de fire familiepakker med billetter.

Annonce

Nyborg: Tog er lynhurtig, miljørigtig transport. Det er også nostalgi og larmende veteran-lokomotiver. Men lige efter nytår blev en helt almindelig togtur til noget meget dramatisk, da et lyntog blev ramt af noget gods fra et godstog på Storebæltsbroen og otte mennesker døde.

Historien om ulykken på broen har påvirket os alle - også små børn. Det kan man se på den konkurrence, Lokalavisen Nyborg udskrev i samarbejde med Danmarks Jernbanemuseum i Odense.

For at komme med i lodtrækningen om fire familiepakker med billetter til jernbanemuseet, bad vi de østfynske familier sidde sig sammen og tegne et eller andet, der har med tog og jernbaner at gøre. Og kom der meget forskellige tegninger ud af, men altså også flere, hvor selv mindre børn prøvede at tegne ulykken, som de har hørt om i radio og fjernsyn eller gennem deres forældrene.

De fire vindere er:

Fire-årige Ines Escamilla Slotmann fra Ravnekærlund i Nyborg, der stod bag en fin tegning af et gammelt futtog.

Familien Kaas på Rådyrvænget i Nyborg har sendt en række tog-tegninger. Christian har tegnet sig selv som togfører i et damptog med hele familien i vognen bagved. Men han har også tegnet ulykkestoget på broen. Hans far var med toget, men kom ikke noget til. Storesøsteren Julie valgte at tegne noget mere hyggeligt, nemlig et damptog med en masse glade passagerer.

Familien Poulsen fra Sulkendrup sendte flere tegninger. Fireårige Frode tegnede et fjernsyn, hvori man kan se et billede af ulykkestoget på Storebælt. Det har de talt om i familien - i børnehøjde, som de skriver. Frodes far er politibetjent og var på arbejde i forbindelse med ulykken. Frode og hans mor har også tegnet en togbane med tog og vogne og endelig har Alma tegnet et farvelagt billede med et gammeldags, hyggeligt tog med gardiner og potteplanter.

Ni-årige Maja Laursen, Peter Krøllsgade i Nyborg, har tegnet sig selv og sin mor og far og storesøster, som er på vej til Østrig i tog. Maja fortæller, at hun kører med tog ind imellem, når hun skal besøge sin søde moster i Kalundborg.

De fire familier, der er nævnt her får mulighed for at opleve jernbanemuseet i vinterferien, hvor der er ekstra mange aktiviteter, naturligvis ikke mindst for børn.

Alle tegningerne, der er sendt ind til konkurrencen kan ses på lokalavisennyborg.dk, og vi takker for dem allesammen.

Billetterne er sponseret af Danmarks Jernbanemuseum.

Familien Kaas fra Nyborg har også afleveret flere tegninger. Her en af de dystre, hvor Christian har lavet en tegning, der forestiller togulykken, hvor hans far var med det ramte lyntog, men han kom heldigvis ikke noget til.
Christian Kaas har tegnet en damplokomotiv, hvor han selv er togfører, og familien sidder i vognen bagved.
Maja Laursen har tegnet en togferie med hele familien til Østrig.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Ballet i Landporten

Lokalavisen Nyborg

Magiske aftener i Nyborg

Lokalavisen Nyborg

Smuk aftentur

Lokalavisen Nyborg

Fotogene brumbasser

Annonce