Annonce
Lokalavisen Nyborg

Den nyeste nedlukning: Første omgang nød vi - anden gang gjorde ondt i maven

Gitte Kongsmark håber snart på at kunne åbne butikkerne igen. Foto: Peter Krogh Frausing
Pigernes Magasin og Pigernes Lingeri er bare to af de mange butikker, der har lukket i Nyborgs gader. Selv om det har givet mere tid, ville ejer, Gitte Kongsmark, hellere have en almindelig hverdag.

Nyborg: I mere end 30 år har alt personale, tidligere personale og ungarbejdere været kaldt på arbejde i dagene mellem jul og nytår i Pigernes Magasin og Pigernes Lingeri. Der skulle byttes julegaver, tages imod nye varer, laves status og gøres klar til udsalg.

Det har været en fast rutine alle år.

Men sådan kom det ikke til at være i år. Med de nyeste restriktioner har butikkerne nemlig haft lukket siden den 25. december og skal indtil videre holde lukket til og med den 17. januar.

Og selv om ejer af Pigernes Magasin og Pigernes Lingeri, Gitte Kongsmark, har nydt at kunne sende sine ansatte på en forlænget juleferie, er det ikke ensbetydende med, at hun ikke gerne snart vil åbne sine butikker for kunder igen.

- Da vi i første omgang fik at vide, at vi skulle holde lukket indtil den 4. januar, var det okay. Vi havde haft en god december og nogle travle juledage, så det var jo skønt at holde ferie ovenpå, men da vi så fik at vide, at vi tidligst må åbne igen den 17. januar, så begyndte det at gøre lidt ondt i maven, lyder det fra ejeren.

Mere tid

Dog har Gitte Kongsmark valgt at tage de mere positive briller på, når det kommer til nedlukningen. For mens butikken har haft lukket, har hun haft tid til at pille julepynt ned, rydde op i butikken, male døre og vinduer og samtidig også lave status, uden butikken er fyldt med handlende, der skal bytte julegaver.


Det har da været dejligt, at have tiden til det, men jeg ville hellere have, at det var almindelig hverdag, hvor butikken er fyldt med kunder.

Gitte Kongsmark, ejer af Pigernes Magasin og Pigernes Lingeri


- Det har da været dejligt, at have tiden til det, men jeg ville hellere have, at det var almindelig hverdag, hvor butikken er fyldt med kunder. Vi har jo stadig faste udgifter, der skal betales hver måned, så det er bare ikke sjovt, siger Gitte Kongsmark og fortsætter:

- Vi har jo heldigvis 30 år på bagen, så vi har noget at tage af, men de virksomheder der er forholdsvis nye, må virkelig kæmpe sig igennem det her. Det er hårdt for en butik, når der ikke er nogen indtjening.

Selv om der har været tid til at rydde op i butikken, så Gitte Kongsmark hellere en almindelig hverdag i butikken. Foto: Peter Krogh Frausing

Det er dog ikke kun nedlukningen, der har været en udfordring for butikkerne. Januar plejer nemlig også at være den måned, hvor butikkerne holder udsalg. Og derfor har Gitte Kongsmark også brugt meget af tiden på at koordinere, hvad der skal ske med de mange nye varer, der på vej til butikken.

- Det er svært at planlægge noget i de her tider - vi føler ikke rigtig, vi kan handle, som vi gerne vil, og så er tålmodigheden heller ikke, hvad den har været, men vi prøver at få det bedste ud af det. Vi får ordnet nogle ting i butikken, som vi ellers ikke ville have tid til, så det er også fint, lyder det fra Gitte Kongsmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Tappenstreg med smagsprøver

Annonce