Annonce
Lokalavisen Nyborg

En anderledes juleforestilling venter for Nyborg Voldspil

Jesper Madsen lover, at årets juleforestilling bliver lige så eventyrlig, som den plejer på trods af corona. Foto: Maria Frellesen Pedersen
Coronaen har haft en stor indvirkning på årets juleforestilling fra Nyborg Voldspil, men det skal ikke forhindre nyborgenserne i at opleve en ægte juleklassiker.
Annonce

Nyborg: Når Nyborg Voldspil i år åbner dørene til årets juleforestilling den 6. november, bliver den som så mange andre kulturarrangementer anderledes, end man er vant til, da coronaen også har sat sit præg på denne forestilling.

Men det betyder ikke, at julestemningen er forsvundet - tværtimod hvis man spørger formanden for Nyborg Voldspil, Jesper Madsen.

I år bliver der spillet Peters Jul, som ifølge formanden, er den ultimative julefortælling, som kan være med til at få hele familien i julestemning.


Man kan næsten ikke undgå at forlade salen, uden at man er kommet i julehumør

Jesper Madsen, formand for Nyborg Voldspil


- Det er en af de bedre stykker, der er skrevet i nyere tid. De sproglige finurligheder, musikken, romantikken, gys og glæden i stykket er noget, der begejstrer alle i familien. Man kan næsten ikke undgå at forlade salen, uden at man er kommet i julehumør, fortæller han.

Men i år er der ikke plads til nær så mange, som der ellers plejer til de udsolgte forestillinger. Hvor der normalt kan sidde 200 gæster i salen, vil der i år kun blive solgt 126 billetter til hver forestilling, da afstandskravene for arrangementer som dette skal overholdes.

Det betyder, at Nyborg Voldspil i år har været nødt til at sætte fire ekstra forestillinger på programmet, hvis det hele skal kunne løbe rundt. Derudover er billetpriserne steget med 25 kroner.

Annonce

Gløgg og æbleskiver to go

En anden ting, der også er anderledes til dette års forestilling, er det sædvanlige salg af gløgg og æbleskiver i pausen. Da forholdene i Krostuen ikke kan leve op til afstandskravene, hvis samtlige tilskuere skal have gløgg og æbleskiver i pausen, har man valgt, at det i år skal foregå på en anden måde.

Peter Jul

  • Forestillingen spilles fra 6. november til 6. december.
  • Der spilles fire dage om ugen - fra torsdag til søndag.
  • I løbet af den måned, stykket opføres, vil der være 32 forestillinger.
  • Billetprisen er i år hævet med 25 kroner.
  • Der er mulighed for at bestille en doggybag med gløgg og æbleskiver.

- Vi har nogle meget ihærdige mennesker i køkkenet, som har tænkt nyt og anderledes i år. Så i stedet for, at man går ned i Krostuen, kan man få det som takeaway. Man kan enten bestille det på forhånd eller i døren, og så kan man sidde og nyde det på sin plads, siger Jesper Madsen og fortsætter:

- Selv om det måske fjerner lidt af hyggen, er det vigtigt for os, at der stadig er mulighed for at få lidt gløgg og nogle æbleskiver, så vi fastholder nogle af traditionerne.

Annonce

Mundbind til prøverne

Men det er ikke kun til selve forestillingen, at alt ikke er, som det plejer. Allerede nu, hvor prøverne til stykket er i gang, foregår det på en anderledes måde.  For at sikre, at der ikke opstår smittespredning blandt skuespillerne har alle, der medvirker i stykket, mundbind på.

Men når først forestillingerne går i gang den 6. november, bliver det uden mundbind.

- Vi er meget sårbare på sådan et hold, så derfor har vi besluttet os for, at alle skal bære mundbind, så vi så vidt muligt undgår at smitte hinanden, hvis der skulle være en, der er smittet, fortæller Jesper Madsen.

- Når vi øver virker det selvfølgelig lidt kunstigt, at man ikke kan se hinandens ansigtsudtryk, men det er en nødvendighed lige nu. Vi vil hellere være på den sikre side. Og vi lover, at vi leverer en lige så smuk og eventyrlig forestilling, som vi plejer, selv om alt ikke er, som det plejer.

Annonce
Annonce
Lokalavisen Nyborg

Højtlæsning for voksne

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Musik på hjernen

Annonce