Annonce
Lokalavisen Nyborg

For første gang i over et år spiller Nyborg Voldspil igen: Lærke og Simon er blandt de nye stjerner

Lærke Enevig Holst og Simon Skytte Laursen er for første gang med i Nyborg Voldspil. Trods et turbulent år for teaterbranchen og ikke mindst Nyborg Voldspil glæder de sig til atter at kunne spille foran et publikum. Pressefoto
16-årige Lærke så første gang forestillingen Nyborg Voldspil, da de spillede Grease, og lige siden har hun haft et ønske om at stå på den samme scene. Det er også første gang for 19-årige Simon, og begge glæder sig til endelig at stå på en scene igen.

Nyborg: Kulisserne er atter sat op på det store grønne areal, der hvert år danner rammen for Nyborg Voldspil, og spændte amatørskuespillere og dansere bruger endnu engang al deres ledige tid væk fra arbejde og familie på at gøre klar til årets forestilling Vi maler byen rød.

Det er over et år siden, at de medvirkende har kunnet dykke ned i friluftsspillets kreative verden, og det kribler i dansebenene og sangstemmerne for at kunne underholde publikum. Især for Lærke Enevig Holst, som spiller Kirsten og Simon Skytte Laursen, der spiller Søren.

Det er ikke kun fordi, at forestillingen blev aflyst sidste år på grund af corona, men også fordi det er første år på scenen på volden for de to unge debutanter.

Annonce

- Første gang jeg så en sommerforestilling, var da de spillede Grease. Der kan jeg huske, jeg sad med den tanke bagefter, at der skulle jeg stå en dag. Sidenhen har jeg set alle de forestillinger, der har været, fortæller 16-årige Lærke Enevig Holst.

Simon Skytte Laursen har spillet teater i 10 år, men Nyborg Voldspil er det største friluftsteater, han har spillet med i. Tidligere har han været med i Saturday Night Fever på Vejle Musikteater. Pressefoto

Hun er så lokal, man kan være, når det kommer til Nyborg Voldspil. Hun er opvokset i Nyborg og har været med i Nyborg Voldspils vinterforestillinger af flere omgange. Nu var det tiden til at prøve noget nyt.

- Det er helt surrealistisk, når man har set det fra sidelinjen nogle år. Det ser ret stort ud, når man sidder som publikum, og så sidder man der endelig selv. Jeg kan også huske min reaktion, da jeg fik svar på, at jeg var med. Det var vildt, fortæller Lærke Enevig Holst.

Et omskifteligt år

Lærke Enevig Holst skulle også have været med i sidste års forestilling Cyrano, som indtil i foråret stadig stod på plakaten til årets forestilling. I april blev holdet så fundet til den nye forestilling Vi maler byen rød, og prøverne kunne gå i gang med kun tre måneder til premiere.

Det har også haft en betydning for de medvirkende, som skulle være klar og på fra dag et.

- Vi har virkelig skulle komme godt fra stort, fordi vi kunne være ude i en situation, hvor vi skulle være væk i en uge, men der har været styr på det. Vi har en produktionsleder, Nikolaj Dencker, som er konge og har formået at lave en stram linje hele vejen, siger Simon Skytte Laursen på 19 år, mens Lærke Enevig Holst supplerer:

- Folk er virkelig på og vil det her.


Hvis publikum har glædet sig, kan de gange det med 100, så når de måske det niveau, vi er på. Vi er virkelig klar til at lave teater, fordi vi har stået stille så længe, og det håber vi også publikum er

Simon Skytte Laursen


Det er også Simon Skytte Laursens første gang i Nyborg Voldspil, men det betyder ikke, at scenen er ukendt grund for ham. Han bor i Odense, og han startede allerede med skuespil som niårig.

- Jeg har 10-års jubilæum i år. Jeg startede ved Torben Iversens HCAndersen Paraden, som også startede på Nyborg vold i sin tid, siger Simon Skytte Laursen.

Sidste år skulle han også have været med i Cyrano. Herudover har han været med i H.C. Andersen festspillene i Odense og i forestillingen Saturday Night Fever på Vejle Musikteater. Sideløbende er han også på musicaltalentskolen i Nyborg.

- Det er stærkt vanedannende. Jeg tror, det er fællesskabet, og personligt synes jeg ikke, der er noget bedre, end når man har leveret forestillingen, og leveret den godt, og herefter går ud og får anerkendelse fra publikum. Det tror jeg, vi er mange, der godt kan lide, fortæller Simon Skytte Laursen.

I dette års forestilling følger vi en flok gymnasieelever i 1980'erne, men omdrejningspunktet er musikken og de glade melodigrandprix sange igennem tiden. Pressefoto
Annonce

En anderledes forestilling

Forestillingen Vi maler byen rød udspiller sig i 1980'erne, hvor man følger en gruppe gymnasieelever, som op til studentereksamen kæmper med både kærlighedsforviklinger, fremtidsdrømme og hemmeligheder.

Det er ren nostalgi for nogle, mens det for andre, ligesom det er gældende for de to unge debutanter, er en del år, før de blev født. Men selvom de ikke er inkarnerede melodigrandprix fans, så er oplevelsen ved at være med ikke mindre.

-Det er måske ikke lige vores generation, men nogle ældre har et kæmpe tilhørsforhold til det. Det er nostalgi. Det ligger også på ens skuldre, og det er noget, vi tager på os, fortæller Simon Skytte Laursen.

Drinksene er pink, håret er højt, og skulderpuderne er enorme til dette års forestilling, hvor der er smæk på farverne både på kostumer og scenografi. Pressefoto

Og netop musikken har en meget central rolle i forestillingen.

- Kendingen ligger i musikken og ikke i rollerne. Det gør, at man har et billede af, hvad det er, man skal se, men så bliver man overrasket, for der er faktisk en historie, og man lærer en masse forskellige karakterer at kende, forklarer Simon Skytte Laursen, mens Lærke Enevig Holst supplerer:

- De har den her forventning til musikken og kan slappe af i det og fokusere mere på rollerne, og hvad der sker.

- Det gør det også lidt mere frit, fordi det er roller, folk ikke som sådan har set før. Vi har haft frie muligheder for at danne rollerne, som vi vil. Det er enormt rart, at der ikke er det her pres, som ved andre store kendte roller.

Annonce

Drømmene er der

For begges vedkommende er teater og skuespil i øjeblikket på et hobby- og amatørplan. Lærke Enevig Holst har lige afsluttet 9. klasse og skal på efterskole efter sommerferien, og hvad der derefter skal ske med skuespildrømmene er endnu uvist.

- Det er svært at sige lige nu. Det betyder enormt meget i mit liv, men om det forbliver en hobby eller bliver noget større, ved jeg ikke. Jeg synes bare, det er pissesjovt, fortæller Lærke Enevig Holst.

Både dansere og amatørskuespillere melder klar til start til premieren den 16. juli. Pressefoto

- Man skal virkelig have drømmen og lysten med hele vejen. Det er svært at gøre ens hjertebarn til ens levevej, men personligt vil jeg gerne slå fast, at jeg gerne vil ind på skuespillerskolen eller musicalakademiet på et tidspunkt, supplerer Simon Skytte Laursen, som til daglig går på HF Flow i Odense.

Uanset fremtidsdrømmene så glæder de to unge skuespillere sig til at stå på den største friluftsspilsscene, de endnu har stået på, foran et publikum, der forhåbentlig har glædet sig ligeså meget til det, som de har.

- Hvis publikum har glædet sig, kan de gange det med 100, så når de måske det niveau, vi er på. Vi er virkelig klar til at lave teater, fordi vi har stået stille så længe, og det håber vi også publikum er, fortæller Simon Skytte Laursen.

Annonce
Annonce
Lokalavisen Nyborg

Byens Bedste vinder: Efter 48 år er Osteboden Fru Hansen stadig populær

Annonce
Annonce
Lokalavisen Nyborg

Før og nu: Masten på Knudshovedklinten – Vippefyr eller knaldstation?

Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Ny mand ved roret siden nytår: - Det er megafedt at få den pris, fordi det viser, at vi gør det rigtige

Lokalavisen Nyborg

Ebbe blev suveræn stemmesluger til seniorvalg: - Hvis der bliver peget på mig, svigter jeg ikke vælgerne

Lokalavisen Nyborg

Carsten Kudsk om valglussing: Jeg skulle ikke være gået efter borgmesterposten

Lokalavisen Nyborg

Sandra stoppede som betjent på grund af stress: - Jeg har kunne rejse mig igen igennem skriverierne

Lokalavisen Nyborg

Vælgerne på Østfyn har talt: Her er valgets vindere og tabere

Lokalavisen Nyborg

Et Villa Gulle i nye klæder: Lokal familie tager over på hele Nyborgs byhotel

Lokalavisen Nyborg

Ny julesang fra Kirsia Isabella: - Det er en stemningsfuld, gennemglad og varm sang, som det er svært at sidde stille til

Lokalavisen Nyborg

Alberte blev nummer to til DM

Lokalavisen Nyborg

Klumme: Stenfiskerskonnerten ”Else” af Nyborg

Lokalavisen Nyborg

Vind koncertbilletter til The Glam på KinoVino

Lokalavisen Nyborg

Nyborg Svømmeklub vinder danske mesterskaber for hold Åben Klasse

Lokalavisen Nyborg

Julelys tændes i skyggen af corona

Lokalavisen Nyborg

Byens Bedste vinder: For Pigernes Magasin og Lingeri handler det om at løfte i flok

Lokalavisen Nyborg

Jette arbejder i døgndrift til valget: - Jeg regner med at sove et par timer på lageret i løbet af natten

Lokalavisen Nyborg

Efter årevis med intern ballade i menighedsråd: Omstridt præstegård i Flødstrup tager form

Lokalavisen Nyborg

Hang klistermærker op om natten: Byens Bedste vinder ser tilbage på en festlig aften

Lokalavisen Nyborg

Populært kunsthåndværkmarked flytter til Borgmestergården

Lokalavisen Nyborg

Byens Bedste vinder: Viser sin taknemmelighed ved at give igen til kunderne

Lokalavisen Nyborg

Hold juleaften hos Østfyns Sociale Hånd

Lokalavisen Nyborg

Byens Bedste vinder: Uden vores kunder havde vi ikke fået prisen

Lokalavisen Nyborg

Fængselsfolkenes Fiskeriselskab fejrer 50 år i november: - Det har absolut ikke været kedeligt

Annonce