Annonce
Lokalavisen Nyborg

For første gang i over et år spiller Nyborg Voldspil igen: Lærke og Simon er blandt de nye stjerner

Lærke Enevig Holst og Simon Skytte Laursen er for første gang med i Nyborg Voldspil. Trods et turbulent år for teaterbranchen og ikke mindst Nyborg Voldspil glæder de sig til atter at kunne spille foran et publikum. Pressefoto
16-årige Lærke så første gang forestillingen Nyborg Voldspil, da de spillede Grease, og lige siden har hun haft et ønske om at stå på den samme scene. Det er også første gang for 19-årige Simon, og begge glæder sig til endelig at stå på en scene igen.

Nyborg: Kulisserne er atter sat op på det store grønne areal, der hvert år danner rammen for Nyborg Voldspil, og spændte amatørskuespillere og dansere bruger endnu engang al deres ledige tid væk fra arbejde og familie på at gøre klar til årets forestilling Vi maler byen rød.

Det er over et år siden, at de medvirkende har kunnet dykke ned i friluftsspillets kreative verden, og det kribler i dansebenene og sangstemmerne for at kunne underholde publikum. Især for Lærke Enevig Holst, som spiller Kirsten og Simon Skytte Laursen, der spiller Søren.

Det er ikke kun fordi, at forestillingen blev aflyst sidste år på grund af corona, men også fordi det er første år på scenen på volden for de to unge debutanter.

Annonce

- Første gang jeg så en sommerforestilling, var da de spillede Grease. Der kan jeg huske, jeg sad med den tanke bagefter, at der skulle jeg stå en dag. Sidenhen har jeg set alle de forestillinger, der har været, fortæller 16-årige Lærke Enevig Holst.

Simon Skytte Laursen har spillet teater i 10 år, men Nyborg Voldspil er det største friluftsteater, han har spillet med i. Tidligere har han været med i Saturday Night Fever på Vejle Musikteater. Pressefoto

Hun er så lokal, man kan være, når det kommer til Nyborg Voldspil. Hun er opvokset i Nyborg og har været med i Nyborg Voldspils vinterforestillinger af flere omgange. Nu var det tiden til at prøve noget nyt.

- Det er helt surrealistisk, når man har set det fra sidelinjen nogle år. Det ser ret stort ud, når man sidder som publikum, og så sidder man der endelig selv. Jeg kan også huske min reaktion, da jeg fik svar på, at jeg var med. Det var vildt, fortæller Lærke Enevig Holst.

Et omskifteligt år

Lærke Enevig Holst skulle også have været med i sidste års forestilling Cyrano, som indtil i foråret stadig stod på plakaten til årets forestilling. I april blev holdet så fundet til den nye forestilling Vi maler byen rød, og prøverne kunne gå i gang med kun tre måneder til premiere.

Det har også haft en betydning for de medvirkende, som skulle være klar og på fra dag et.

- Vi har virkelig skulle komme godt fra stort, fordi vi kunne være ude i en situation, hvor vi skulle være væk i en uge, men der har været styr på det. Vi har en produktionsleder, Nikolaj Dencker, som er konge og har formået at lave en stram linje hele vejen, siger Simon Skytte Laursen på 19 år, mens Lærke Enevig Holst supplerer:

- Folk er virkelig på og vil det her.


Hvis publikum har glædet sig, kan de gange det med 100, så når de måske det niveau, vi er på. Vi er virkelig klar til at lave teater, fordi vi har stået stille så længe, og det håber vi også publikum er

Simon Skytte Laursen


Det er også Simon Skytte Laursens første gang i Nyborg Voldspil, men det betyder ikke, at scenen er ukendt grund for ham. Han bor i Odense, og han startede allerede med skuespil som niårig.

- Jeg har 10-års jubilæum i år. Jeg startede ved Torben Iversens HCAndersen Paraden, som også startede på Nyborg vold i sin tid, siger Simon Skytte Laursen.

Sidste år skulle han også have været med i Cyrano. Herudover har han været med i H.C. Andersen festspillene i Odense og i forestillingen Saturday Night Fever på Vejle Musikteater. Sideløbende er han også på musicaltalentskolen i Nyborg.

- Det er stærkt vanedannende. Jeg tror, det er fællesskabet, og personligt synes jeg ikke, der er noget bedre, end når man har leveret forestillingen, og leveret den godt, og herefter går ud og får anerkendelse fra publikum. Det tror jeg, vi er mange, der godt kan lide, fortæller Simon Skytte Laursen.

I dette års forestilling følger vi en flok gymnasieelever i 1980'erne, men omdrejningspunktet er musikken og de glade melodigrandprix sange igennem tiden. Pressefoto
Annonce

En anderledes forestilling

Forestillingen Vi maler byen rød udspiller sig i 1980'erne, hvor man følger en gruppe gymnasieelever, som op til studentereksamen kæmper med både kærlighedsforviklinger, fremtidsdrømme og hemmeligheder.

Det er ren nostalgi for nogle, mens det for andre, ligesom det er gældende for de to unge debutanter, er en del år, før de blev født. Men selvom de ikke er inkarnerede melodigrandprix fans, så er oplevelsen ved at være med ikke mindre.

-Det er måske ikke lige vores generation, men nogle ældre har et kæmpe tilhørsforhold til det. Det er nostalgi. Det ligger også på ens skuldre, og det er noget, vi tager på os, fortæller Simon Skytte Laursen.

Drinksene er pink, håret er højt, og skulderpuderne er enorme til dette års forestilling, hvor der er smæk på farverne både på kostumer og scenografi. Pressefoto

Og netop musikken har en meget central rolle i forestillingen.

- Kendingen ligger i musikken og ikke i rollerne. Det gør, at man har et billede af, hvad det er, man skal se, men så bliver man overrasket, for der er faktisk en historie, og man lærer en masse forskellige karakterer at kende, forklarer Simon Skytte Laursen, mens Lærke Enevig Holst supplerer:

- De har den her forventning til musikken og kan slappe af i det og fokusere mere på rollerne, og hvad der sker.

- Det gør det også lidt mere frit, fordi det er roller, folk ikke som sådan har set før. Vi har haft frie muligheder for at danne rollerne, som vi vil. Det er enormt rart, at der ikke er det her pres, som ved andre store kendte roller.

Annonce

Drømmene er der

For begges vedkommende er teater og skuespil i øjeblikket på et hobby- og amatørplan. Lærke Enevig Holst har lige afsluttet 9. klasse og skal på efterskole efter sommerferien, og hvad der derefter skal ske med skuespildrømmene er endnu uvist.

- Det er svært at sige lige nu. Det betyder enormt meget i mit liv, men om det forbliver en hobby eller bliver noget større, ved jeg ikke. Jeg synes bare, det er pissesjovt, fortæller Lærke Enevig Holst.

Både dansere og amatørskuespillere melder klar til start til premieren den 16. juli. Pressefoto

- Man skal virkelig have drømmen og lysten med hele vejen. Det er svært at gøre ens hjertebarn til ens levevej, men personligt vil jeg gerne slå fast, at jeg gerne vil ind på skuespillerskolen eller musicalakademiet på et tidspunkt, supplerer Simon Skytte Laursen, som til daglig går på HF Flow i Odense.

Uanset fremtidsdrømmene så glæder de to unge skuespillere sig til at stå på den største friluftsspilsscene, de endnu har stået på, foran et publikum, der forhåbentlig har glædet sig ligeså meget til det, som de har.

- Hvis publikum har glædet sig, kan de gange det med 100, så når de måske det niveau, vi er på. Vi er virkelig klar til at lave teater, fordi vi har stået stille så længe, og det håber vi også publikum er, fortæller Simon Skytte Laursen.

Annonce
Annonce
Lokalavisen Nyborg

Ørbækker er ny klubpræsident for Rotary

Annonce
Annonce
Lokalavisen Nyborg

Sild er inde i en stime: Går som varmt brød

Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Charlotte og Poul var tæt på krigen, men oplevede den ikke på tæt hånd: - Det var som 1001 nats eventyr

Lokalavisen Nyborg

Fra kaos til kunst

Lokalavisen Nyborg

Tre strygere og én fløjte

Lokalavisen Nyborg

Loppeguld greb om sig: Søren har åbnet ny genbrugsbutik

Lokalavisen Nyborg

Gammel hestevogn blev til blomsterbed: Farverne skal give Torvet liv igen

Lokalavisen Nyborg

Horehuset og Dirch Passers tip-tip-oldemor: Ullerslevs historie skal frem i lyset

Lokalavisen Nyborg

Flotte tider til nyborgensiske svømmere

Lokalavisen Nyborg

Gin til ganen og vind i håret

Lokalavisen Nyborg

Otte sommeraktiviteter, du ikke må gå glip af

Lokalavisen Nyborg

Stenvarder og Morten Korch idyl: Se ugens sommerfotos

Lokalavisen Nyborg

Middelalderen mødes i Nyborg

Lokalavisen Nyborg

Vi unge skal have plads til at dumme os

Lokalavisen Nyborg

Nyborgs store huse i høj kurs: Villaerne 'vokser'

Lokalavisen Nyborg

Kreativt værksted og børnetøj i ét: Hundeklemmen bliver en butik rigere

Lokalavisen Nyborg

Se den store udvikling Nyborg har gennemgået de seneste 50 år

Lokalavisen Nyborg

Jørgen fejrer 40 år i banken: - Titlen som morfar betyder mere end titlen som direktør

Lokalavisen Nyborg

Nyborg Voldspil i skyggen af corona: - Intet er, som det plejer at være

Lokalavisen Nyborg

Klumme: Frørup Mejeri før og nu

Lokalavisen Nyborg

Stemmerne bag historierne: Stille start for kanoture på voldgraven - nu er de klar til de tyske turister

Lokalavisen Nyborg

Besøg plantefarverens værksted

Lokalavisen Nyborg

Hjælp til ensomme børn uden voksenkontakt: Stor pose penge skal hjælpe forening på vej

Annonce