Annonce
Lokalavisen Nyborg

HHX-elevers bøn blev hørt: Unge skal være del af nyt miljø for iværksættere

Otte elever fra 3.x på Nyborg Gymnasium fik taletid i byrådssalen og gav i den forbindelse politikerne noget at tænke over. Nu bliver der sat handling bag ordene. Arkivfoto: Peter Krogh Frausing
Kommunen vil leje sig ind på Lindholm Havnevej, hvor unge med en iværksætter i maven kan slå sig løs.
Annonce

Nyborg: - Det var en rigtig fed tilbagemelding, og vi tror helt sikkert på, at det kan blive til noget i virkeligheden.

Der var store smil hele vejen rundt hos otte elever fra 3.x på Nyborg Gymnasium, da de i efteråret havde fået lov til at præsentere byrådet for en række forslag til, hvordan Nyborg kan gøres mere lækker.

Blandt ideerne var et iværksætterhus, der skal sparke gang i spirende virksomheder drevet af unge nyborgensere.

Den fik mange positive kommentarer med på vejen, og på et møde før jul valgte politikerne i Erhvervs- og Udviklingsudvalget at sætte handling bag ordene.

Løsningen består i, at kommunen lejer et 120 kvadratmeter stort lokale på Lindholm Havnevej. Her er det meningen, at de unge ganske gratis kan deles om fire "flyvepladser".

Derudover skal det nye kontorfællesskab blandt andet rumme otte arbejdsstationer til iværksætterfirmaer, som har mindre end tre år på bagen.

Der bliver med andre ord tale om at kombinere kommunens eksisterende tilbud til iværksættere, også kaldet "Broen", med det nye tilbud til de unge.

Og spørger man formanden for Erhvervs- og Udviklingsudvalget, Peter Wagner Mollerup (V), er der mange fordele ved den løsning.

- De unge kan komme med en masse kreativitet, som kan have en positiv påvirkning på de andre iværksættere. Omvendt kan de unge have gavn af at sidde sammen med personer, der rent faktisk har erfaring med det at starte egen virksomheder. Dertil kommer den erfaring og sparring, som kommunens konsulent kan bidrage med, siger han med henvisning til, at en ansat fra Erhverv og Vækst vil være til stede i det nye miljø hver 14. dag.

Ifølge Peter Wagner Mollerup har det været vigtigt at inddrage både elever og ledelse på campus forud for beslutningen.

- Derfor gjorde man det, at de blev inviteret med ud for at se på forholdene, så det ikke bare er noget vi beslutter, men at de føler et ejerskab til stedet, forklarer han.

Ifølge sagsfremstillingen blev forslaget modtaget med begejstring. På samme møde før jul vedtog udvalget i øvrigt, at man vil arbejde videre med en anden af HHX-elevernes ideer, nemlig et årligt arrangement, der skal sætte fokus på unge iværksættere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Nytårskoncert aflyst

Lokalavisen Nyborg

Hækl Ærøske badehuse

Annonce