Annonce
Lokalavisen Nyborg

Hun skal sikre slottets kalkmalerier for fremtiden

De grafiske kalkmalerier, der pryder flere af salene på Kongefløjen i Nyborg Slot er en del af slottes dna, og nu er der udpeget en konservator til at sikre værkerne. Her et billede af medlemmer af dragtlauget i forbindelse med vinteraktiviteter for børn. Arkivfoto: Trondur Dalsgard
Slots- og Kulturstyrelsen har nu hele holdet klar til anden runde af renoveringen af Nyborg Slots kongefløj. Konservator Ornella Maria Marin Scarpa fra Randers skal restaurere de ikoniske kalkmalerier.
Annonce

Nyborg: De grafiske kalkmalerier på væggene i Kongefløjen på Nyborg Slot er en vigtig del af fortællingen om slottet som kongeresidens, og de skal naturligvis sikres i forbindelse med den store renovering, der er i gang for tiden.

Det arbejde er langt i hænderne på konservator Ornella Maria Marin Scarpa fra Randers, der netop er udpeget til opgaven.

- Netop kalkmalerierne viser med al tydelighed, at Nyborg Slot som kongeborg på alle måder var en konge værdig, skriver projektleder Mads Falbe-Hansen, Slots- og Kulturstyrelsen i en pressemeddelelse.

Samtidig med konservatoren har man også fundet det snedkerfirma, der skal deltage i renoveringen. Det er S. Guldfeldt Nielsen A/S i Odense, der ikke mindst skal lave nyt inventar til det gamle slot.

- Med tiden er hovedparten af Kongefløjens indvendige døre forsvundet, og derfor består en væsentlig del af snedkerentreprisen i arbejdet med at producere nye egetræsdøre. Der venter dog også en større opgave med at bygge en ny trappe, der skal føre fra første stokværk til andet stokværk - altså fra det, der normalt kaldes kælderen til stueetagen - i den sydvestlige del af Kongefløjen, skriver Mads Falbe Hansen.

Dermed er hele holdet på plads til renoveringen af Kongefløjen. For en måned siden udpegede styrelsen murere, tømrere, malere og elektrikere, der allerede i i fuld gang med deres opgaver på slottet.

Anden og sidste etape af renoveringen ventes færdig til november 2021.

Hvornår nybyggerierne i det store slotsprojekt kommer i gang er endnu uvist. Man afventer stadig et endeligt startsignal fra Miljø- og Fødevareklagenævnet. Nævnet har gennem efterhåndet mange måneder behandlet diverse klager over byggeriet af en ny udstillingsfløj, et højere vagttårn og en ringmur ved slottet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce