Annonce
Lokalavisen Nyborg

Hygge og fjerbold i Vindinge

Dorthe Schultz er klædt om og klar til at deltage i den åbne træning i Vindinge Badmintonklub. Hun er foreningens formand - og det var hendes far såmænd også. Far og datter har stået i spidsen for klubben i næsten 40 af de 50 år, der nu er gået med fjerbold i Vindinge. Foto: Mogens Rasmussen.
Vindinge Badmintonklub fejrer 50 års jubilæum. Far og datter har delt formandsposten i næste 40 af de 50 år.
Annonce

Vindinge: Fjerboldene suser gennem luften i den iskolde hal i Vindinge. Der er popmusik på anlægget og godt med snak, mens der varmes op til aftenens hyggebadminton.

Medlemmer af Vindinge Badmintonklub er godt i gang med den ugentlige åbne torsdags-træningsaften. Dem, som har lyst, kommer forbi med ketcheren og danner par med andre, og så står den ellers på double-spil de næste par timer.

Vindinge Badminton en lille klub med godt 100 medlemmer, men klubben har fundet sin form, og tiltrækker spillere til ikke mindst fra Nyborg.

Mange nøjes med hyggespillet enten på de åbne træningsaftner eller på formiddagsholdet forbeholdt medlemmer over 60 år. Men klubben rummer også flere turneringshold, der spiller badminton under DGI.

- Vi lægger meget vægt på det sociale, og vi synes selv, vi er gode til at tage imod, når der kommer nye spillere herud og vil være med, siger Dorthe Schultz, der er formand for klubben.

- Jeg ved, at andre badmintonklubber har svært ved at holde gang i de åbne træningsaftner, men det går fint her.

Dorthe Schultz er selvfølgelig valgt på generalforsamlingsn, som man nu gør demokratiske foreninger.

Men man skulle næsten tro, at hun havde arvet formandsposten. Det var nemlig hendes far, Ove Lauritsen, der i sin tid tog initiativ til badmintonklubben og var primus motor i mange, mange år. Han var formand i 30 år, og foreløbig har datteren Dorthe Schultz siddet for bordenden i omkring otte år. Så familien har altså tegnet foreningen en meget stor del af de 50 år, der er gået.

Ove Lauritsen kan ikke spille mere, men han er æresmedlem og kommer en gang i mellem i klubben.

Af klubbens festskrift fra 25-års jubilæet fremgår det, at man har spillet badminton i mange år på Vindinge-kanten såvel som andre steder i landet. Det foregik ofte i forsamlingshusene, hvor der knap var plads til bane.

Den organiserede badminton opstod i Vindinge, efter centralskolen med lækker gymnastiksal blev bygget i 1964. Senere blev hallen bygget, og den har givet endnu bedre forhold for motionister og turneringsspillere i Vindinge Badmintonklub.

Hvis Vindinge Badninton har skrevet en ønskeseddel i anledningen af 50 års jubilæet, er der ét ønske, der må stå øverst: Klubben har pt ingen ungdomsspillere, og man har været nødt til at nedlægge ungdomsafdelingen.

Vindinge Badmintonklub fejrer sig selv med jubilæumsfest på skolen den 7. september.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Ballet i Landporten

Lokalavisen Nyborg

Magiske aftener i Nyborg

Lokalavisen Nyborg

Smuk aftentur

Lokalavisen Nyborg

Fotogene brumbasser

Annonce