Annonce
Lokalavisen Nyborg

Kunder som brødrene Price: Interno i Ellinge overlever corona på loyale kunder og nye tiltag

Interno i Ellinge fik et ordentligt slag ligesom så mange andre erhvervsdrivende i marts sidste år, da Danmark lukkede ned. Nu er de på fode igen og ser mod lysere tider, og det er blandt andet ved at starte et nyt tømrerfirma og loyale kunder. Michael Gregersen (tv.) blev en del af Interno i 2019, som Niels Pedersen startede i 2012. Foto: Louise Holmgaard Nielsen
Interno startede som en hobby for Niels Pedersen i 2010, og i 2019 slog han sig sammen med Michael Gregersen, som drev sit eget indretningsfirma Me-Ke. De slår sig på, at ingen kunder går forgæves, hvor specielt deres ønske end er. Corona var dog en mavepuster, indtil de fandt en løsning, som fik dem tilbage i manegen.

Ellinge: Den hvide facade afslører ikke meget af, hvad der gemmer sig inde i den gamle købmandsforretning på Gl. Byvej i Ellinge. Med grønne bogstaver på døren med navnet Interno ledes vejen indenfor, hvor et væld af møbler i klynger viser en verden af indretning, design og håndværk. Indenfor sidder Michael Gregersen og byder velkommen.

- Niels kommer lige om lidt, siger han, mens han sidder ved et stort rundt bord for enden af rummet.

Et øjeblik efter kommer Niels Pedersen ud fra lageret og produktionslokalet, som ligger i forlængelse af udstillingslokalet iført arbejdstøj.

Selvom sidste år var en mavepuster for indretningsfirmaet, har de to ejere fundet en vej ud, som gør, at kalenderen er blevet godt fyldt op. Det gør også, at de to ejere ikke er bange for at trække i arbejdstøjet.

I november startede de en tømrerforretning, og det viste sig at være det rigtige valg i en usikker tid.

- Vi skulle have firmaet til at overleve, og så så vi en mulighed i tømrerfirmaet. Mange af de opgaver vi laver er tømrer- og snedkeropgaver. Der har vi fået et ben mere at stå på, fortæller Michael Gregersen, mens Niels Pedersen har børstet savsmuld af arbejdstøjet og sætter sig ved runde bord.

Annonce

Det hvide snit

- Coronaen er det værste, jeg har oplevet rent forretningsmæssigt. Der gik sgu lige nogle måneder, inden den kreative del af hjernen blev slået til igen, fortæller Niels Pedersen, mens Michael Gregersen supplerer:

- Også når vi var så godt kørende, så bliver alt bare banket tilbage. Det var ligesom at få det hvide snit.

Et af de projekter Interno er i gang med i øjeblikket er nye receptioner til tre First Camp campingpladser. Niels Pedersen står for snedkerdelen og bygger delene efter specialmål og fra bunden. Foto: Louise Holmgaard Nielsen

Planerne for starten af 2020 var lagt, og det gik hurtigt og godt for firmaet. De forskellige værelsesarrangementer, som i dag står i udstillingslokalet, skulle have haft et andet liv. Nemlig et liv på messer, hvor de kunne blive beundret af andre end medarbejderne i firmaet.

- Vi var fuldstændig klar, siger Niels Pedersen.

- Vi har i hvert fald investeret 50.000 kroner bare i indkøb til messer, indskyder Michael Gregersen.

De måtte da også justere i Interno, da konsekvenserne af nedlukningen i foråret 2020 blev en realitet. Tre medarbejdere måtte afskediges, og den kreative proces blev sat på pause i nogle måneder.

Annonce

Kendte kunder

Selvom foråret blev en hård nyser for firmaet, blev kalenderen alligevel fyldt med projekter. Blandt dem er Brødrene Price, som har Jørgensens Hotel i Horsens. Herudover har de arbejdet på Skodsborg Kurhotel, City Hotel Odense, og i øjeblikket er de i gang hos Odense Golfklub, Hotel Svendborg og First Camp campingpladser.

- Vi er ikke i tvivl om, at vores kunder, brødrene Price og de bedre kørende restauranter og hoteller, stadig er derude. Vi besøger vores kunder, men opsøgende salg kan vi ikke rigtig. Vi har heldigvis nogle loyale kunder, som vender tilbage, fortæller Niels Pedersen.

Selvom de tidligere sidste år måtte skære ned på antallet af medarbejdere, har de nu fået fem nye tømrere på medarbejderlisten, som tæller otte i alt. Mens Interno mest henvender sig til hotel- og restaurationsbranchen, stikker tømrerforretningen i en mere privat retning.

- Det er ikke meningen, at tømrerforretningen skal tage kæmpe hospitalsprojekter ind. Det er slet ikke vores mål. Vores mål er renoveringer for private og så selvfølgelig at bruge det til vores egne projekter, siger Niels Pedersen og uddyber:

- For os er det ikke ensbetydende med at have 100 projekter gående, fordi det er vi sgu blevet for gamle til.

- Ja, og så er det også svært for os at styre, når vi har alle de andre ben at stå på, supplerer Michael Gregersen og siger hurtigt efterfulgt af et grin:

- Men vi er jo kun i 50’erne, Niels.

- Nå ja, det er jo rigtigt.

Annonce

Eksperimenterende branche

Hos Interno er de ikke bange for at eksperimentere og prøve nyt. Det ser de to ejere som en styrke for indretningsfirmaet.

- Det skal man, når man er i en branche, hvor vi skal udvikle ting. Man skal turde vove pelsen, men jeg synes også, at det er det, der gør, at vi kan noget. Selvfølgelig kan vi også lave en fejl, men vi tester altid tingene af, inden vi sender det ud til vores kunder, fortæller Michael Gregersen.

Svendborg Hotel er også en loyal kunde hos Interno, og da hotellet er halvt lukket/halvt åbent på grund af corona, har de pladsen til at renovere. Hotellet skal blandt have disse skriveborde, som Interno har designet og produceret. Foto: Louise Holmgaard Nielsen

De har blandt andet eksperimenteret med forskellige borde, klapborde og skriveborde. De har lavet borde med læder og linoleum på bordpladen, og alt er lavet ud fra kundens specifikke mål.

I øjeblikket er både udstilling, lager og produktion i den samme bygning på Gl. Byvej, og med både lager og produktion i samme rum er Interno ved at vokse ud af den gamle købmandsforretning.

- Hvis vi skal blive ved med at lave så meget snedkerarbejde, så skal vi finde et nyt lokale, siger Niels Pedersen.

Interno holder til i den gamle købmandsforretning i Ellinge, hvor både udstilling, lager og produktionen ligger i dag. Hvis arbejdsmængden bliver større, er de dog nødt til at finde nye lokaler, da der allerede er ved at være pladsmangel i de gamle lokaler. Foto: Louise Holmgaard Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce