Annonce
Lokalavisen Nyborg

Mange frivillige i SIND Ungdom i Nyborg

Nogle af de frivillige i Sind Ungdom i Nyborg. Privatfoto
I øjeblikket er der lukket for møder, men psykisk sårbare unge er velkomne til at søge kontakt med de frivillige via Facebook og mail.
Annonce

Nyborg: SIND Ungdom i Nyborg er kommet godt fra start med mange frivillige. Lige nu er der dog lukket for møder på grund af coronavirus, men skulle der sidde unge, som har brug for at tale med andre unge, kan man kontakte de frivillige via SIND Ungdom Nyborgs facebookside eller ved at skrive til nyborg@sindungdom.dk.

Julie Nielsen, som er elev på Nyborg Gymnasium, er en af de mange frivillige.

- Vi er unge, som har oplevet venner og andre unge have det svært, og det har berørt os. Det er derfor, vi er med i det her unge til unge-koncept, fortæller hun.

SIND Ungdom Nyborg, som er for psykisk sårbare unge mellem 16 og 35 år, blev etableret for godt to måneder siden, og de første tre sårbare unge var begyndt at komme til det ugentlige møde, som, hvis ikke corona-virus havde aflyst alt, finder sted hver onsdag fra klokken 16 til 21 i ungdomshuset Grejsen, Grejsdalen 28 i Nyborg.

- Vi plejer at lave mad sammen - alle betaler 20 kroner - og så snakker vi sammen eller ser film. Vi hygger os, fortæller Julie Nielsen.

Planen er også at lave arrangementer ud af huset.

Foruden Julie Nielsen er de frivillige Adrian, Sara, Amalie, Nicki, Linnea, Mette Marie, Freja, Amalie, Laura, Stig, Jonas, Michael, Sophia og Thea.

Privatfoto

SIND Ungdom hører under SIND, som er en landsforening for psykisk sundhed. SIND Ungdom har netop modtaget 3,3 millioner kroner i støtte fra Det Obelske Familiefond til at udvikle Sind Ungdom til at blive et landsdækkende og synligt fællesskab for unge psykisk sårbare. Det sker blandt andet ved at åbne seks nye klubber. I øjeblikket er der med den i Nyborg klubfællesskaber i ialt 13 byer.

Ifølge SIND kæmper hver sjette unge med dårligt mentalt helbred. SIND Ungdom arbejder for et samfund, hvor ingen unge føler sig alene eller isolerede, men i stedet møder forståelse, respekt og anerkendelse, når de selv eller deres nærmeste bliver ramt af psykisk sårbarhed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Mød Gud online

Annonce