Annonce
Lokalavisen Nyborg

Museet efterlyser genstande fra Nyborg Torvs historie

Torvehandel på Nyborg Torv i 1910. Foto: Østfyns Museer
Har du genstande liggende, som på et tidspunkt har været brugt i torvehandlen i Nyborg, så hører Østfyns Museer gerne fra dig.

Nyborg: Torvet i Nyborg har en lang historie bag sig, og i forbindelse med Østfyns Museers forberedelser til en udstilling om Torvet i Nyborgs 500-årige historie søger de genstande herfra.

På udstillingen kan man lære om Torvets fortid som turneringsplads og som et travlt handelstorv. Man kan se gamle fotografier samt arkæologiske genstande.

Men Østfyns Museer har også brug for din hjælp. De er nemlig på udkig efter genstande, som kan være med til at fortælle om det liv, der engang blev levet på Nyborg Torv.

Annonce

De prioriterer genstande, som har en historie. Det vil sige genstande, hvor man kender ejeren, brugen og tiden, som genstanden knytter sig til.

Genstande fra handelstiden

Østfyns Museer har hundredvis af genstande, som stammer fra det dengang pulserende handelsliv, hvor nogle muligvis også kan kobles sammen med Nyborg Torv.

Det har man bare ikke været opmærksom på dengang de forskellige genstande blev indleveret til museet. Det kan være fordi, man ikke selv gav de historiske brugsgenstande nogen værdi. Men disse genstande har værdi for museet, idet de er et vidnesbyrd om det liv, der engang udfoldede sig på Torvet i Nyborg.

Netop derfor efterlyser museet genstande fra Torvet, før det blev omdannet til en p-plads i 1964. Det kan være kurve, kasser, skilte, småvogne eller andet, som efterkommere til handlende på Torvet ligger inde med.

Hvis man vælger at donere til museet, vil den genstand blive registeret, bevaret og eventuelt konserveret.

Hvis du ejer en genstand med historisk tilknytning til Torvet i Nyborg, og ønsker du at donere den til museet, kan du sende en mail med en beskrivelse af genstanden samt et foto til Annemarie Højer Schjøler på ahs@ostfynsmuseer.dk.

Hvis du har spørgsmål kan du også kontakte Annemarie Højer Schjøler på 24298759 mandag til onsdag mellem klokken 8.30-11.30.

Byens fruer på torveindkøb i 1906. Der handles fra Hjulbygaards stadeplads. I forgrunden med vægten gartner Rasmus Madsen og til venstre i baggrunden gartner Anders Rasmussen, begge Hjulby. Kvinden i forgrunden er Bodil Ipsen. Foto: Østfyns Museer
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce