Annonce
Lokalavisen Nyborg

Ny tal- og aktivitetspark tager form

Den nye tal- og aktivitetspark indeholder indtil videre to etaper. Men flere kan komme til.
Gennem cirka fire år har en lokal forening arbejdet med ideen om at skabe noget helt unikt i Nyborg - en park, der kombinerer talforståelse med fysisk aktivitet. Forleden var tiden kommet til det sidste spadestik. Men folkene bag er ikke færdige med at drømme.
Annonce

Nyborg: - Alt godt kommer til dem, der kan vente.

Borgmester Kenneth Muhs (V) ramte hovedet på sømmet, da han forleden tog ordet i forbindelse med sidste spadestik på den nye tal- og aktivitetspark ved Kampsportens Hus i Nyborg.

For foreningen bag var det den foreløbige kulmination på fire års arbejde. Undervejs er planerne blevet lavet om flere gange. Det afgørende gennembrud kom, da man sammen med HF & VUC Fyn i Nyborg fik ideen til at kombinere fysisk aktivitet med elementer, der kan bruges i undervisningen af blandt andre talblinde.

Borgmester Kenneth Muhs ses her sammen Mikael Tipsmark og Lars Bergholdt, der begge har spillet en central rolle i arbejdet med den nye tal- og aktivitetspark.

- Vi er efterhånden gode til at teste for talblindhed. Noget helt andet er at finde frem til de rigtige redskaber, der kan give en bedre forståelse af tal, afstande og rum. Her kan parken være en stor hjælp, for det er nu engang nemmere at forstå tal, når man får det ind gennem kroppen, forklarede Anders Munch Hansen, daglig leder af HF & VUC Fyn, til de cirka 30-40 fremmødte, der havde taget opstilling på den nye multibane.

Når den står helt klar, vil den kunne bruges til alt fra forskellige former for boldspil til boksetræning. Men den kan altså også indgå i undervisningen, fordi den bliver indrettet som et koordinatsystem.

Tilsvarende bliver den cirka 100 meter lange løbebane udstyret med tal og datoer fra Nyborg og Danmarks historie. Vel at mærke på en måde, så afstandene mellem årstallene bliver afspejlet i den fysiske afstand på banen.

Annonce

Dobbelt formål

Denne dobbelthed går igen i langt de fleste aktiviteter, og det er ikke set før i Danmark. Men med tiden vil lignende faciliteter måske vokse frem som små paddehatte i andre dele af landet.

Efter de officielle taler blev deltagerne i spadestiks-arrangementet delt op i mindre hold. Her er det Mikael Tipsmark, der fortæller om mulighederne for fysisk aktivitet. Hele området bliver beklædt med blødt gummi, der stammer fra mellemsålerne på Nike-sko. Foto: Kasper Riggelsen

Villum Fonden, der har støttet projektet med et anseeligt beløb, vil nemlig bruge erfaringerne fra Nyborg, fortalte Lars Bergholdt, der er formand for den nye tal- og aktivitetspark.

Også kommunen har spædet til med 700.000 kroner. I alt har foreningen samlet godt 3,5 millioner kroner ind til projektet, der indtil videre består af to etaper.

Annonce

Mange etaper endnu

De ventes afsluttet samtidig i løbet af august, mens den officielle indvielse finder sted måneden efter.

De store gravemaskiner har forladt pladsen. Derfor måtte borgmesteren nøjes med en lille en af slagsen, da der skulle tages et foreløbigt sidste spadestik. Foto: Kasper Riggelsen

Dermed er folkene bag dog langt fra færdige med at drømme. Faktisk har man allerede en fase tre, fire og fem på tegnebrættet, forklarede Lars Bergholdt.

- Vi har stadig mange ideer, som vi gerne vil have ført ud i livet. Blandt andet en app og digital læring, som kan integreres i parken, sagde han.

Formanden for Kampsportens Hus, Mikael Tipsmark, var parat til at gå skridtet videre.

- Nu nævner Lars beskedent en fase tre, fire og fem. Men vi har faktisk et uudnyttet areal oppe ved sygehuset, så det må være etape seks, som vi går i gang med, når den tid kommer. Det er kun et spørgsmål om at finde fundraising nok, sagde han med et glimt i øjet.

Daglige leder af HF & VUC Fyn i Nyborg, Anders Munch Hansen, har store forventninger til den nye park, der skal kunne bruges af alle. Men som kan noget helt særligt i forhold til undervisningen af talblinde.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Glaskunst som takeaway

Lokalavisen Nyborg

Ballet i Landporten

Annonce