Annonce
Lokalavisen Nyborg

Nyborg og Kerteminde provstier skal lægges sammen

Lone Wellner er her fotograferet i forbindelse med sin afskedsgudstjeneste i Skellerup Kirke. Hun kan blive ny provst for både Nyborg og Kerteminde. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Det nye provsti kommer til at bestå af i alt 31 sogne, 20 menighedsråd og 22 præster.

Nyborg/Kerteminde: - Det skal ikke opfattes som en forløber til en sammenlægning mellem de to provstier. Nærmere det modsatte.

Sådan sagde provst Lone Wellner for lidt over et år siden i forbindelse med, at Fyens Stiftstidende kunne fortælle, at Nyborg og Kerteminde måtte deles om provsten i et års tid.

Forinden var Nyborgs provst gennem mange år, Hans Simonsen, gået på pension, men der var aldrig udpeget en afløser.

Løsningen blev i første omgang et formelt samarbejde mellem de to provstier, men nu indstiller biskop Tine Lindhardt som noget nyt, at man i stedet nedlægger Nyborg og Kerteminde som selvstændige provstier og slår dem sammen til ét.


Sammenlægningen vil også give et større fagligt fællesskab mellem præsterne, blandt andet fordi man får flere at sparre med

Biskop Tine Lindhardt


Altså præcis den model som provst Lone Welnner i første omgang tog afstand fra.

Det skriver Fyens Stifts på sin egen hjemmeside, hvor man også kan læse, at det nye provsti kommer til at bestå af i alt 31 sogne, 20 menighedsråd og 22 præster.

- Der er en lang række opgaver, der skal løftes i et provsti, uanset om provstiet er stort eller lille. Disse opgaver er blevet både mere komplekse og omfattende de senere år. Derfor kan det være godt at samle kræfterne, så der er flere sogne og flere præster om at løfte opgaverne. Sammenlægningen vil også give et større fagligt fællesskab mellem præsterne, blandt andet fordi man får flere at sparre med, udtaler biskoppen om baggrunden for sin nye indstilling til Kirkeministeriet.

Heraf fremgår det også, at hun peger på netop Lone Wellner som provst i det nye provsti.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Tappenstreg med smagsprøver

Annonce