Annonce
Lokalavisen Nyborg

Se billederne: Børn blev livreddere for en dag

Cirka 20 børn og voksne deltog i eftermiddagskurset, hvor det meste foregik på land. Deltagerne fik dog også lejlighed til at komme i vandet. Foto: Kasper Riggelsen
Forleden besøgte Trygfondens Livredderpatrulje Storebæltsbadet i Nyborg for at dele ud af gode råd om at færdes i og ved vandet. Deltagerne fik også en smagsprøve på, hvordan det ser ud, når virkelighedens livreddere går i aktion.
Annonce

Nyborg: Det er nok de færreste børn i alderen 4-13 år, som drømmer om at sidde på skolebænken i sommervarmen.

Alligevel var der mange, som valgte at sige ja tak til tilbuddet om at blive livredder for en dag, da Trygfondens Livredderpatrulje forleden besøgte Storebæltsbadet i Nyborg.

- Er der nogen, som ved, hvad det her sted hedder, spurgte 19-årige Clara Cantley de cirka 20 deltagere på eftermiddagsholdet.

Det var der ikke. Og så er det jo godt, at der rundt om på de danske strande er stillet grønne skilte op med hver sit nummer på.

Det skal man huske, når man ringer til alarmcentralen i tilfælde af en ulykke. Så ved ambulancefolkene nemlig præcis, hvor de skal køre hen, forklarede hun.

Betydningen af de grønne skilte er blot en af flere aha-oplevelser, som deltagerne på Trygfondens kurser typisk får.

Ifølge en af de andre instruktører, 23-årige Oliver Sørensen fra Odense, er formålet med kurset blandt andet at få udbredt den særlige livredderkultur, hvor man passer på sig selv og andre, når man færdes i eller ved vandet.

Samtidig er det en fordel at have en klar fornemmelse af forholdene. For eksempel er det ikke nogen god idé at tage sit oppustelige badedyr med i vandet, når der fralandsvind.

Deltagerne fik også lejlighed til at øve sig i at give hjerte- og lungemassage, og så blev de heller ikke snydt for en smagsprøve på, hvordan det ser ud, når en rigtig livredder går i aktion.

Det var dog kun en øvelse, hvor den ene livredder skulle redde en anden, der var kommet lidt for langt ud, da han ville måle vandets temperatur.

Livredderpatruljen var inviteret af foreningen Storebælts Venner. Efter besøget i Nyborg gik turen blandt andet videre til Faaborg og Assens.

Mens deltagerne på kurset fik et bevis på, at de kunne kalde sig livreddere for en dag, har de rigtige livreddere taget en egentlig kystlivredderuddannelse.

Det er efterhånden nogle år siden, livredderne passede på badestrandene i Nyborg. På Fyn er de kun til stede i Kerteminde og Svendborg. Og kun i sommersæsonen.

Så må der pustes. Det er vigtigt at kunne give førstehjælp, hvis uheldet er ude. Derfor indgår lunge- og hjertemassage som en del af kurset. Foto: Kasper Riggelsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Ballet i Landporten

Lokalavisen Nyborg

Magiske aftener i Nyborg

Lokalavisen Nyborg

Smuk aftentur

Lokalavisen Nyborg

Fotogene brumbasser

Annonce