Annonce
Lokalavisen Nyborg

Stor ændring til årets julemarked: Boder udsolgt på rekordtid

Selvom de vante rammer på Torvet er skiftet ud, så vil der stadig være den samme gode stemning på dette års julemarked. Arkivoto: Jens Wognsen
I år holdes der traditionen tro julemarked i Nyborg. Utraditionelt afholdes det dog ikke på Torvet foran Rådhuset, da det er gravet op. Nyborgs turistchef er dog sikker på, at det ikke får den store effekt på hverken julemarkedet eller dets gæster.
Annonce

Nyborg: I år bliver julemarkedet i Nyborg ikke helt, som det plejer. Den sædvanlige placering på Torvet foran rådhuset er ved at blive gravet op og lagt om, så de to weekender med julefest må rykke.

Derfor afholdes julemarkedet på parkeringspladsen ved teknik- og miljøudvalget, som ligger et lille stykke nord for den sædvanlige placering på den anden side af Nørrevoldgade. Godt nok vil der ikke være samme udsigt til slottet, men det har ikke været nødvendigt at nedskalere julemarkedet af hensyn til pladsen.

- Der er samme antal stande, som der har været de andre år, for der er ligeså meget plads som tidligere. Vi har endda udvidet med food trucks, som kommer til at stå hen ad Nørrevoldgade, forsikrer turistchef Sanne Andresen.

Faktisk er pladserne til standene blev udsolgt på rekordtid i år.

- Det er første gang, at det er blevet udsolgt så hurtigt. Vi plejer at kunne melde udsolgt midt i november, men i år blev det udsolgt midt i oktober, fortæller Sanne Andresen.

- Julemarkedet er simpelthen steget i popularitet. Jeg tror, det skyldes, at tidligere års bodeholdere har snakket med hinanden på andre markeder. De har været gode ambassadører for os, så der ud over gengangerne er kommet flere til uden for kommunens grænser, uddyber hun.

Julemarked i Nyborg

Julemarkedet kommer til at foregå på parkeringspladsen ved Nyborg Kommunes teknik- og miljøafdeling. Den ligger lige nord for Torvet, hvor det plejer at holdes.

Julemarkedet finder sted fra fredag 6. december til søndag 8. december og igen fredag 13. december til søndag 15. december.

Du kan finde det komplette program på Nyborg Kommunes hjemmeside.

Annonce

Spærret for trafik

For at få plads til boder og food trucks uden at gå på kompromis med gæstekapaciteten, vil dele af Nørrevoldgade blive spærret for trafik. Ligesom andre år vil Stendamsgade og Slotsgade være lukket af for trafik ned til Borgmestergården.

Man vil kunne parkere på p-pladsen på den anden side af teknik- og miljøafdelingen, ved havnen og ved eksercerpladsen og alle de andre steder, der er rundt om i byen.

Nyborg Kommune gør hvad den kan for at kommunikere den ændrede placering ud.

- Der vil stå otte paller rundt om i byen med plakater på, hvor vi henviser til julemarkedet. Vi sætter også vejviser-skilte op. Adressen for begivenheden på Facebook er ændret og programmet viser selvfølgelig også den nye adresse. Ved alle indfaldsvejene vil der hænge plakater for julemarkedet i lygtepælene som ved cirkus, forklarer Sanne Andresen.

- Vi er spændt, og vi glæder os meget til at byde velkommen i de nye rammer, afslutter hun.

- Det er første gang, at det er blevet udsolgt så hurtigt. Vi plejer at kunne melde udsolgt midt i november, men i år blev det udsolgt midt i oktober, fortæller turistchef Sanne Andresen. Arkivfoto: Jens Wognsen
Der vil være julemarked i de første to weekender i december. Arkivfoto: Jens Wognsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce