Annonce
Lokalavisen Nyborg

Tre kandidater dyster om handicapprisen

Fritidstilbud til voksne handicappede hænger ikke på træerne. Det besluttede Trine Vive sig for at gøre noget ved. Ud over at være instruktør på bokseholdet "Fighterne" arbejder hun til daglig som handicaphjælper. Foto: Kasper Riggelsen
Den 3. december inviterer Handicaprådet til den årlige prisuddeling og foredrag med en halv mand.
Annonce

Nyborg: Det begyndte med et billede på Facebook, hvor Trine Vive, der til daglig arbejder som handicaphjælper, følger en højskole for udviklingshæmmede.

Her kunne hun se, at deltagerne stod med plethandsker på, og straks fik hun tanken: Kunne det ikke være sjovt at starte noget tilsvarende op i Nyborg?

Det blev starten på "Figtherne" - et boksehold for voksne udviklingshæmmede, der træner hver mandag aften i Nyborg Bokseklubs lokaler i Kampsportens Hus.

Nu er Trine Vive, Skellerup, udvalgt som en af tre kandidater til Handicapprisen 2019, der bliver uddelt den 3. december.

Det er Handicaprådet i Nyborg Kommune, der står bag arrangementet, som også byder på foredrag ved blandt andre Jacob Madsen, Føtex, og René Nielsen. Sidstnævnte præsenterer sig selv som halv mand - helt menneske. Et billede af manden afslører hvorfor. Han har nemlig ingen ben.

De to øvrige kandidater til prisen er Poul Danielsen og Per Stapelfeldt. Førstnævnte underviser et hold døve i indoor-bike hver uge. Poul Danielsen er en del af indoor-bike team i Nyborg Familie og Firma Sport og er meget engageret i projektet, der kører på femte år.

Per Stapelfeldt er også kendetegnet ved sit store engagement. I dette tilfælde i Hjerteforeningen, hvor han er primus motor for en række sociale tiltag. Blandt dem er udflugter, fester og gåture første søndag i hver måned med efterfølgende fællesspisning. Alt sammen til stor glæde for mange borgere i Nyborg.

Arrangementet finder sted i Aktivitetshuset Sprotoften den 3. december i tidsrummet klokken 19-21, hvor Handicaprådet er vært, når caféen serverer kaffe og kage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Mød Gud online

Annonce