Annonce
Lokalavisen Nyborg

Vellykket DM, trods udfordringer med vejret

I weekenden blev der for første gang afholdt DM i OK-jolle i Nyborg, hvor 90 deltog. 121 var egnetlig tilmeldt, men corona-situationen lagde en dæmper på hvor mange der kunne være med. Foto: Mogens Rasmussen.
Nyborg var i weekenden centrum for danmarksmesterskabet i sejlads med OK-joller. 90 sejlere var i vandet henover de tre dage, som mesterskabet varede.
Annonce

Nyborg: Sejl sættes, og både rigges til på kajen i Nyborg Marina. Det er et hav af hvide sejl, der møder en ved de to ramper, hvor bådene om lidt skal søsættes. 90 for at være helt præcis. En efter en tager sejlerne deres vogne og triller de små sejlbåde i vandet. Der er trængsel på ramperne. Bådene skal nemlig nå frem til starten klokken ti, og startområdet ligger lidt udenfor havnen på det åbne hav.

- Den sidste sejler er i vandet, meddeler stævneleder Carsten Berntsen.

Og så går starten. Det er dog ikke den mest tilskuervenlige sport, for fra havnen kan man ikke engang høre startsignalet, og heller ikke se de både der starter. Der er dog ingen tvivl om, at det er stort, at DM i OK-jolle er kommet til byen. Det er nemlig første gang i nyere tid, at det er sket.

- Vi afholdte et rangliste-stævne sidste år, som gik knald-godt. Det, sammenlagt med den gode geografiske placering, gjorde, at vi fik lov til at afholde DM i år, fortæller Carsten Berntsen.

Sejlene sættes og jollerne skubbes i vandet, forud for søndagens sejlads til DM i OK-jolle. Foto: Peter Krogh Frausing


Vi afholdte et rangliste-stævne sidste år, som gik knald-godt. Det, sammenlagt med den gode geografiske placering, gjorde at vi fik lov til at afholde DM i år.

Carsten Berntsen, Stævneleder.


Annonce

Frivillige og sponsorer spæder til

Et stort korps af frivillige hjælper til med forskellige opgaver på pladsen. Omkring 50 er de i alt, som får tingene til at glide som smurt henover stævnedagene. Nogle er på vandet i speedbåde, andre hjælper til på kajen og en stor håndfuld sørger for forplejningen.

- De fleste hjælpere er medlemmer af foreningen, som synes, det er sjovt at være med. Uden dem var det ikke muligt. Vi har også haft held til at finde sponsorer, som både er kommet med penge, moleøl og præmier til vinderne. Det er den slags, der gør, at vi kan tjene en smule til foreningen på at afholde stævnet, fortæller Carsten Berntsen.

Annonce

Vejret har givet udfordringer

Skiftende vejr henover weekenden har udfordret stævnet. Fredagen bød på meget kraftig vind og store bølger på banen, der lå øst for Slipshavn. Det var for voldsomt for mange af sejlerne, som opgav og sejlede tilbage til havnen. Lørdag var vinden svag og skiftende, hvorfor starten måtte udskydes. Søndag var situationen lidt den samme, hvilket ligeledes gav sejlerne udfordringer.

Den sejler, der samlet set klarede sig bedst gennem weekendens strabadser, og dermed tog titlen som danmarksmester, var Mads Bendix fra Middelfart. Han kunne derfor tage den store sølvpokal med hjem og pryde kaminhylden.

Annonce
Annonce
Lokalavisen Nyborg

Mød Gud online

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce