Annonce
Lokalavisen Nyborg

Vin i Laboratoriet

Camilla Røm er glad for vin. Ikke bare at drikke den men at sætte sig ind i den kæmpe verden, vinen udgør. Nu har hun åbnet en vinbar og vinbutik i centrum af Nyborg. Foto: Mogens Rasmussen.
Ny vinbutik og vinbar er åbnet i en af byens små oaser: Baggården bag Anders Draghes Gård på hjørnet af Adelgade og Kongegade.
Annonce

Nyborg: Ind gennem porten. Omme i hjørnet.

Det er en af Nyborgs små oaser, der igen har fået liv, efter Camilla Røm i sommer åbnede Laboratoriet Vinbutik & Vinbar i gården bag Anders Draghes Gård på hjørnet af Adelgade og Kongegade.

Og det er ikke for sjovt, Camilla Røm har valgt at kalde sin nye butik for Laboratiriet. Anders Draghes Gård husede nemlig i mange år et af Nyborgs apoteker, Løve Apoteket, og omme i gården lå laboratoriet, hvor personalet "trillede piller" og blandede præparater. I følge Lokalhistorisk Arkiv lukkede apoteket i 1968.

- Jeg synes, det er et fantastisk sted. Tænk, at det er så velbevaret, siger Camilla Røm og viser blandt andet det gamle blanderum frem. Rummet er helt uforandret fra apotekets tid og blandt andet står stinkskabet klar, hvis der skal mikses noget særligt giftigt.

Det skal der nu nok ikke, for det handler altså om vin og drinks i den nye butik og vinbar.

- Jeg åbnede først på året en onlinebutik med vin og var egentlig ude efter et egnet lager. Så kom jeg herind i baggården og så laboratoriet, og det kunne bruges til mere end lager, siger Camilla Røm.

Det nye sted holder åbent fredag og lørdag - om fredagen fra klokken 13 til 18, så man kan få sig godt glas efter fyraften og lørdage mellem 10-13.

- Jeg har i mange år haft passion for vin, og jeg elsker at sætte mig ind i det og formidle min viden om vinen. Vinen er en kæmpe verden, der bare bliver ved med at blive større og større, siger Camilla Røm.

Camilla Røm har vin fra mange forskellige lande, blandt andet de store traditionelle vinlande, men hun har et særligt blødt punkt for vinene fra Tyskland og Østrig, og hun importerer selv vine fra de to lande.

- Jeg synes, tyskerne gør det rigtigt godt, og østrigske vine kan virkelig give en aha-oplevelse, siger hun.

Hendes initiativ i Laboratoriet kommer i kølvandet på vinbaren, der åbnede for et par år siden hos Vinspecialisten i Nørregade med stor succes.

- Jeg synes det løfter en by, når der sker noget rundt omkring, og der er noget at vælge imellem, siger Camilla Røm.

Hun har i øvrigt købt hele sidebygningen bag Anders Draghes Gård og det betyder, at hun også har et stort rum på 1. salen. Et rum, der måske senere vil komme i spil til vinsmagninger og andre arrangementer.

Laboratoriet har i øvrigt rummet vin i mange år. Her havde Michael Gertz tidligere en forretning med italiensk vin.

Camilla Røm er uddannet i bankverdenen, og har arbejdet med marketing, inden hun kastede sig over vinen. Hun bor i Nyborg sammen med sin mand og to børn.

Laboratoriet er navnet på den nye vinbar bag Anders Drages Gård. Ejendommen rummede til slutningen af 1960'erne apotek, og i baghusets laboratorium blev der trillet piller. Foto: Mogens Rasmussen.
Camilla Røm har fundet en af byens mest hyggelige og samtidige ukendte kroge til sin forretning. Foto: Mogens Rasmussen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Mød Gud online

Annonce