Annonce
Lokalavisen Nyborg

Vokset op i hotellivet: Therese overtager Bed and Breakfast på Stævnegården

Therese Andreasen og hendes mand Hans Henriksen er flyttet ind på Stævnegården i Flødstrup og har overtaget både landejendom og Bed and Breakfast.
Det er en æra og et livsværk, der er blevet givet videre i Flødstrup, da Therese Andreasen og hendes mand 1. marts flyttede ind på Stævnegården og overtager efter Else Lysebjerg Hansen.

Flødstrup: - Hvis der er en undskyldning for at spise kage, så gør vi det, siger Therese Andreasen med et smil, mens hun kommer ind med en bakke med kager og chokolade.

Stemningen er sat, og netop den hyggelige, hjemlige stemning er én af de ting, som Therese Andreasen sammen med sin mand Hans Henriksen vil tage med, når de skal føre Stævnegården videre i Flødstrup.

I over 30 år har Else Lysebjerg Hansen haft Bed and Breakfast på stedet, og gården har altid været en del af hendes slægts historie. Nu er den gået videre til en ny familie, som kan føre deres egne traditioner ind i den gamle gård.

Annonce

Alt sammen med respekt for stedets historie og Else Lysebjerg Hansen, som stadig bor på gården i en af lejlighederne.


Lige så snart jeg var stor nok til at arbejde, fik jeg arbejde på Det lille hotel i Troense, som havde otte værelser, og der arbejdede jeg igennem mange år i mine teenageår. Jeg synes, livet i sådan et hotel er skidehyggeligt

Therese Andreasen


Et liv med Bed and Breakfast

Den nye rolle som ejer af et Bed and Breakfast ligger ikke fjernt for Therese Andreasen. Hun er nemlig selv barn af et Bed and Breakfast i Troense på Tåsinge. Og det har været på både godt og ondt.

- Lige så snart jeg var stor nok til at arbejde, fik jeg arbejde på Det lille hotel i Troense, som havde otte værelser, og der arbejdede jeg igennem mange år i mine teenageår. Jeg synes, livet i sådan et hotel er skidehyggeligt, fortæller Therese Andresen.

Blå bog

  • Er 43 år
  • Gift med Hans Henriksen, og har to børn på 10 og 13 år
  • Uddannet almen musikpædagog på Musikkonservatoriet i Odense
  • Musiklærer på Nyborg Musikskole
  • Korleder af Odense politiorkester på 13. år
  • Har også været korleder på Nyborg Voldspil i en årrække, men stoppede i 2007, da hun blev gravid med sin søn

Men i hendes teenageår har hun ikke altid syntes, det var det sjoveste at være med til at drive et overnatningssted.

- Jeg kunne godt blive trukket ud af sengen om aftenen, hvis min mor øjnede sig til, at et stakkels par klokken halv elleve ikke kunne finde et sted at sove. Så blev jeg halet ud af sengen, fordi så kunne hun leje den dobbeltseng ud. Jeg har advaret mine børn om, at sådan noget kan ske, joker hun med et grin.

Derfor besluttede hun sig for, når foråret nærmede sig, at pakke sine ting og flytte ud i baghuset i et æblerum.

Men selv om det ikke kun var fryd og gammen, så tiltrak den hyggelige og charmerende tilværelse på et lille hotel alligevel Therese Andreasen, og den vil hun fortsætte med at have på Stævnegården.

- Charmen her er netop, at du kan gå på loppemarked og finde en fed lampe eller sy dit eget pudebetræk, fordi du lige falder over noget med blomster på. Der er friheden til det, fortæller Therese Andreasen.

Annonce

Mødet med feriegæster

Selvom badeværelset ofte var optaget af feriegæster, så elskede Therese Andreasen livet med de mange feriegæster.

- Jeg har mødt mange mennesker, og dengang var der næsten altid børn at lege med, fordi der kom næsten altid en familie med børn, siger Therese Andreasen.

Derfor har hun og Hans Henriksen også i længere tid kigget efter et sted, hvor de kunne starte deres eget Bed and Breakfast. De har også tidligere haft et øje på Stævnegården, da Else Lysebjerg Hansen for fire år siden satte det til salg, men her var økonomien ikke til det.

Da det blev sat til salg sidste sommer, kunne de dog ikke lade være. Det var det perfekte match for dem.

Annonce

Føler sig stadig som tilflytter

Den 1. marts overtog Therese Andreasen og Hans Henriksen officielt Stævnegården, men de har ikke rykket teltpælene langt fra, hvor de boede før. Her lå adressen nemlig i Ullerslev.

For 17 år siden flyttede Therese Andreasen til Ullerslev, og selvom hun har boet i området i mange år, føler hun sig stadig som en tilflytter. Især når snakken derhjemme falder på Flødstrup og Ullerslevs historie.

Men efter hun er flyttet ind på Stævnegården, kan hun godt mærke, at især Stævnegårdens historie fanger hendes interesse.

Helt anonym er Therese Andreasen dog ikke. Hun har i mange år undervist i kor på tredje årgang på Vibeskolen i Ullerslev, så efterhånden kender hun alle børnene på Vibeskolen.

- Jeg lærer jo alle børn at kende der, og jeg ved også godt, at når jeg går i Netto, så ved alle forældrene det jo også. Jeg kan se, børnene trækker dem i ærmet og peger hen på mig, så jeg kan ikke gå op at handle i Netto i nattøj længere, griner Therese Andreasen.

Therese Andreasen og hendes mand Hans Henriksen er flyttet ind på Stævnegården i Flødstrup og har overtaget både landejendom og Bed and Breakfast.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce