Annonce
Mariager Avis

2. juli er der atter damp under kedlen hos Mariager Veteranbane

På en rejse mellem Mariager og Handest kan man opleve romantik i røg og damp gennem den danske natur, når Mariager Veteranbane 2. juli tager hul på sæson nummer 51. Foto Asger Christiansen
Skinnerne mellem Mariager og Handest bliver igen slidt blanke, når Mariager Veteranbane fløjter afgang til sæson nummer 51.
Annonce

Mariager: - Endelig. Nu lysner det i horisonten, siger Mariager Veteranbanes driftsbestyrer, Ole Juhl.

Torsdag 2. juli fløjtes afgang for sæsonens første veterantog fra Mariager og det er en dag de frivillige i foreningen har længtes efter og set frem til siden landet blev coronanedlukket. Som resten af landet har veteranbanen nemlig været ramt af de mangfoldige restriktioner og forbud, som myndighederne har udstedt.

- Vi har i foråret været i en god og konstruktiv dialog med myndighederne og har i fællesskab fundet en farbar vej for at kunne starte veterantogs-sæsonen. Vi tager naturligvis alle de nødvendige skridt til at sikre vores rejsende og vort personale, siger Ole Juhl og fortsætter:

- Vi er overbeviste om, at med banens tiltag og i tæt samarbejde og forståelse med vores rejsende får gæsterne en rigtig god og hyggelig oplevelse i det næsten 100-årige gamle veterantogmateriel.

"Endelig. Nu lysner det i horisonten", siger Mariager Veteranbanes driftsbestyrer, Ole Juhl. Foto: Frank Pedersen

I juli kører veteranbanen torsdage med motortog og søndage med damptog. I august kører banen alle søndage med damptog og i september alle søndage med motortog. I efterårsferien sluttes af med den traditionsrige kastanjetogskørsel med motortog og damptog, som banen har kørt de seneste 20 år.

- Vi havde planlagt at fejre banens 50-års jubilæum 2. maj, men det blev desværre ikke til noget. I stedet har vi flyttet arrangementet til næste sæson og fejrer jubilæet i maj 2021, og det glæder vi os til, fortæller Ole Juhl.

Annonce

Danmarks længste

Fra den første torsdag i juli er der således atter liv på den 17 kilometer lange veteranbanestrækning mellem Mariager og Handest, som er Danmarks længste veteranbane. Undervejs kan man nyde den smukke natur i det bakkede landskab syd for Mariager fjord akkompagneret af fløjten fra et af de gamle lokomotiver eller motorvogne.

Veteranbanens materiel strækker sig aldersmæssigt fra den ældste vogn bygget i 1898 til banens røde diesellokomotiv fra 1953. Alle køretøjerne er derfor aktive pensionister, der glæder sig til at bringe turisterne ud i sommerlandet og give de rejsende en smuk og hyggelig oplevelse i de gamle vogne.

- Hastigheden er ikke voldsom. Med 30 kilometer i timen får alle sjælen med sig, og har man lyst, må man meget gerne tage madkurven eller eftermiddagskaffen med i toget. Her smager det hele dobbelt så godt, siger Ole Juhl.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Mariager Avis

Projekt MOVE nærmer sig målet

Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Ny skoleleder til Asferg Skole

Mariager Avis

Solnedgangstur med veterantoget

Mariager Avis

Formand: Mariager Tennisklub er en bitte, god og hyggelig klub

Mariager Avis

Monica i Havndal fik sin flise

Annonce