Annonce
Mariager Avis

81-årig på mountainbike reddet af hjertestarter i Mariager

En 81-årig mountainbikerytter væltede af cyklen med hjertestop, da han deltog i et mtb-orienteringsløb i Mariager. Tililende hjalp med hjertemassage og hjertestarter, så manden overlevede. Arkivfoto: Morten Dueholm
Deltog i orienteringsløb på sin mountainbike, da han fik hjertestop tæt på havnen i Mariager. Tilfældigt forbipasserende ilede til og reddede mandens liv.

Mariager: En meget aktiv 81-årig mand fra Tranum i Vendsyssel væltede pludselig af sin mountainbike tæt på havnen i Mariager i lørdags, ramt af hjertestop. Men tilfældigt forbipasserende så det, ilede til hjælp og reddede dermed formentlig den ældre mands liv.

- Det går rigtig godt. Det ser ud til, at han overlever uden hverken fysiske eller mentale udfordringer, fortæller den 81-årige mands datter, Gitte Møller, Aalborg.


Vores oplevelse er, at der blev taget rigtigt godt hånd om vores far, og vi er naturligvis både glade og taknemmelige for, at tilfældighederne faldt sammen til fordel for vores far.

Gitte Møller, datter af den 81-årige mtb-rytter


Hele familien Møller har i 40 år dyrket orienteringsløb, og de seneste 20 år er det foregået på mountainbikes. I lørdags var Gitte Møller med både sin far og sin bror i Mariager for at deltage i ét af en række orienteringsløb i serien Perform Sport Vintercup, der omfatter fem løb i vinterhalvåret.

Undervejs til post 7, der var placeret ved fjorden tæt på Mariager Havn, faldt den 81-årige pludselig af cyklen, ramt af et hjertestop. Men heldigvis var der vidner til situationen, og de greb lynhurtigt ind. En forbipasserende begyndte hjertemassage, og en af byens hjerteløbere, der kom forbi, da han var ude at lufte sin hund, spurtede til SuperBrugsen, 50 meter fra uheldsstedet, for at hente en hjertestarter, og lynhurtigt derefter var behandlingen i gang. Samtidig blev der slået alarm, og både ambulance og redningshelikopter kom til Mariager. Den 81-årige blev med ambulancen bragt til hospitalet i Aalborg, hvor han blev indlagt.

- Vores oplevelse er, at der blev taget rigtigt godt hånd om vores far, og vi er naturligvis både glade og taknemmelige for, at tilfældighederne faldt sammen til fordel for vores far, tilføjer Gitte Møller.

- Mange vil nok tænke: ”Hvad laver en 81-årig på en mountainbike i Mariager”, men det er helt naturligt for os. Vores far er meget aktiv. Han havde været ude at køre mountainbike i tre timer to dage før, og han går hver dag med sin hund mellem tre og fem timer oppe omkring Tranum. Så det er helt naturligt for ham at være ude at bruge sin krop. Der er slet ikke noget unaturligt i, at han sidder på en mountainbike, forklarer Gitte Møller, der også på familiens vegne gerne vil udtrykke en stor og hjertelig tak til folk i Mariager, der har vist interesse for hendes fars ve og vel.

Den 81-årige har aldrig før haft hjerteproblemer eller på anden måde været alvorligt syg.

- Han var selvfølgelig ikke startet, hvis han havde haft det dårligt. Men det sagde bare ”bang”, siger Gitte Møller.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Stine Bosse er valgt til formand for bestyrelsen bag Festival of Europe: Mariager passer perfekt til et europæisk folkemøde

Mariager Avis

Forårsudstilling i Kunstboxen

Annonce