Annonce
Mariager Avis

Assens-firma med god vind i sejlene - tredobler omsætningen

Johnny og Hanne Molin foran deres fælles virksomhed Profil Tech, der takket være en imponerende vækst nu står foran udvidelse. Pressebillede
Det kun fire år gamle Profil Tech stiler mod et 2020-regnskab, som viser en tredobling af omsætningen sammenlignet med det ligeledes meget positive første år. For anden gang er virksomhedenkommet i pladsproblemer og står foran udvidelse.

Assens: Det er blot fire år siden, at virksomheden blev etableret i Hadsund, hvor der imidlertid hurtigt kom så meget gang i salget, at pladsen blev for trang, og man måtte flytte til de nuværende lokaler i Assens. Men også her kniber det mere og mere for de nu otte medarbejdere i Profil Tech, som virksomheden hedder, at finde tilstrækkelig plads til aktiviteterne.

Allerede det første år gik det over al forventning med at sælge svensk producerede stålprofiler til facader og tagkonstruktioner, og de følgende år kom der for alvor gang i væksten.

Således forventer Johnny Molin, der driver Profil Tech sammen med sin hustru, Hanne Molin, at regnskabet for 2020 vil afsløre en omsætning, der er ikke mindre end tre gange så stor som i år ét.

Annonce

30 års erfaring

Succesen skyldes formentlig til dels, at Johnny Molin ikke var ukendt med branchen, da han i 2016 startede Profil Tech. Men selv om han havde over 30 års erfaring at bygge på, lå det ikke i kortene, at han skulle starte en helt ny virksomhed.


Før solgte vi til tømmerhandler og byggemarkeder, men i Profil Tech har vi skåret mellemleddet fra og sælger direkte til privatpersoner.

Johnny Molin


- Jeg startede egen virksomhed i 1987. Den valgte vi at sælge i 2014, men den svenske køber vælger ikke at overholde den aftale, vi indgik og undgik på uærlig vis at betale det fulde og aftalte beløb. Det betød beklageligvis også, at vi mistede vores pension. Men hvad gør man så? Ja, vi vendte tilbage til det, vi kender - og det blev altså til Profil Tech, fortæller Johnny Molin.

Selv mener han, at der er flere årsager til den imponerende vækst.

- Byggprofiler, som vi handler hos, har eksisteret i mere end 50 år, og jeg har handlet med dem, helt fra jeg startede op for 32 år siden, og indtil vi selv begyndte at producere produkter. Og nu kan vi altså igen tilbyde produkter fra Byggprofiler. De sælger kun produkter af absolut højeste nordiske kvalitet - derfor er der også op til 40 års garanti på deres produkter, siger Johnny Molin.

Annonce

Ingen mellemled

Han peger også på en anden væsentlig grund til den stejle vækstkurve, nemlig at de har valgt at fokusere 100 procent på at sælge direkte til håndværkere og privatpersoner.

- Før solgte vi til tømmerhandler og byggemarkeder, men i Profil Tech har vi skåret mellemleddet fra og sælger direkte til privatpersoner. Det er egentligt det setup, som vi længe havde ønsket at gå over til - også i den gamle virksomhed. Vi så konstant, hvordan priserne på produkterne blev markeret langt op i tømmerhandlerne, og det ville vi gerne gøre op med. Samtidig vil vi også gerne kunne yde en bedre kundeservice, for eksempel ved selv at have kranbiler, så vi kan levere helt til døren i selv den mindste kolonihave. Det kan vi virkelig mærke er et hovedbrud, de fleste kunder gerne er foruden, siger Johnny Molin.

Som nævnt oplever Profil Tech igen pladsproblemer og går derfor meget snart i gang med en udvidelse af lokalerne på Fabriksvej 30.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Stine Bosse er valgt til formand for bestyrelsen bag Festival of Europe: Mariager passer perfekt til et europæisk folkemøde

Annonce