Annonce
Mariager Avis

Biskoppens julevideo er optaget i Sem Kirke

Biskop Henrik Wigh-Poulsens julevideohilsen er optaget i Sem Kirke. Arkivfoto: Martin Ries
Henrik Wigh-Poulsen har familiær tilknytning til netop den kirke og skal snart selv være bedstefar.
Annonce

Sem: Dette års julevideohilsen fra biskop Henrik Wigh-Poulsen, Aarhus Stift, er optaget i Sem Kirke i Hobro-Mariager Provsti.

Biskoppen fortæller i videoen, at han har familiær tilknytning til Sem Kirke, idet hans oldemor har siddet på bænkene her. Desuden anfører Henrik Wigh-Poulsen, at adskillige andre af hans familiemedlemmer er døbt, konfirmeret, viet og begravet fra kirken. Ligesom andre slægter gennem tiderne i denne typiske landsby- og middelalderkirke.

I optagelsen ses Henrik Wigh-Poulsen stående i kirkens midtergang, og undervejs panorerer kameraet til det kalkmaleri fra ca. 1546, som biskoppen fortæller lidt om med både lune og indsigt. Således mener han at vide, at den kunstner, som i fjerne tider malede en lidt akavet udført violinspiller, selv kan havde været kejthåndet! Det er violinspilleren i hvert fald.

På kalkmaleriet ses også en figur under en lidt specielt malet palme, og det får den bemærkning med på vejen, at kunstneren næppe selv nogensinde har set en palme.

- Men han har da gjort et forsøg, konstaterer Henrik Wigh-Poulsen.

Ved optagelsen medvirkede også kommunikationspræst Morten Bay-Mortensen, Thorsager.

Apropos det familiære røber Henrik Wigh-Poulsen, at han selv skal være bedstefar "om 14 dage".

På stiftets hjemmeside finder man nu også biskoppens månedsbrev fra december, og man kan læse om kirkeårets gang i de respektive provstier i Aarhus Stift.

Sem er en del af pastoratet Hem-Sem-Vester Tørslev-Svenstrup med Cicilie Poulsen som sognepræst. Hun er ifølge det netop udkomne kirkeblad Kløver Bladet dog for tiden sygemeldt, så embedet passes af nabopræsterne Jacob Duevang Krog, Edith Mark og Grethe Holmriis. Cicilie Poulsen afløste for et par år siden sognepræst Aksel Breinegaard, nu Randers, der havde embedet i 25 år.

Biskoppen fortæller i videoen blandt andet om nogle af kalkmalerierne i Sem Kirke. Arkivfoto: Annelene Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Purhus Kro tager to hæderspriser hjem

Annonce