Annonce
Mariager Avis

Brug for frivillige: Forsamlingshus mangler bestyrelse

Vester Tørslev Kultur- og Forsamlingshus. Mariagerfjord Kommune. Privatfoto
De fleste i bestyrelsen for Vester Tørslev Kultur- og Forsamlingshus vil trække sig efter lang og tro tjeneste. Det er svært at finde nogen, der vil tage opgaven op.
Annonce

Vester Tørslev: Vester Tørslev Kultur- og Forsamlingshus er i klemme forud for den ordinære generalforsamling, der finder sted i huset onsdag 28. oktober. Det meste af bestyrelsen har nemlig bebudet sin afgang, og som det ser ud lige nu, er der ingen til at overtage opgaverne. Kun en enkelt, nemlig Frank Foged-Mønster, Svenstrup, har meldt sig klar til at fortsætte.

- De "gamle" i kredsen føler jo lidt, at de har taget deres tørn, og vi har forsøgt at få et generationsskifte i gang. Vi vil gerne have nogle unge med, men også gerne holde fast i de ældre, så vi på den ene side både værner om traditionerne, men på den anden side også får noget nyt ind i det. Men det er svært, konstaterer Frank Foged-Mønster.


Man skal ikke gå ind i arbejdet af pligt. Man skal gøre det, fordi man vil samfundet, lokalsamfundet og fællesskabet ude omkring.

Frank Foged-Mønster, Vester Tørslev Kultur- og Forsamlingshus


Hvis det ikke lykkes at sammensætte en ny bestyrelse på generalforsamlingen 28. oktober, skal der holdes en ekstraordinær generalforsamling. Og lykkes det heller ikke her, vil det i sidste instans betyde, at foreningen bag huset opløses og huset sælges.

Selv har Frank Foged-Mønster lovet, at han godt vil påtage sig at være både formand og kasserer i den nye bestyrelse. Så behøver andre ikke at frygte, at de skal belastes med disse opgaver.

- Det har holdt hårdt de sidste år med at få sammensat en bestyrelse. Men når det så er lykkedes, kan vi også se, at folk er glade for, at huset består. De kommer jo gerne til arrangementerne, tilføjer han.

På programmet er bl. a. fastelavn, halloween, sommerarrangement, julefrokost samt fællesspisninger, hvor folk har kunnet mødes seks-otte gange om året. Desuden blandt andet bankospil, blomsterbinding, foredrag m. v.

Annonce

Corona

Frank Foged-Mønster håber, at også husets medlemmer vil byde ind med ideer til aktiviteter.

- Så kunne vi stille huset til rådighed, foreslår Frank Foged-Mønster.

Udover de fælles aktiviteter for lokalområdet udlejes forsamlingshuset også til andre, eksempelvis til private fester.

- Men i øjeblikket har vi jo også coronaen i baghovedet. Det gør måske også, at vi mere end nogensinde er nødt til at stå sammen - samtidig med, at vi holder afstand, tilføjer Frank Foged-Mønster.

- Man skal ikke gå ind i arbejdet af pligt. Man skal gøre det, fordi man vil samfundet, lokalsamfundet og fællesskabet ude omkring. Det er det, der skal være drivkraften, erklærer han og håber på god opbakning på generalforsamlingen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce