Annonce
Mariager Avis

Direktør for det europæiske folkemøde i Mariager er stoppet med øjeblikkelig virkning

Tirsdag blev det meddelt, at Henrik Andersen med øjeblikkelig virkning stopper som direktør for Political Festival of Europe, der løber af stablen i Mariager 25.-28. august 2022. Arkivfoto: Frank Pedersen
Tirsdag formiddag meddelte bestyrelsen for Festival of Europe - det europæiske folkemøde i Mariager - i en pressemeddelelse, at samarbejdet med festivaldirektør Henrik Andersen er stoppet med øjeblikkelig virkning.

Mariager: Bestyrelsen for Political Festival of Europe - det europæiske folkemøde i Mariager - udsendte tirsdag formiddag en pressemeddelelse, hvoraf det fremgik, at festivalens direktør, Henrik Andersen og Political Festival of Europe er enige om at afbryde samarbejdet.

Bestyrelsen tilføjer, at samarbejdet er ophørt med øjeblikkelig virkning.

Den nu forhenværende direktør, Henrik Andersen, oplyser, at han ikke ved, hvad der er gået forud for bestyrelsens beslutning.

Annonce

- Jeg har ingenting fået at vide ud over, at min stil har været for firkantet, og at jeg skulle være mere rund. Men om det gælder min ledelsesstil eller den måde, jeg har grebet begivenheden an på, ved jeg ikke, siger han.

Henrik Andersen fortæller, at han blev kaldt til møde med bestyrelsesformand Stine Bosse i København mandag morgen.

- Og jeg vil sige, at jeg ”faldt ned ad stolen”, for jeg blev godt nok overrasket, da jeg fik at vide, at samarbejdet stoppede, siger Henrik Andersen.

Seks fantastiske måneder i Mariager

Han tilføjer, at han har haft en fantastisk periode i Mariager, siden han tiltrådte som festivaldirektør 1. januar i år, og at han i løbet af de knap seks måneder har mødt mange fantastiske, guddommelige og dejlige mennesker i Mariager.

- Det har været en fantastisk rejse, hvor vi startede med stort set ingen ting 1. januar, og nu står der en begivenhed, der er klar til at blive rullet ud. Jeg er derfor meget glad og tilfreds med det hold, jeg har haft omkring mig. Det har været helt unikt, siger Henrik Andersen.

Annonce

- Jeg er en firkantet mand

I forhold til, at han skulle have været for firkantet, erkender Henrik Andersen blankt, at han er en firkantet mand, når det kommer til at opbygge et event.

Bestyrelsesformand for Political Festival of Europe, Stine Bosse, fortæller, at en ny festivaldirektør skal tiltræde senest 1. september. Arkivfoto: Frank Pedersen

- Jeg er et meget lige ud ad landevejen menneske. Jeg er ikke med i en likeable-konkurrence, jeg siger tingene direkte. Når der er nogen, der laver noget lort, ved de det godt, for det siger jeg til dem. Det kan være, at det er det, der er nogle, der er blevet fortørnet over, forklarer han.

Henrik Andersen giver udtryk for, at han er ked af, at han nu skal sige farvel til at arbejde med Political Festival of Europe.

- Det var en fed opgave, og Mariager er en dejlig by. Projektet er fantastisk, visionært og enestående, så det er rigtig ærgerligt, at det stopper nu for mit vedkommende, siger han.

Annonce

Ny direktør skal være klar 1. september

Avisen har spurgt bestyrelsesformand for Political Festival of Europe, Stine Bosse, hvad der ligger til grund for, at samarbejdet med Henrik Andersen er ophørt. I et skriftligt svar, skriver hun:

"Henrik Andersen har lavet et godt stykke arbejde med at sætte de indledende rammer. Vi har nu brug for en profil med særlige kompetencer inden for fundraising. I forhold til at skulle finde en ny festivaldirektør, vil der komme et genopslag for stillingen, som vil være aktivt i 10 dage.

Vi har et ønske om at kunne være på plads 1. august, og vi skal allersenest være på plads med ansættelsen af en ny direktør med tiltrædelse 1. september."

Hun tilføjer, at sekretariatet for festivalen rummer erfaringsrige medarbejdere, som allerede har arbejdet med festivalen i et længere tidsrum.

- Derfor holder vi tidsplanen for Political Festival of Europe, skriver hun.

Avisen har via bestyrelsesformand Stine Bosse forsøgt at få bekræftet den afgående direktørs forklaring om, at han havde fået at vide, at han var for 'firkantet', men dette bliver der ikke kommenteret på i det skriftlige svar.

Den første udgave af Political Festival of Europe finder sted i Mariager 25.-28. august 2022.

Vil du vide mere om festivalen, har bestyrelsen for Political Festival of Europe inviteret til et borgermøde tirsdag 29. juni klokken 19-21 i Den Gamle Biograf, Kirkegade 2.

Annonce
Annonce
Mariager Avis

Undgå at badebassinet bliver en virus- og bakteriesump

Annonce
Annonce
Mariager Avis

Tørken sætter damplokomotiv på pause

Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Find de ukendte lækkerier i naturen

Mariager Avis

Nyt radikalt medlem af Mariagerfjord Byråd

Mariager Avis

Politiske efterdønninger i Mariagerfjord: Dansk Folkeparti overtager Radikale Venstres plads i økonomiudvalget

Mariager Avis

Søde bær og bløde blade: Giv børnene oplevelser i haven

Mariager Avis

Det skal du vide før du anlægger havedam

Mariager Avis

Brænd krudt af: Fem motionslege for hele familien

Mariager Avis

Stråtækt ejendom brændt ned til grunden ved Edderup: Politiet leder stadig efter brandårsagen

Mariager Avis

Udforsk Mariager og omegn på ny vandrerute

Mariager Avis

Havnens Venner klar til aktiv sommer

Mariager Avis

Sidste forhindring for cykelsti ryddet af vejen

Mariager Avis

Byråd sagde ja til første fase af MIK’s projekt

Mariager Avis

Ny gratis attraktion på fjorden: Vandpark for børn, unge og alle andre legebørn

Mariager Avis

Kuffert-dag for fuld musik

Mariager Avis

Jutlander Bank er ny hovedpartner i Hobro IK

Mariager Avis

Radikale udvider listen til kommunalvalget i Mariagerfjord

Mariager Avis

Ferietid er læsetid

Mariager Avis

Rutineret regnedreng runder skarpt hjørne

Mariager Avis

Landsbyfestival med Mek Pek i Gjerlev

Mariager Avis

Mariager Fysioterapi er flyttet i nye lokaler med plads til holdtræning

Mariager Avis

Landsbyfestival i Mellerup hele uge 26

Mariager Avis

Fredningen der skal sikre orkideerne i Dania Kridtgrav kan få den modsatte effekt

Annonce