Annonce
Mariager Avis

Festivalen har brug for dig

Hvis du ligesom Bodil Laursen og Hans Gro Hansen vil være frivillig ved Political Festival of Europe i Mariager 25.-28. august, kan du tilmelde dig på festivalens hjemmeside, pfoe.org. Foto: Frank Pedersen
Bliv kollega med Bodil Laursen og Hans Gro Hansen, der har meldt sig som frivillige ved Political Festival of Europe i Mariager 25.-28. august.

Mariager: Festivaldirektør Jan Bertelsen lægger ikke skjul på, at Political festival of Europe i Mariager, 25.-28. august, kun kan blive en succes, hvis byen og dens borgere engagerer sig aktivt i festivalen og tager den til sig. Eksempelvis ved at melde sig som frivillig før og under festivalen.

Det er et bredt spektrum af arbejdsopgaver, som festivalen skal bruge frivillige til for at få arrangementet til at hænge sammen. Der skal eksempelvis bruges frivillige til at føre tilsyn ved camping- og parkeringsarealer, informationsmedarbejdere der går rundt og kan vejlede gæsternes spørgsmål, håndværksopgaver, håndtering af affald, hjælp ved scener og debatter samt salg af mad og drikke.

- Jeg har tidligere arbejdet en del med større events i Mariagerfjord Kommune og ved, at det ikke altid er sådan ”bare lige” at få frivillige til at stå klar. Nogle gange er det nødvendigt at ”smøre” en forening for at få nogle til at komme og hjælpe, siger festivalens frivilligkoordinator, Jens Maarup Lykke.

Annonce

- Sådan er det ikke med denne festival. Det er tydeligt at mærke, at folk er nysgerrige og gerne vil være en del af oplevelsen og det, den kan bidrage til i deres lokalområde, fortsætter han.

Derfor skal du være frivillig

Jens Maarup Lykke fortæller, at der på nuværende tidspunkt er lidt over 100, der har meldt sig som frivillige. Dertil kommer, at Mariager Højskole byder ind med 50-70 elever, ligesom efterskolen også vil stille med et hold elever.

- Det er en rigtig god start, men ikke nok. Vi skal gerne op på omkring 350 frivillige, der vil lægge fire timer eller mere i festivalen, siger Jens Maarup Lykke, der ikke behøver så meget som et sekunds tænkepause for at kunne pege på tre gode grunde til, at man skal melde sig som frivillig ved Political Festival of Europe.

- Man skal melde sig, fordi man bliver en del af et oplevelses-setup, som ikke tidligere er set i Mariager.

- Som frivillig får man styrket sit eget netværk i lokalområdet, da man gør noget sammen med naboer, som man ellers ikke har kontakt med.

- Endelig skal man melde sig som frivillig for at være med til at sætte sit lokalområde på verdenskortet. Det tror jeg, der er mange, der gerne vil, for de fleste er vel stolt ved det område, man bor i, opremser han.

Annonce

Er klar til det hele

To, der allerede har meldt sig som frivillige, er Hans Gro Hansen, der bor i Mariager, og Bodil Lauersen, der bor to kilometer udenfor Mariagers byskilt, men alligevel betragter sig selv som værende fra Mariager.

- Da jeg hørte om festivalen, syntes jeg med det samme, at det var et megaspændende projekt. Jeg tænkte, at hvis det kan komme op at stå i Mariager, så kan vi virkelig noget, som jeg gerne vil være en del af, siger Bodil Lauersen, der har meldt sig som frivilig ved Political Festival of Europe. Foto: Frank Pedersen

Jens Maarup Lykkes tre gode grunde er blandt årsagerne til, at de har meldt sig som frivillige.

- Da jeg hørte om festivalen, syntes jeg med det samme, at det var et megaspændende projekt. Jeg tænkte, at hvis det kan komme op at stå i Mariager, så kan vi virkelig noget, som jeg gerne vil være en del af, siger Bodil Lauersen, der endnu ikke har besluttet sig for, hvor hun vil lægge sin frivillige indsats.

- Hvis nogen kan bruge min arbejdskraft, vil det være helt fint, uanset hvad det bliver til, fortsætter hun og tilføjer, at hun, udover at være frivillig, har budt ind med et par værelser, der kan bruges til overnattende festivaldeltagere, ligesom hun har plads til, at et par campingvogne kan stå på hendes grund.

Hans Gro Hansen flyttede til Mariager i 1976, og han har set sig særlig lun på tjansen som informationsguide.

- Jeg er meget glad for at bo her i byen og synes, at jeg efterhånden kender den rigtig godt, så jeg vil gerne være med til at vise den frem, når der nu kommer flere tusinde gæster fra hele Europa, siger han.

Annonce

I dialog med mange

Når det gælder det, de to frivillige håber at få retur for den tid og indsats, de giver til festivalen, peger Bodil Lauersen på, at hun forestiller sig, at hun som frivillig vil komme til at møde en masse mennesker og ad den vej indgå i samtaler og dialoger med mange mennesker.

- Jeg tror, at det, at jeg og mange andre er frivillig, betyder, at det bliver en bedre festival. Det er i hvert fald sikkert, at hvis der kommer til at mangle frivillige, bliver det op ad bakke for hele foretagendet, siger Hans Gro Hansen.

- Det spændende ved at være med i noget som dette er, at det er første gang, der skal være så stort et arrangement i Mariager, siger Hans Gro Hansen, der er frivillig ved Political Festival of Europe. Foto: Frank Pedersen

Fra Hans Gro Hansen og Bodil Lauersen lyder der derfor en ubetinget opfordring til andre om at melde sig som frivillig ved Political Festival of Europe.

- Det spændende ved at være med i noget som dette er, at det er første gang, der skal være så stort et arrangement i Mariager, siger Hans Gro Hansen.

Annonce

Sådan bliver du frivillig

Hvis du allerede nu har fået lyst til at være frivillig, kan du tilmelde dig på Political Festival of Europes hjemmeside – pfoe.org.

Hvis du gerne vil vide mere, inviterer Political Festival of Europe til et informationsmøde tirsdag 5. april om, hvordan man kan blive frivillig samt hvilke arbejdsområder, der mangler frivillige til. Mødet holdes i Den Gamle Biograf, Kirkegade 2, klokken 17.

Annonce
Mariager Avis

Fiskerikontrollen fik bid: Konfiskerede ulovlige åleruser

Annonce
Mariager Avis

Et dejligt sted, der ikke må sygne hen: Gjerlev er en by med ildsjæle og med sine udfordringer

Annonce
Mariager Avis

Søren fra Gjerlev er manden bag landskendte illustrationer: - Der skal stå tegner på min gravsten

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Rydning af Mariager Rensningsanlæg møder skarp kritik, som udvalgsformand dog tager helt roligt: - Der er ikke noget hokuspokus ved det

Mariager Avis

Kom som flygtning fra Eritrea i 2015: Min fremtid er i Danmark og allerhelst i Mariager

Mariager Avis

Søren skulle bare have været vikar: Nu er han blevet direktør i stor lokal virksomhed

Mariager Avis

Dansk Salt A/S er på hemmelig liste: Risikerer at få skåret i gasleverancen, men det bekymrer ikke direktøren

Mariager Avis

En del af kajanlægget nødrenoveres, men resten må vente til krigen i Ukraine stopper

Mariager Avis

Kobbertyve ødelægger sæsonen for vinterbadere: 6000 kroner dyrt kabel stjålet fra havnen

Annonce