Annonce
Mariager Avis

Formand for Mariagerhallen, Poul Bo Nielsen: - Jeg drømmer om en Hal 2

"Det er lige her, den nye Hal 2 skal ligge", siger Poul Bo Nielsen, formand for Mariagerhallens bestyrelse. Foto: Frank Pedersen
En ny hal og hallen som samlingspunkt for byens børn og unge er blandt de visioner, Mariagerhallens bestyrelse - med formand Poul Bo Nielsen i spidsen - har sat i søen.
Annonce

Mariager: Mariager Avis har sat formanden for Mariagerhallens bestyrelse, Poul Bo Nielsen, stævne på parkeringspladsen ned langs hallen på adressen Gl. Hobrovej 1.

- Det er lige her, jeg har en drøm om, at Hal 2 skal ligge, siger Poul Bo Nielsen og slår ud med armene for at vise, hvor han og den øvrige halbestyrelse har udset sig som den ideelle placering for en ny hal, der skal supplere den nuværende.

- Fordelen ved at placere Hal 2 her er, at vi ikke behøver at etablere nye omklædningsrum, da de nuværende vil komme til at ligge mellem de to haller, der derfor vil kunne deles om faciliteterne, fortsætter Poul Bo Nielsen.

Drømmen om en Hal 2 er dog for omfangsrig til, at Mariagerhallens bestyrelse kan løfte den alene. Poul Bo Nielsen fortæller, at han derfor vil forsøge at samle et hold, der vil arbejde med projektet. Samtidig vil han forsøge at få en fod indenfor i det § 17,4 udvalg, Mariagerfjord Kommune har nedsat til at arbejde med udvikling af Mariager by.

Poul Bo Nielsen siger, at når han ser på udvalgets sammensætning, kan han konstatere, at idrætten ikke er så godt repræsenteret.

- Derfor vil jeg gerne have udvalget i tale, så jeg kan overtale medlemmerne til at se, at idræt er en rigtig vigtig ting både i forhold til udvikling af Mariager og for at få børnefamilier til at flytte hertil, siger han.

Poul Bo Nielsen er selv en af de faste brugere af motionscentret i Mariagerhallen. Foto: Frank Pedersen
Annonce

Samlingssted for de unge

Hal 2 er ikke det eneste store projekt, som Poul Bo Nielsen og hallens bestyrelse for tiden arbejder på.

Vi står stadig udenfor Mariagerhallen, og nu vender formanden sig en kvart omgang.

- Det er dér, vi vil etablere parkour- og boldbaner for at understøtte vores tanker om at gøre Mariagerhallen til samlingspunkt for børn og unge i Mariager, siger han og peger over mod parkeringsområdet foran Mariagerhallens indgangsparti.

Projektet med parkour- og boldbaner vil koste omkring en million kroner og der er på nuværende tidspunkt givet tilsagn om økonomisk støtte fra Mariagerfjord Kommune og Elro-fonden.

- Vi mangler stadig støtte fra tre-fire andre fonde, før projektet kan lade sig gøre, men det skal nok lykkes, siger Poul Bo Nielsen.

Allerede nu bruger nogle af byens unge området ved Mariagerhallen som mødested. Det er ikke altid, det forløber uproblematisk, men det er Poul Bo Nielsens håb, at et anlæg med parkour- og boldbaner vil kunne tiltrække en bredere sammensætning af børn og unge.

- Vi har haft et princip om, at Mariagerhallen er en åben hal, hvor man kan sætte sig med en kop kaffe og hygge sig, mens man ser på dem, der laver idræt eller selv er med.

- Desværre har der været nogle problemer med nogle unge lømler, og vi må bare erkende, at det er svært at have åbent, hvis der ikke samtidig er opsyn, siger Poul Bo Nielsen.

Han fortæller, at det drejer sig om unge fra Mariager, der ikke altid har kunnet opføre sig ordentligt, og at han mest af alt tror, det er et udtryk for, at de unge keder sig, og at de i bund og grund bare gerne vil have et sted at være, et sted hvor de kan sidde sammen.

- En gang imellem er der uro, og andre gange går det stille for sig, siger han.

- Hvis Mariagerhallen skal være et samlingssted for de unge, så skal der være noget opsyn, og det vil der automatisk være, hvis vi får skabt noget mere aktivitet i hallen, for så vil der være nogen, der kan holde øje med, hvad der foregår, fortsætter Poul Bo Nielsen.

Annonce

Mariager halter efter andre byer

Poul Bo Nielsen siger, at Mariagerhallen bærer præg af at være en gammel hal, der er om end ikke er slidt så i hvert fald brugt. Desuden er der ikke sket den store udvikling i hallen, siden motionscentret blev etableret, ligesom der er mange vedligeholdelsesopgaver, der mangler at blive udført.

Når han ser på andre byer i Mariagerfjord Kommune, konstaterer Poul Bo Nielsen, at Mariager er lidt bagud. Det gælder for eksempel i forhold til Arden, der ikke er ret meget større end Mariager.

- I Arden er der to haller, et rigtig godt motionscenter og en svømmehal. Så jeg synes godt at man kan sige, vi halter bagefter, og at nu må det være vores tur til at udvikle på halfaciliteter. Det er tid til udvikling i Mariager, og der burde være midler til det, siger Poul Bo Nielsen.

Annonce

Satser på at hjælp fra kommunen

Før avisens ankomst har formanden låst op i hallen og slået alarmen fra, så vi kan gå indenfor, hvor Poul Bo Nielsen fremviser de positive sideeffekter af coronanedlukningen. I Mariagerhallen har man nemlig brugte tiden til at få renoveret, ryddet op og gjort ekstra rent. Derudover er gulvet i hallens motionscenter renoveret, ligesom de indvendige vægge er blevet malet, så centrets brugere vil opleve, at her er blevet pænere og nyere, når de en gang åbnes op igen.

Al den slags der ikke er tid til i hverdagen.

I den negative afdeling efterlader epidemien Mariagerhallen med et hul i pengekassen, selv om Mariagerfjord Kommune har meddelt, at Mariagerhallen under corona-nedlukningen fortsat vil få betaling for de timer, som foreninger har forudbestilt i hallen.

- Men vi går glip af de indtægter, vi skulle have haft fra arrangementer og private udlejninger. Så økonomisk vil vi kunne mærke coronaen resten af året, siger Poul Bo Nielsen og tilføjer, at der ligesom i resten af hallen også er helt stille i motionscentret.

- Heldigvis er der nogle flinke mennesker, der har ladet deres abonnement i motionscentret løbe, selv om de ikke kan komme ind. At de på den måde støtter op, betyder meget for os, siger han.

Poul Bo Nielsen er dog ikke i tvivl om, at Mariagerhallen på grund af coronakrisen kommer ud af 2020 med et underskud. Hallen har allerede nu et lille underskud, men hvor stort det ender med at blive og hvilke konsekvenser, det vil få, afhænger af hvor meget hallen kan få i kompensation fra diverse hjælpepakker og puljer.

- Og så satser jeg på, at kommunen går ind og hjælper os, hvis vi kommer til at hænge alt for meget, siger Poul Bo Nielsen, mens han igen lukker haldøren bag os og sikrer sig, at den er låst lidt endnu, indtil det forhåbentligt snart bliver muligt igen at tage Mariagerhallen og motionscentret i brug.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Uhyggelig hygge i Mariager

Mariager Avis

Mariager Museum er reddet

Annonce