Annonce
Mariager Avis

Fra trist tømrer til glad fotograf med Guds hjælp

Udover at have en stærk religiøs forankring i Mariagerfjord Frikirke, bruger Nicolaj Kristensen en dag om ugen til at udforme kirkens grafiske kommunikation på diverse platforme samt optage kirkens børneudsendelse ”Tjubang Live”, der kan ses på dens hjemmeside. Foto: Frank Pedersen
Nicolaj Kristensen blev udlært tømrer ligesom sin far, men skiftede branche, da Gud talte til ham.
Annonce

Mariager:

Når Nicolaj Kristensen ser tilbage på sit liv, kan han i dag godt se, at interessen for foto og det grafiske altid har været der siden, han var dreng.

- Jeg har bare ikke altid vidst det, siger han.

Nicolaj Kristen fortæller, at han som barn altid sørgede for, at der var pænt og ordentligt på hans værelse, ligesom han altid gik pænt klædt.

- Og da jeg gik på efterskole, var jeg den dreng, der altid havde ryddet op på værelset og der stod små puder på min seng, hvilket var en stor kontrast til de andre drenges rod på værelserne. Jeg har altid gået efter det æstetiske uden at vide det, siger han.

Alligevel havde Nicolaj Kristensen ingen idé om, hvad han skulle tage fat på, da han efter 10. klasse skulle i gang med en uddannelse.

- For at være ærlig, så var jeg ikke særlig dygtig bogligt i folkeskolen, siger han og fortsætter:

- Jeg troede heller ikke særlig meget på mig selv, så jeg tænkte, at jeg nok ikke kunne blive til noget særligt.

Nicolaj Kristensen fortæller, at han endte med at tage uddannelsen til tømrer, fordi hans far er tømrer.

For at blive tømrer skal man udover skoleophold også i lærer i et tømrerfirma og Nicolaj Kristensens første læreplads var på Bornholm.

- Jeg havde fået en kæreste - som nu er min kone - som boede på Bornholm, derfor begyndte jeg min uddannelse derover, fortæller han.

Efter et års tid flyttede parret til Randers, hvor Nicolaj Kristensens forældre boede og han selv var vokset op. Og det var i hans fars randrusianske tømrerfirma, at Nicolaj Kristensen fuldførte sin uddannelse til tømrer, hvorefter han arbejdede indenfor faget i syv år.

- Det var et fint nok arbejde, men jeg var ikke glad for at komme på arbejde. Jeg elskede det ikke, siger han.

Nicolaj Kristensen tilføjer, at til sidst var arbejdsdagen bare noget, der skulle overstås, så han og hans kone besluttede, at der skulle ske noget andet. Og det andet blev til en rejse på godt et år i primært Australien, og New Zealand.

Dette foto er taget, da Nicolaj Kristensen og hans kæreste (nu kone) Chrissy i 2006-2007 rejste rundt i Australine og New Zealand. Udover oplevelser i mødet med fremadartede kulturer og natur, oplevede Nicolaj Kristensen under vejs, at Gud talte til ham. "Det skal ikke forstås som, at jeg hørte Gud tale med en hørbar stemme, men at jeg mærkede det som en indre stemme og fornemmelse - og stadig gør det", siger Nicolaj Kristensen. Privatfoto
Annonce

- Gud talte til mig

Den rejse blev på flere måder et vendepunkt for Nicolaj Kristensen.

Dels fordi han undervejs blev mere og mere opslugt af at fotografere. Dels fordi rejsen - udover at byde på smukke steder - skabte et frirum fra hverdagen, hvor der var plads til et møde med nye kulturer.

Og dels fordi det var på denne rejse, at Gud talte til Nicolaj Kristensen.

- Min kone og jeg er kristne og under rejsen, brugte jeg noget af tiden til at bede Gud om svar på, hvad der var i vente for mig, når vi kom hjem. Hvad var hans plan for mit liv, fortæller Nicolaj Kristensen og fortsætter:

- Jeg oplevede, at Gud talte til mig. Han blev ved med at sige vent og se, som svar på mine spørgsmål.

- Som menneske vil man jo gerne have svar. Man vil gerne vide, hvad det er der skal ske, men jeg tror, at Gud med sine henholdende svar bare udfordrede mig til at stole på ham. Jeg skulle vide, at mit liv var i hans hænder og at han havde styr på, hvordan min fremtid skulle se ud.

Nicolaj Kristensen tilføjer, at når han siger, at Gud talte til ham, skal det ikke forstås som, at han hørte Gud tale med en hørbar stemme, men at han mærkede det som en indre stemme og fornemmelse - og stadig gør det.

- Jo mere jeg hører Gud tale, des mere er jeg klar over det, når Gud taler. Jeg er blevet vant til at høre den særlige indre stemme, siger han.

Annonce

Det var træls at være tømrer

Vel hjemme i Randers blev Nicolaj Kristensen ved med at spørge Gud om, hvad der skulle ske. Hvad der var hans plan. Men ligesom under udlandsrejsen var Guds svar: Vent og se.

- Jeg kunne mærke, at Gud gerne ville have, at jeg bare skulle stole på ham, men jeg kunne også mærke, at jeg begyndte at blive lidt desperat. Der måtte gerne ske noget snart, for jeg var kommet hjem og skulle jo have et job, fortæller Nicolaj Kristensen.

Frustrationerne over ikke at vide, hvad der skulle ske resulterede i, at selv om Nicolaj Kristensen havde besluttet sig for at forlade faget, tog han alligevel igen et job som tømrer i sin fars firma.

- Idet jeg gjorde det kunne jeg mærke, at det ikke var det, jeg skulle. Jeg fik det skidt og det var bare træls at gå på arbejde. Men midt i at jeg havde det skidt, kunne jeg pludselig også mærke, at Gud sagde, at jeg skulle stoppe som tømrer, for han havde noget andet til mig - igen uden at være konkret, siger Nicolaj Kristensen.

Efter at have vendt situationen med sin kone, besluttede parret sig for, at de skulle tage Gud på ordet og prøve noget andet - uden helt at vide hvad dette andet skulle være.

- Så jeg gik til min far og sagde, at jeg stoppede som tømrer, for det har Gud sagt til mig. Jeg kunne se på min far, at selv om han - og min mor - selv er i et frikirkemiljø, så syntes han, det lød lidt mærkeligt, fortæller Nicolaj Kristensen med et smil.

Annonce

Fik et kamera af en ven

En lille uge senere blev Nicolaj Kristensen inviteret hjem til en af hans gode venner fra den frikirke de begge er tilknyttet. Vennen er fotograf og mens de to bad sammen, trak han sit kamera frem og forærede det til Nicolaj med ordene: Gud har i en lang periode vist mig, at jeg skal give dig det her kamera.

- I det samme fortæller Gud mig, at hans plan med mig er, at jeg skal hjælpe kirker og skoler samt erhvervslivet i Danmark med at lave god reklame for dem ved hjælp af kameraet og ved at lave grafisk design, fortæller Nicolaj Kristensen.

Han tilføjer, at han accepterede, at det er det, han skal gøre i livet, men samtidig bad han Gud om at sørge for, at han fik noget undervisning.

- På det tidspunkt havde jeg aldrig lavet noget af den slags. Og det har Gud så hjulpet og guidet mig til undervejs, siger Nicolaj Kristensen.

I dag bor Nicolaj Kristensen og familien i Mariager og er tilknyttet Mariagerfjord Frikirke.

Udover sin religiøse forankring i frikirken, bruger Nicolaj Kristensen en dag om ugen til at udforme kirkens grafiske kommunikation på diverse platforme samt optage kirkens børneudsendelse ”Tjubang Live”, der kan ses på dens hjemmeside.

Annonce
Annonce
Mariager Avis

Mariager Museum er reddet

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Projekt MOVE nærmer sig målet

Mariager Avis

Ny skoleleder til Asferg Skole

Mariager Avis

Solnedgangstur med veterantoget

Annonce