Annonce
Mariager Avis

Gitte Buk Larsen har en  passion for at lave underlige kreative ting

Udover plast har medindehaver af Aage Vestergaard Larsen, Gitte Buk Larsen, en passion for at lave det hun kalder underlige kreative ting. "For eksempel laver jeg giner i fuld størrelse, hvor jeg håndruller omkring 900 papir-silkeroser, som jeg sætter sammen til noget, der ligner en kjole, som jeg giver væk som gave - og tro mig, det tager lang tid", siger hun. Foto: Frank Pedersen
Etablering af egnen strand i haven med 13 kubikmeter strandsand eller håndrulning af 900 papir-silkeroser til en kjole er den type projekter, Gitte Buk Larsen holder af at kaste sig ud i, når hun har fri.

Mariager: Det er fire og et halvt år siden, Gitte Buk Larsen købte sit hus i Mariager, som hun har brugt en stor del af sin fritid på at renovere. Et projekt som sidste år fik en tilføjelse, da coronapandemien og - restriktioner tog fart.

- Jeg regnede hurtigt ud, at jeg nok ikke kom så meget til stranden, som jeg plejede, så jeg etablerede min egne strand ved at slæbe 13 kubikmeter strandsand op i det, der en gang var en have/græsplæne. Så nu har jeg en strand for mig selv, fortæller hun med et smil.

Udover plast har Gitte Buk Larsen en passion for at lave det, hun kalder underlige kreative ting.

Annonce

- For eksempel laver jeg giner i fuld størrelse, hvor jeg håndruller omkring 900 papir-silkeroser, som jeg sætter sammen til noget, der ligner en kjole, som jeg giver væk som gave - og tro mig, det tager lang tid, siger hun med et smil.

Mariager har alle forudsætninger

Selv om hun kan se frem til at nyde sommeren med tæerne i eget strandsand, er det netop en strand, Gitte Buk Larsen nævner som det første blandt det, der efter hendes mening skal til for at udvikle Mariager som by. En strand som er noget større end Mariagers nye strand, der blev indviet sidste år.

- Men generelt synes jeg, at Mariager har alle forudsætninger for udvikling og for at kunne tiltrække børnefamilier, så der kommer gang i den. Vi har for eksempel et fantastisk og unikt havnemiljø og så er der Festival of Europe folkemødet, som jeg tror for alvor kan sætte Mariager på landkortet og vise, at Mariager har noget at byde på som by, siger Gitte Buk Larsen.

- Og så er der jo noget omkring de der brosten og bindingsværkshusene, det kan man bare ikke komme udenom, fortsætter hun.

Annonce

Fire favoritsteder

Gitte Buk Larsen kan ikke nøjes med at nævne ét favoritsted i Mariager med nærmeste omegn. Hun har hele fire.

Det ene er Jomfrubakken, hvor hun nyder at få en kop kaffe eller et glas vin. Det andet er Café Salts drivhuse, hvor hun holder af at sidde og spise en brunch, mens hun kan høre vandet under sig.

- Og så har jeg en helt særlig sten ude på Dania ud mod vandet, hvor jeg sætter mig på ”min sten”, når jeg skal tænke lidt over tilværelsen.

- Det sidste sted er vindueskarmen i mit soveværelse på første sal. Der kan jeg godt kan lide at sidde med stængerne ud ad vinduet, mens jeg hygger mig med en kop kaffe og en bog eller tænker, mens jeg ser ud over vand, hvis ”båden” vipper, for selvfølgelig gør den det nogle gange - heldigvis, for ellers var jeg jo gået i stå, siger Gitte Buk Larsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Mariager Avis

Tegn på at du kan have rotter

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce