Annonce
Mariager Avis

Grimme skibe bliver forvist fra havnen: Nu skal skibene fremme et attraktivt havnemiljø

Tidligere har der i lejekontrakterne ikke været krav om vedligeholdelse og anvendelse af de skibe, der har ligget ved Kulturkajen i Mariager Havn, men det bliver der nu. Alle nuværende lejekontrakter er ophævet og fremadrettet skal kontrakterne sikre, at de både og skibe der ligger ved Kulturkajen skal være med til at fremme et attraktivt og æstetisk imødekommende havnemiljø for borgere og gæster. Arkivfoto: Annelene Petersen
Efter længere tids pres fra borgere har politikerne i udvalg for teknik og miljø besluttet at opsige samtlige lejekontrakter for de skibe, der ligger ved Kulturkajen i Mariager Havn. Fremover vil lejekontrakter kun blive godkendt for skibe, der fremmer et attraktivt og æstetisk havnemiljø.

Mariager: På sit seneste møde har udvalg for teknik og miljø truffet beslutning om principperne for den fremtidige anvendelse herunder udlejning af pladserne ved Kulturkajen i havnebassinet ud for Mariager Saltcenter.

Tidligere har der i lejekontrakterne ikke været krav om vedligeholdelse og anvendelse af de skibe, der har ligget til kaj, men det bliver der nu.

- Vi har gennem længere tid jævnligt fået kritik og klager fra borgere over, at der ligger nogle ældre krigsskibe og andet, som dels ikke pynter på omgivelserne og dels ligger i vejen ved større arrangementer på havnen. Det har vi nu taget på os ved at beslutte, at der i lejekontrakterne nu skal være nogle krav, der skal opfyldes, hvis man vil have et skib til at ligge ved Kulturkajen, siger Jørgen Hammer Sørensen, (DF), formand for udvalg for teknik og miljø.

Annonce

Han tilføjer, at med den igangværende rydning og salg af byggefelter på Mariager Havn, kan det ikke forsvarers at have skæmmende skibe liggende på det sted i havnen.

- Hvis der er skibe, der ikke har nogen former for kulturværdi for havnen, vil vi bede dem om at ligge et andet sted, siger Jørgen Hammer Sørensen.

Krav om æstetik

Som en konsekvens af udvalgets beslutning er samtlige lejekontrakter for pladserne ved Kulturkajen nu opsagt og der skal laves nye kontrakter, der tager udgangspunkt i, at formålet med havnens bassin og arealer er at fremme et attraktivt og æstetisk imødekommende havnemiljø for borgere og gæster. Desuden vil udlejning af havnebassinets kajpladser være forbeholdt skibe med udadrettede aktiviteter rettet mod offentligheden.

"Vi har gennem længere tid jævnligt fået kritik og klager fra borgere over, at der ligger nogle ældre krigsskibe og andet, som dels ikke pynter på omgivelserne og dels ligger i vejen ved større arrangementer på havnen. Det har vi nu taget på os ved at beslutte, at der i lejekontrakterne nu skal være nogle krav, der skal opfyldes, hvis man vil have et skib til at ligge ved Kulturkajen", siger Jørgen Hammer Sørensen, formand for udvalg for teknik og miljø. Arkivfoto: Frank Pedersen

Jørgen Hammer Sørensen oplyser, at det er fagenheden teknik og byg, der får til opgave at administrere de nye retningslinjer, og at hver enkelt ansøgning og lejemål vil blive vurderet konkret og løbende ud fra skibets grad af formålsopfyldelse herunder aktivitetsniveau, æstetisk bidrag og vedligeholdelsesstand.

- Desuden vil de nye kontrakter være fleksible. Det betyder, at hvis der er en stor begivenhed på havnen som eksempelvis det store EU-folkemøde til næste år, vil alt det, der ikke pynter eller ikke er en del af arrangementet, være forpligtiget til at ligge et andet sted de dage, siger Jørgen Hammer Sørensen.

Annonce

Tre flådefartøjer står for skud

Mariager Saltcenter er nabo til Kulturkajen og direktør Casper Hestbech bakker fuldt ud op om den beslutning, der er truffet i udvalg for teknik og miljø.

- Det er det helt rigtige. Mariager Havn fortjener at have den type både liggende, som er skitseret i udvalgets beslutning, siger han.

Han ønsker ikke at tage stilling til, hvilke af de skibe og både, der for nuværende ligger ved kajen, der skal have lov til at blive liggende.

- Det er op til teknik og byg at vurdere. Men jeg mener, at der er nogle, der passer ind i beskrivelsen og nogle, der ikke gør, og som nabo vil jeg sige, at de tre flådefartøjer, hører til den sidste gruppe. Jeg vil ikke være ked af det, hvis de forsvinder, siger Casper Hestbech.

Indehaver af de tre flådefartøjer er Ove Rasmussen.

- Jeg kender ikke noget til, at der skulle være kritik af manglende vedligeholdelse af de tre fartøjer, siger han.

Han tilføjer, at han ikke er bekendt med, at lejekontrakterne for de tre flådefartøjer ved Kulturhaven nu opsiges.

- Så det har jeg ikke nogen kommentar til, siger Ove Rasmussen.

Såfremt ejere af skibene, der nu ligger ved Kulturkajen, ikke fjerner dem, kan der udstedes påbud eller dagbøder og i sidste instans kan kommune få dem fjernet og sende regningen til ejerne. Jørgen Hammer Sørensen har dog ikke fantasi til at forestille sig, det kommer så vidt.

- Vi har en god dialog med ejerne, så det skal nok gå, siger han.

Annonce
Annonce
Mariager Avis

Travlt kryds fremtidssikres: Trafikanterne må forvente nedsat hastighed

Annonce
Annonce
Mariager Avis

Sur smiley og en bøde til Jægerhuset: - Det er da ved Gud drønærgerligt

Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Når borgmester Mogens Jespersen (V) skal slappe af: Så ’der bas

Mariager Avis

Sidste chance for at stemme på Mogens Jespersen

Mariager Avis

Mariager Sejlklub har forbedret forholdene i lystbådehavnen

Mariager Avis

Ny cykelsti mellem Mariager og Skjellerup bliver 1,9 millioner kroner dyrere

Mariager Avis

Bredt budgetforlig i Mariagerfjord tilfører handicapområdet 54 millioner kroner: Det skulle have været sket tidligere

Mariager Avis

Folkemøde på jagt efter 3000 frivillige og ledige senge: Vil du leje dit hus eller værelse ud, så kom!

Mariager Avis

Er mod sin vilje vendt tilbage til Danmark efter at have boet 25 år i England: Brexit-flygtningen er ny direktør for næste års folkemøde i Mariager

Mariager Avis

Tag på stemningsfuld solnedgangstur med veteranjernbanen

Mariager Avis

Lort i vandet førte til badeforbud ved Mariager strand

Mariager Avis

Spidskandidat for Dansk Folkeparti, Jørgen hammer Sørensen ejer fem udlejningsejendomme og den fædrene gård

Mariager Avis

Spidskandidat for Dansk Folkeparti, Jørgen Hammer Sørensen: Byrådsarbejde er som en boksekamp

Mariager Avis

Jens-Henrik Kirks favoritsted i hjemmet er køkkenet: Jeg elsker at lave mad

Mariager Avis

For den konservative spidskandidat i Mariagerfjord Kommune, Jens-Henrik Kirk, kommer renovering af Mariager Skole før alt andet

Mariager Avis

170 hektar solcellepark med fire meter høje paneler skal etableres i Handest Hede

Mariager Avis

Lyst til debat: Over 3.000 besøgende til EU-dagen i Mariager

Mariager Avis

Opsplitning af parti ryster ikke venstreborgmester: - Vi arbejder som om, intet har ændret sig på Christiansborg

Mariager Avis

Der gøres klar til stort rykind ved EU-dagen på Mariager Havn

Mariager Avis

Leif Skaarup: Jeg vil det brede samarbejde

Mariager Avis

Tager på jagt med 10 kilo dynamit

Mariager Avis

Årets sidste åbningsdag for Café Færgestedet

Mariager Avis

Sødisbakke Festival 2021 afholdes i en light-udgave

Annonce