Annonce
Mariager Avis

Hest fra Mariager i Dansk Trav Derby

Lindhardt Jensen, her nr. to fra højre, efter et tidligere sejr med Donatello Garbo. Foto: Kim Gudmand
Travtræneren Lindhardt Jensen, der bor i Mariager, stiller op til årets travderby med hesten Donatello Garbo.
Annonce

Mariager: 25. august er der dømt folkefest, når årets med afstand største hesteevent foregår på Charlottenlund Travbane. Her finder landets bedste fireårige travheste nemlig ud af, hvem der vinder Dansk Trav Derby, og i år bliver det med lokalt islæt.

Travtræneren Lindhardt Jensen, der bor i Mariager, stiller nemlig op til årets travderby med hesten Donatello Garbo. Lindhardt Jensen er til daglig tilknyttet væddeløbsbanen Jydsk Væddeløbsbane i Aarhus.

– For os er det en stor tilfredsstillelse at have kvalificeret en hest til årets derby. Vi arbejder videre og træner, som vi har gjort indtil nu. Vi har jo med dyr at gøre, og vi har flere heste, som alle skal passes og trænes, som vi plejer. Der er nok at se til i hverdagen, og måske det ikke helt har bundfældet sig endnu. I et jævnbyrdigt felt er han vel blandt de fem-seks favoritter, men dagsform og løbsheld er som altid afgørende, siger travtræneren.

Ifølge Claus Juncker fra Dansk Hestevæddeløb bliver der stort fokus på Mariager-hesten, der sammen med de andre deltagere kan se frem til et femcifret antal tilskuere på Charlottenlund Travbane.

– Derbyet er et tilløbsstykke, der trækker tilskuere fra hele landet. Der kommer sandsynligvis også mange unge til løbet 25. august. Hestesporten er kommet af med det lidt støvede image med ældre herrer med store cigarer og høj hat. I stedet er det blevet hipt for unge at tage på travbanen, fortæller han.

Annonce

12 heste kæmper om æren

Donatello Garbo er i hård kamp blandt de 12 fireårige heste, der kæmper om at blive den hurtigste.

Blandt deltagerne er der en klar overvægt af jyske heste, men til gengæld er Sjælland fornemt repræsenteret ved hjemmebanefavoritten og travlegenden, Steen Juul, der stiller op med Daytona. Steen Juul vandt forrige år derbyet for niende gang med Chock Nock, men for første gang var det uden ham selv i sulkyen. Det var svenske Björn Goop, der agerede kusk på de 3000 meter, der er løbsdistancen til derbyet.

Der er kun én chance for hver hest til at vinde Dansk Trav Derby, og blandt andet derfor er løbet mere prestigefyldt end alle andre på dansk jord. Det er et løb, hvor kusk og hest skal ramme deres ypperste for at vinde. Der er ikke en chance mere i næste uge.

Dansk Trav Derby er blevet afviklet hvert år siden 1898, og selve derbyarrangementet foregår fra klokken 10 til 17.45, hvor der som afslutning bliver sunget ”Gå med i Lunden”.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Purhus Kro tager to hæderspriser hjem

Annonce