Annonce
Mariagerfjord

Htx får ny adresse i Hobro

Direktør for Erhvervsskolerne i Aars, Ulf Givskov Bender og rektor for Mariagerfjord Gymnasium, Søren Urup. Tilsendt foto
Erhvervsskolerne i Aars bliver alene om at drive htx-uddannelsen
Annonce

Himmerland: HTX-Hobro var planlagt til at starte op til august på Mariagerfjord Gymnasium i et tæt samarbejde imellem Mariagerfjord Gymnasium og Erhvervsskolerne Aars.

Men planerne er ændret.

Det gode samarbejde mellem de to uddannelsesinstitutioner fortsætter, men Erhvervsskolerne Aars kommer fremadrettet alene til at udbyde og drive htx-uddannelsen. For de kommende elever betyder det, at de starter som planlagt til august – blot på en anden adresse i Hobro.

Sådan lød beskeden til eleverne, der har tilmeldt sig htx-uddannelsen i Hobro, på et orienteringsmøde, hvor eleverne fik mulighed for at stille spørgsmål til repræsentanter fra både Mariagerfjord Gymnasium og Erhvervsskolerne Aars.

Grundlæggende er årsagen til beslutningen, at situationen har ændret sig en del det seneste år, altså siden vi søgte om ministeriets godkendelse.

Ulf Givskov Bender, direktør for Erhvervsskolerne Aars

Annonce

Ny institution på Kirketoften

Det helt store spørgsmål, de fleste nok vil stille sig selv, er ”hvorfor”, og nogle vil måske spørge sig selv, om Erhvervsskolerne Aars og Mariagerfjord Gymnasium er gået hver til sit. Det spørgsmål og mange andre vil både rektor for Mariagerfjord Gymnasium, Søren Urup, og direktør for Erhvervsskolerne, Aars Ulf Givskov Bender, gerne svare på.

- Grundlæggende er årsagen til beslutningen, at situationen har ændret sig en del det seneste år, altså siden vi søgte om ministeriets godkendelse, siger Søren Urup, og Ulf Givskov Bender supplerer:

- Erhvervsskolerne Aars er i gang med at fusionere med Tradiums afdeling i Hobro på Kirketoften, og i den forbindelse opstår en ny himmerlandsk institution for erhvervsrettede uddannelser – det er vores ønske, at htx i Hobro skal være en del af det miljø.

Rektor for Mariagerfjord Gymnasium Søren Urup fortæller, at det ikke har været nogen nem beslutning at ændre rammerne for htx i Hobro:

- Forudsætningerne har ændret sig, og set i dét lys er det her den bedst mulige løsning. Men jeg må da erkende, at det er med blødende hjerte, at vi nu giver depechen med udbud af htx videre til Erhvervsskolerne Aars, siger Søren Urup.

- Uddannelsen har været en enorm gevinst for gymnasiet, og jeg mener i al beskedenhed, at vi på trods af relativt få og små klasser har været gode til at drive htx. Eleverne har i hvert fald klaret sig godt, haft lavt frafald og en høj trivsel. Vi har lært meget af htx, som vi vil tage med videre, selvom uddannelsen ikke er hos os mere.

- Det er planen, at eleverne i den første periode får fast base på Kirketoften i Hobro, men de vil også komme til at bruge nogle af faciliteterne, for eksempel laboratorier og lignende på Mariagerfjord Gymnasium – til tider muligvis også i Aars. På sigt har vi planer om at skabe nye faglokaler lokalt på Kirketoften, der skal sikre et stærkt teknisk og naturvidenskabeligt miljø på adressen, lyder det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Uhyggelig hygge i Mariager

Mariager Avis

Mariager Museum er reddet

Annonce