Annonce
Mariager Avis

Hvis du vil til julegudstjeneste i Mariager Kirke, skal du have billet

På grund af coronaen indfører Mariager Kirke i år en billetordning for de, der ønsker at deltage i kirkens gudstjeneste juleaften. Arkivfoto: Annelene Petersen
Coronanen sætter sin begrænsning for, hvor mange der kan deltage i årets gudstjeneste juleaften i Mariager Kirke, derfor indfører kirken en billetordning for dem, der ønsker at komme i kirke juleaften.
Annonce

Mariager: Den verserende coronaepidemi kommer også til at sætte sit præg på julegudstjenesten i Mariager Kirke.

- Vi har besluttet, at vi i år holder fire gudstjenester juleaftensdag, siger Edith Mark, sognepræst i Mariager Kirke.

Hun tilføjer, at der også vil være en julegudstjeneste lillejuleaften klokken 16 af hensyn til de, der tager forskud på fejring af juleaften som eksempelvis skilsmissefamilier.

Edith Mark siger, at for alle julens gudstjenester gælder det, at kirken ikke tilnærmelsesvis kan tage imod det antal kirkegængere, som man plejer og at det er derfor, man holder hele fire gudstjenester juleaftensdag.

- Mariager Kirke kan rumme 550 til en gudstjeneste, men på grund af coronarestriktionerne må vi i øjeblikket kun være 110, fortæller hun og fortsætter:

- Derfor vil vi indføre en billetordning til disse gudstjenester. Man skal selvfølgelig ikke betale for billetterne, men vi er nødt til at gøre det på denne måde, så vi undgår at folk møder op og stiller sig i kø lang tid før gudstjenesten, for der skal luftes ud og gøres rent mellem gudstjenesterne. Vi vil også meget gerne undgå at skulle afvise nogen i døren, fordi kirken er fyldt med det maksimale antal.

De der ikke lykkes med at få fat i en billet til en af tiderne i kirken behøver dog ikke at gå glip af årets julegudstjeneste af den grund. I år bliver der nemlig lavet en digital julegudstjeneste, som bliver lagt på kirkens hjemmeside juleaftensdag.

Annonce

Melder ud når man kan bestille billetter

Edith Mark fortæller, at den endelige udformning af billetordningen samt hvordan billetterne skal afhentes endnu ikke er helt på plads. Derfor behøver man ikke allerede nu at henvende sig til kirken for at sikre sig en billet.

- Vi melder ud så snart, det er på plads og man kan begynde at bestille billetter, siger hun.

- For selv om det bliver efter et først-til-mølle princip, vil vi gerne være sikker på, at der bliver plads til nogle af de gamle i sognet, som ellers ikke ville nå frem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce