Annonce
Mariagerfjord

Kæmpe vandrestisprojekt på vej ved Mariager Fjord: Måske er en anlagt rute til Hohøj klar om et år.

I 2017 besøgte dronning Margrethe II Hohøj i forbindelse med årets sommertogt med Kongeskibet Dannebrog. Nu arbejder et netværk under Mariagerfjord Kommune på, at vandreruter skal forbinde Hohøj til resten af fjordområdet. Arkivfoto: Lars Rasborg
De første skridt til et vandreprojekt af internationalt format langs Mariager Fjord er netop blevet taget. Allerførst for ligger stier rundt omkring Mariager. Hvis alt går efter planen, kan en eller to ruter i området været parat om et års tid.
Annonce

Mariager: En madpakke pakket af den lokale restauration, shelters, som minder om jernalderhuse, oplysende skilte, lokale vandreguides - og den evigt afvekslende natur langs Mariager Fjord. Det er nogle af de elementer, som blandt andet betyder, at Skandinaviens største gravhøj, Hohøj ved Mariager, indenfor en overskuelig fremtid kan blive endnu tættere forbundet til Mariager Fjord.

Et større vandrestisprojekt, som, hvis drømmen bliver til virkelighed, skal danne baggrund for en rute langs hele Mariager Fjord, sættes nemlig nu i gang efter behandling i flere udvalg i Mariagerfjord Kommune. Vandrestiprojektets allerførste del kommer til at ligge omkring Mariager, og umiddelbart vil Hohøj være en del af den allerførste rute, som bliver en realitet.

Det glæder Freya Hvaste, som er en af Mariager-fortællerne.

- Jeg synes, vi har sådan en smuk natur her, at det er dejligt, at den bliver mere tilgængelig både for lokale og turister, siger hun.

Annonce

50 kilometers-rute

Bag projektet står Mariagerfjord Kommune i samarbejde med VisitHimmerland og Naturstyrelsen. Planen er at skabe både korte og lange vandreruter i hele fjord-området og kombinere dem med lokalforankrede servicemuligheder og kulturformidling. Desuden vil netværket bag projektet arbejde for at få den tyske vandrestiscertificering på dele af ruterne. Det har Mariagerfjord Kommune nemlig allerede haft stor succes med på Panoramaruten i Bramslev Bakker.

- Den lokale campingfatter fortæller, at der er begyndt at komme udlændinge og købe hans is nu, forklarer miljøvejleder Inger Taylor, som i øjeblikket er tovholder på projektet for Mariagerfjord Kommune.

Mariager er udvalgt som første led, fordi området både har god kultur og natur - og meget få ruter i forvejen.

- Vi kigger på nogle lidt kortere ruter på tre og fem kilometer til at starte med, men vi begynder også at planlægge en 50 kilometers rute, fortæller Inger Taylor.

Den rute vil, hvis der ellers kan laves aftaler med lodsejere undervejs, forbinde Mariager og Kastbjerg Ådal.

Annonce

Sti mod Dania

Nu går netværket bag projektet i gang med fondssøgningen og at få de første aftaler med lodsejere i spil. Desuden håber de på at få de lokale foreninger som for eksempel Mariager-fortællerne med på vognen. Madpakkeservice og shelterplaner har måske lidt længere udsigter.

- Vores mål er, at vi om et års tid har en til to ruter klar ved Mariager, fortæller Inger Taylor.

Ud over ruten ved Hohøj kunne det muligvis dreje sig om en ny sti langs fjorden i retning mod Dania Havn. Senere håber Inger Taylor, at man kan få et godt samarbejde i gang med lokale virksomheder, som kan gøre stierne velservicerede og sende nogle turistpenge tilbage til lokalområderne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Uhyggelig hygge i Mariager

Mariager Avis

Mariager Museum er reddet

Annonce