Annonce
Mariager Avis

Kultur skal fremme sundhed og trivsel

Ved aktivt at involvere unge i kulturlivet håner man med det nye projekt at fremme sundhed og trivsel. Arkivfoto: Mariagerfjord Kulturskole
Bevilling fra Region Nordjylland på 300.000 kroner til en trivsels- og sundhedsfremmende indsats gennem kulturtilbud.
Annonce

Mariagerfjord: Region Nordjylland har til vores store glæde bevilget 300.000 kroner til en trivsels- og sundhedsfremmende indsats gennem kulturtilbud til unge i alderen 16 - 25 år, meddeler lederen af Mariagerfjord Kulturskole, Finn Elias Svit.

Samarbejdspartnerne bag projektet er Mariagerfjord Gymnasium, Himmerlands Teater, Region Nordjylland, NOKS, Kultur og Fritid i Mariagerfjord Kommune og Mariagerfjord Kulturskole.

Projektet får en styregruppe bestående af repræsentanter fra de samarbejdende parter. Kulturskolen er tovholder på projektet. Styregruppen vil arbejde for, at der til projektet tilknyttes følgeforskning.

Projektets formål er gennem aktive kulturtilbud at styrke de unge til selvhjælp gennem styrkelse af deres selvværd, selvtillid og sociale kompetencer. Delmål er, at aktiviteten styrker deres deltagelse i kulturlivet som aktive medborgere og gerne bidragsydere.

I disse år opleves, at der er et stigende antal unge med "ondt i livet". Unge som derfor er udfordret i gennemførelsen af en ungdomsuddannelse eller udfordret ved at skulle starte på arbejdsmarkedet eller komme i gang med en ungdomsuddannelse.

Det primære fokus vil være på gymnasieelever på Mariagerfjord Gymnasium. Projektet har fokus på unge, der er i risikogruppen til at få ondt i livet, men som ikke er behandlingskrævende. Altså unge der oplever sig udfordret af stress, angst - herunder præstationsangst, eksamensangst osv. - eller lavt selvværd kan tilmeldes projektet, forklarer Finn Elias Svit.

Annonce

Det gode og sunde ungdomsliv

Målet er gennem aktive kulturfag at udvikle og formilde særlige kompetencer inden for "det gode og sunde ungdomsliv". Kulturen får her en enestående mulighed for at tilbyde og afprøve virkningen af kulturfag som sundhedsfremmer til unge borgere i Mariagerfjord Kommune.

Et resultatmål er, at der sker en mærkbar reducering i gruppen af unge, der får så ondt i livet, at de vælger at droppe ungdomsuddannelsen eller har behov for at komme i en behandling, samt at projektet kan blive en permanent ordning - gerne i Mariagerfjord Kommune.

For Mariagerfjord Kulturskole og Himmerlands Teater er projektet en del af en overordnet strategi, hvor man når ud til flere unge i målgruppen gymnasieelever.

Formålet er at understøtte de unge til at være aktive medspillere og bidragsydere til et levende og givende ungdomsliv i Mariagerfjord Kommune - og gerne i regionen som aktive samarbejdspartnere herunder med andre kulturinstitutioner og freelance kunstnere. For Mariagerfjord Gymnasium er målet at styrke trivslen blandt gymnasiets unge.

Styregruppen afholder sit første møde i januar 2020. Her tager man fat på projektets første fase, der løber hen over foråret: planlægning, udvikling af indhold og indhentning af viden. Afviklingen sker henover skoleåret 2020-21, hvorefter der skal ske evaluering og vidensdeling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Purhus Kro tager to hæderspriser hjem

Annonce