Annonce
Mariager Avis

Mariager får en ny sandstrand

Efter at have lidt nederlag i Udvalg for teknik og miljø tog Erik Kirkegaard Mikkelsen sit forslag om etablering af en ny sandstrand i Mariager med i Mariagerfjord Kommunes byråd, hvor det blev vedtaget enstemmigt. "Det er et godt eksempel på, at når folk snakker sammen, kan man få tingene til at falde på plads", siger han. Arkivfoto: Anne Myrup Pedersen
Et enigt byråd godkendte i torsdags at etablere en ny sandstrand i Mariager mod, at Cittaslow tager sig af at vedligeholde området.
Annonce

Mariager: Da torsdagens møde i Mariagerfjord Kommunes byråd sluttede, var mariagermanden og medlem af Venstres byrådsgruppe, Erik Kirkegaard Mikkelsen, en særdeles glad mand, idet hans forslag om etablering af en sandstrand i Mariager blev enstemmigt vedtaget.

Sandstranden bliver på 500 kvadratmeter og etableres på det nuværende græsareal øst for Mariager Havn, bag det røde pumpehus i retning mod restaurant Landgangen. Illustration: Mariagerfjord Kommune

Sandstranden bliver på 500 kvadratmeter og etableres på det nuværende græsareal øst for Mariager Havn, bag det røde pumpehus i retning mod restaurant Landgangen.

Annonce

Spillede Cittaslow-kortet

Byrådets fulde opbakning til Erik Kirkegaard Mikkelsens forslag stod i kontrast til udfaldet i Udvalg for Teknik og miljø, hvor selvsamme forslag blot et par dage tidligere blev behandlet og løb ud i sandet med stemmetallet tre mod tre.

De tre, der i udvalget stemte imod, gjorde med begrundelse i, at Erik Kirkegaard Mikkelsens forslag ikke indeholdt en tilstrækkelig lokal medfinansiering af etableringsudgifterne på 35.000-40.000 kroner og/eller den årlige driftsomkostning på mellem 5000 og 10.000 kroner.


... Derfor havde Jane Grøn og jeg allerede inden mødet aftalt at spille Cittaslow-kortet, hvis det var det, der skulle til for få stranden vedtaget.

Erik Kirkegaard Mikkelsen, medlem af Mariagerfjord Kommunes byråd for Venstre


På torsdagens byrådsmøde deltog udover Erik Kirkegaard Mikkelsen også socialdemokraten og mariagerboen Jane Grøn. De to er udpeget som byrådets medlemmer i Cittaslow-rådet, og de kunne på foreningens vegne fortælle, at Cittaslow gerne vil påtage sig de årlige driftsomkostninger og holde stranden vedlige.

Efter den udmelding var vejen banet for, at et enigt byråd kunne nikke ja til, at Mariager om ganske kort tid bliver en sandstrand rigere.

- Indenfor 14 dage lød vurderingen fra borgmester Mogens Jespersen.

- Det er et godt eksempel på, at når folk snakker sammen, kan man få tingene til at falde på plads, siger Erik Kirkegaard Mikkelsen om resultatet i byrådet.

- Mariagerfjord Kommune har et årligt budget på omkring tre milliarder kroner, og så kan man jo altid finde et beløb fra driften på omkring 30.000 kroner til et projekt, mange vil have glæde af. Derfor havde Jane Grøn og jeg allerede inden mødet aftalt at spille Cittaslow-kortet, hvis det var det, der skulle til for få stranden vedtaget, fortsætter han.

Den nye sandstrand bliver byens andet strandområde, da der i forvejen er en naturstranden ved campingpladsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Mariager Avis

Projekt MOVE nærmer sig målet

Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Ny skoleleder til Asferg Skole

Mariager Avis

Solnedgangstur med veterantoget

Mariager Avis

Formand: Mariager Tennisklub er en bitte, god og hyggelig klub

Mariager Avis

Monica i Havndal fik sin flise

Annonce