Annonce
Mariager Avis

Mariager har brug for flere boliger

Standeren bag Tom Madsen i ejendomsmægler-butikken i Mariager er ikke helt opdateret. Nu består kæden af 30 afdelinger fordelt over det meste af Jylland. Foto: Niels Bo Mandrup
Der er behov for flere boliger i Mariager. Især for boliger med central beliggenhed, som især henvender sig til ældre mennesker, mener ejendomsmægler Tom Madsen.
Annonce

Mariager: Der skal flere mennesker til Mariager, hvis byen fortsat skal udvikle sig. Derfor er der behov for at udnytte de muligheder, der er for at bygge centralt i Mariager.

Der er mange i den lidt ældre aldersklasse, som gerne vil flytte fra villa-kvartererne og ind midt i byen. Hvis det skete, ville der være plads til, at unge børnefamilier kunne flytte ind. Problemet er bare, at der er alt for få ældre-egnede boliger midt i byen.

Analysen kommer fra ejendomsmægler Tom Aalund Madsen, medejer og ansat i Ejendomsmæglerfirmaet John Frandsen A/S.

- Nybyggeri midt i Mariager er nødvendigt, mener han:

- Forudsætningen for, at der er en by, er at der er nogle mennesker, der bor der. Vi skal have gang i karrusellen. De ældre ned i midtbyen og tilflyttende børnefamilier ind i de villakvarterer, som de ældre flytter fra.

Han peger på, at Mariager har det hele:

- Uanset hvor man bor, så er der – groft sagt – kun to minutters gang til skoven eller til vandet. Vi har en god skole, børnepasning og mulighed for alle fritidsaktiviteter.

- Men det er også en forudsætning for fortsat vækst, at der sker en udvikling, understreger Tom Madsen.

Han peger på, at tilflytning, vækst og stigende børnetal er betingelser for, at Mariager engang kan få en ny skole.

- Man bygger jo ikke en ny skole i forventning om, at der kommer en masse børn til byen, siger ejendomsmægleren.

Han fremhæver, at de økonomiske konjunkturer netop nu er mere gunstige end nærmest nogensinde før.

- Konjunkturerne lige nu er der til at få gang i den udvikling, mener Tom Madsen.

Ejendomshandel i tal

Ifølge boligsiden Boliga er der i øjeblikket 430 villaer til salg i Mariagerfjord Kommune. Der er i kommunen en gennemsnitlig ”liggetid” for alle boligtyper på 322 dage eller i runde tal ti måneder. Det giver kommunen en plads som nummer 27 på listen over landets længste liggetider.

Den gennemsnitlige kvadratmeterpris for de 430 villaer i Mariagerfjord er 8949 kroner. Det rækker til en plads som nummer 76 blandt landets 98 kommuner på listen over højeste kvadratmeterpriser.

I Rebild Kommune er prisen 10.696 kr., i Vesthimmerland 7292 kr., Randers 11.367 kr. og Viborg 11.125 kr.

Annonce

Mariager har X-faktor

Udover at finde plads til byggerier midt i byen ligger der også en opgave i at pege på, hvor nyt villa-byggeri fremover skal placeres, idet eksisterende udstykninger nærmer sig "udsolgt".

- Så det er på tide at sætte gang i planlægningen, mener han.

Tom Madsen henviser til, at Mariager har fremtidsforskerne bag sig: Byen har alt, hvad fremtidens familier efterspørger. Samtidig vil hjemmearbejdspladser vinde mere og mere frem, så folk i mindre og mindre grad er afhængige af at skulle rejse til og fra jobbet.

Det er en gave at være ejendomsmægler i Mariager, synes Tom Madsen:

- I Mariager sælger vi ikke en bolig. Vi sælger hele byen. Og der er da ikke noget skønnere end at afslutte en handel med at tage en køber med på Hohøj og vise, hvor skønt der er her. Mariager har simpelthen X-faktor, erklærer ejendomsmægleren og fortsætter:

- Det er hjerteblod. Vi har hjemme i Mariager.

Han peger på, at byen er begunstiget af en lang række ildsjæle, der gør en kæmpemæssig indsats for fællesskabet. Eksempelvis handelsstandsforeningen, musikforeningen Rytmus, folkene omkring Rosenhaven.

- Vi betragter os som en del af byen, og vi bakker op om det, der sker. Vores opgave er bogstaveligt talt at sælge Mariager, tilføjer han.

Annonce

En sjat

Tom Madsen hører ikke til dem, der begræder, at butikker i byen lukker. Hvor éen butik lukker, åbner der som oftest en anden.

- Detailhandelen forandrer sig, og det har det har den sådan set altid gjort. Jeg kan huske, at vi havde tre købmænd i Mariager. Det har vi ikke længere. Til gengæld har vi butikker, der byder på oplevelser, siger Tom Madsen og peger på butikker som Himmerig, Faktisk og Strikkehjørnet som eksempler på, hvad han mener.

I ejendomsmæglerforretningen arbejder man - som så mange andre steder - med værdier. Ikke noget med højtravende eller støvede begreber, men simpelthen sjat.

- Synlig, jordnær, aktiv og tæt på. Det ved alle i firmaet er de værdier, vi arbejder efter, fortæller Tom Madsen.

Forretningen har udviklet sig fra et beskedent enmands-foretagende, der startede for 25 år siden, til i dag at være Jyllands største ejendomsmæglervirksomhed.

Netop den lokale baggrund og det lokale kendskab er noget, som virksomheden lægger vægt på. Derfor er medarbejderne også folk, der er bosat tæt på, hvor de arbejder.

Tom Aalund Madsen

Tom Aalund Madsen

Statsaut. ejendomsmægler, valuar og medejer af ejendomsmæglerfirmaet John Frandsen A/S.

I ejendomsmæglerbranchen siden 1990. Uddannet ejendomsmægler i 1993 og valuar i 1995. Ansat i John Frandsen A/S i 1996, medindehaver af firmaet siden 2000.

Født i True ved Mariager, opvokset i Mariager. Havde sin skolegang på Mariager Skole, siden Hobro Handelsskole & Handelsgymnasium og Aalborg Handelsskole.

Har boet i Mariager det meste af sit liv bortset fra nogle år i Hadsund.

Bor i dag ved Kjellerup syd for byen sammen med sin kone, Linda.

Udover arbejdet er han bl. a. engageret i Mariagerløberne og løber gerne en tur i skovene omkring byen to-tre gange om ugen.

Annonce

Kulturhistorisk trailløb

Tom Madsen er, som andetsteds nævnt, aktiv i Mariagerløberne. Han har taget initiativ til et nyt begreb, kulturhistorisk trailløb.

- Ideen kom, da jeg var ude at løbe med en oppe ved Alstrup Krat. Jeg spurgte ham, om han vidste, hvor vi løb. Det gjorde han ikke. Vi løb på jernaldermarkerne, og det var sådan set startskuddet til, at vi kom i gang med kulturhistoriske trailløb. På turene kommer vi faktisk gennem historien fra stenalderen og frem til anden verdenskrig, fortæller Tom Madsen.

- Der er mange, der ikke er klar over, hvad vi har af kulturhistorie. Det synes jeg er spændende at være med til at formidle. Det giver mange sjove oplevelser, fortsætter Tom Madsen, der også har haft gæster på Mariager Camping med på de kulturhistoriske løbeture.

Tom Madsen foran ejendomsmæglerfirmaets forretning i Havnegade i Mariager. Mariager-butikken kom til som nummer to i den kæde, der nu tæller 30 forretninger over hele Jylland. Foto: Niels Bo Mandrup
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

- Det bedste er friheden

Annonce